Tillfälligt profilfel i Windows-lösning! - The Happy Android

Idag ska vi ta itu med ett välkänt fel för användare av Microsofts operativsystem, det berömda tillfälligt profilfel i Windows. Detta är ett lokaliserat fel i både Windows 7, 8 och Windows 10, och problemet är i princip följande: Du loggar in på Windows men systemet laddar inte din vanliga användarprofil, utan genererar en session med en tillfällig profil som saknar alla filer, personliga mappar och skrivbordsikoner. Vanligtvis visas en varning som den här (detta är en skärmdump av felet i Windows 7):

Den här tillfälliga profilen är helt ren och okonfigurerad. Var finns all min data?

Fix för tillfälligt profilfel (giltigt för Windows 7, 8, 8.1 och Windows 10)

Det tillfälliga profilfelet i Windows är ganska vanligt och inträffar vanligtvis när operativsystemet du kan inte ladda dina användarprofildata korrekt från Windows-registret. Om du öppnar C: \ Användare du kommer se hur det finns en mapp med namnet "TEMP"(Det är den tillfälliga profilen som Windows har laddat och som gör det för dig) och en annan med namnet på ditt användarkonto. Om du anger ditt användarkonto ser du att det finns alla filer du saknar, oroa dig inte.

För att lösa problemet måste du öppna Windows-registerredigeraren och leta reda på mappen som skapades när systemet inte kunde ladda vår användarprofil korrekt. Den här mappen är en «.BAK» -mapp och vårt mål är att ta bort den så att systemet slutar ladda den tillfälliga profilen. Stegen att följa är följande:

VIKTIG : Om du aldrig har rört Windows-registret, är det lämpligt att göra en säkerhetskopia av det för att se till att vi inte kommer att "bryta någonting" om vi gör ett misstag och skruvar upp. Du kan göra en säkerhetskopia genom att klicka på «Arkiv -> Exportera»När du har öppnat registerredigeraren.

Steg 1: Öppna registerredigeraren

Utför kommandot "regedit”Från knappen Start -> Kör eller "Sök i program ...”För att öppna posten. Om ditt operativsystem är Windows 10 kan du också öppna redigeraren genom att skriva "regedit" i Cortanas sökmotor.

Obs! Se till att din användare har lokala administratörsbehörigheter. Annars kommer vi inte att kunna göra några ändringar i registret.

Steg 2: Leta reda på mappen ".bak"

Väl inne i redigeraren navigerar du i sidmappträdet till följande sökväg:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ ProfileList

Mapparna som börjar med “S-1-5” och som har ett långt antal motsvarar de befintliga profilerna i Windows. Det kommer att finnas både din användarprofil och den tillfälliga Windows-profilen.

Lokalisera mappen som har slutet ".bak" och ta bort den genom att klicka på den med höger musknapp och välja alternativet "Ta bort". På detta sätt kommer vi att eliminera den tillfälliga användarprofilen som hittills laddade Windows felaktigt.

Steg 3: Starta om datorn

Starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Om allt gick bra. när datorn har startats om kommer systemet att ladda om din vanliga användarprofil och du kommer att kunna komma åt alla dina filer och andra inställningar utan problem.

Om du fortfarande har problem efter omstarten rekommenderar jag att du reparerar din användarprofil. Här är en länk till Microsoft-sidan där de förklarar hur man gör hela processen:

//support.microsoft.com/es-es/kb/947215

Har du fortfarande problem i din användarprofil? Kanske är det ett tillståndsproblem

Om du inte har kunnat lösa ditt problem kan felet att inte kunna logga in i Windows med din användare bero på ett tillståndsproblem. Som diskuteras i detta och detta andra Microsoft-forum, bristen på behörigheter för mappen C: \ Användare \ Standarddet förhindrar också rudimentär inloggning. För att lösa det måste vi ge behörighet till vår användare:

  • Logga in med en användare med administratörsbehörighet.
  • Leta reda på mappen C: \ Users \ Standard (det är en dold mapp).
  • Högerklicka på "Standard" -mappen och klicka på "Egenskaper".
  • Vi går till «Säkerhet -> Avancerade alternativ».
  • Genom att klicka på knappen «Redigera» kan vi ändra behörigheterna:
    • «Användare"Y"Alla»Måste ha behörigheter på«Läsning och utförande» + «Visa mappinnehåll» + «Läsning«.
    • «Administratörer"Y"Systemet»Måste ha alla behörigheter aktiverade utom«Särskilda behörigheter«.

  • Tillämpa ändringarna och starta om datorn. Vid fel rekommenderas att göra dessa ändringar genom att logga in i säkert läge.

Migrera data från den tillfälliga profilen till huvudprofilen för hand

I vissa situationer kan det hända att vi lagrar data i den tillfälliga profilen eller någon annan tidigare profil. I så fall behöver vi«Migrera» våra personliga filer som lagras från den profilen till den aktuella (var försiktig, om den inledande processen har fungerat är det inte nödvändigt).

Detta steg har inget annat val än att göra det för hand. Vi ska C: \ Användare \ och vi hittar den gamla profilen med våra data. Vi måste ange var och en av dessa mappar och klippa + klistra in innehållet i mappen (inte kopiera hela mappen, men dess innehåll) i mappen med samma namn som vår nuvarande profil:

Mapparna där våra personliga filer vanligtvis lagras är vanligtvis de Skrivbord, videor, musik, bilder, dokument Y Nedladdningar. Om vi ​​använder Edge-webbläsaren eller Internet Explorer kommer vi också att kopiera innehållet i mappen «Favoriter«.

Det är lite besvärligt arbete, men det är det enda sättet att skicka informationen till vår profil på ett enkelt sätt.

Om inget av detta fungerar för dig och du arbetar med Windows 10 kan du behöva överväga en systemåterställning. Tveka inte i det här fallet att titta på artikeln där vi förklarar de olika lägena för fabriksåterställning Windows 10.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.