Dragon Ball AF: Toyble's Forgotten Alternate Future - The Happy Android

Jag var aldrig helt klar över vad Dragon Ball AF var. Jag minns i början av 2010-talet att jag hörde något om en alternativ Dragon Ball-manga. Något som gjorts av fans och som berättade hur historien om Goku och företag skulle fortsätta, långt ifrån mästaren Toriyamas stafettpinne. En bra doujinshi. De doujinshi slutgiltig. Tyvärr fick jag aldrig veta mycket mer om det ...

Mellan slutet av Dragon Ball GT och The Battle of the Gods: den mörka tiden

Det första decenniet av 2000-talet var en mycket hård torr säsong för fans av Toriyamas magnum opus. Dragon Ball GT var utan tvekan en dålig dröm, och den hade också för länge sedan slutat sändas. Vi kunde bara ta vår tillflykt till videospel som släpptes för Play och Wii, och den udda hundra-i-vinden-TV-specialen.

Innan Dragon Ball Super, och långt innan Uppståndelsen av F Y Guds strid, en amatör mangaka som undertecknade som Toyble började publicera på sin blogg Dragon Ball AF, en manga som med tiden skulle ta honom till toppen.

Dragon Ball AF, Lyra och Son Goku's hemliga son

Sanningen är att mangan av Dragon Ball AF (Efter framtiden) det måste förstås i sitt sammanhang. Inga nya DB-berättelser hade publicerats i århundraden, och en sådan tecknad serie med en ganska okomplicerad tomt välkomnades av fans med öppna armar - de få som åtminstone visste om dess existens.

Denna doujinshi -manga gjord av fans- är skriven och ritad av Toyble-nu kallar han sig Toyotaro-, samma mangaka som år senare Jag skulle sluta rita Dragon Ball Super manga. Den bästa Akira Toriyama-imitatören idag och utan tvekan hans mest trogna arving.

En berättelse som fortfarande behåller en del av magin i DBZ

Dragon Ball AF består av 4 volymer, där vi kan läsa en intressant alternativ fortsättning på Dragon Ball Z. Lyra, Kaio Shin i väst som trodde död av Majin Boo, visar sig vara en galen kvinna som är dedikerad till att göra genetiska manipulationer. Hon är mor till Freeza och en Saiyan som heter Xicor -eller Zaiko-, son till Lyra själv och Son Goku.

Lyra och Xicor reser till jorden med avsikt att besegra Goku, men Goku har för länge sedan lämnat jorden. Härifrån möter de Gohan, Vegeta, Trunks och sällskap ... och festen börjar: transformationer, Kaio Shins här och där, slagsmål, drakar och heliga svärd. En ganska konventionell berättelse, men det lyckas så småningom fästa läsaren ivrig efter nostalgi.

Utökar mytologin om Dragon Ball

Det finns också tid att utöka Dragon Ball-mytologin lite. Här skapas till exempel inte drakar av Nameks utan kallas från Ryuo Shins värld, drakenes värld och drakbollar är helt enkelt katalysatorer.

Det verkar som att även Toriyama själv har använt några idéer från denna manga, såsom behovet av att förena ljuset från flera Saiyans för att uppnå ett mirakel (i denna manga återlämna makten till drakbollarna, i Dragon Ball Super ge kraft till Goku och förvandla honom till Super Saiyan Gud). Toriyama, du såg din fjäderdammare där!

En enastående och ständigt utvecklad ritning

När det gäller att rita är sanningen att du inte kan lägga för många nackdelar med det. Även om då och då en konstig pose smyger in, och det visar att Toyotaro (Toyble) fortfarande hade en lång väg att gå, är den grafiska delen enastående. Dynamiska slagsmål och uttrycksfulla ansikten, tillsammans med skapandet av nya karaktärsdesigner, gör Dragon Ball AF en manga som kan publiceras tyst på papper, och här skulle ingen säga någonting. Raka motsatsen!

Har du sett den här Son Gohan på Super Saiyan nivå 4? Här distribuerar han mer släp än i hela Dragon Ball Super, där det fram till i dag fortfarande verkar vara en dålig återspegling av vad denna karaktär var. Hur som helst, jag avviker ...

Om du vill läsa den här intressanta fortsättningen av Dragon Ball Z, helt fristående och utan kanon, tar du lång tid att titta på följande länk.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found