Så här gör du din Android till en gamepad eller WiFi-controller för PC

De Android-smartphones och surfplattor de har mer och mer vinster. De tjänar inte längre bara oss hantera andra hushållsapparater som TV: n fungerar som en fjärrkontroll. Vi kan också använda vår mobil för att uppfylla funktionerna i mus för pc eller som i det fall vi vill prata med dig idag, som gamepad eller PC-videospelkontroll.

Hur man använder en Android-smartphone som en spelkontroll (Windows / Linux / Mac)

Android-mobila enheter har ofta en pekskärm, så varför inte göra dem till virtuell gamepad för vår stationära dator? Vi kan ansluta via WiFi till vårt hemnätverk och upprätta en anslutning till vår stationära dator. Allt annat tas hand om av appen Max fjärrkontroll.

Max Remote för Android: virtuell gamepad via WiFi och mycket mer

Max fjärrkontroll är en app för Android som förvandlar vår enhet till en virtuell videospelkontroll för PC. Det är väldigt enkelt att använda och för att det ska fungera behöver vi bara uppfylla dessa två krav:

 • Att Android-enheten och datorn är anslutna till samma nätverk.
 • Kör serverapplikationen på datorn så att anslutningen till enheten upprättas automatiskt.

Det första steget blir att installera Max Remote-appen. Det är en gratis app och vi kan ladda ner den utan kostnad från Google Play.

Registrera QR-kod Max Remote - Utvecklardator: Wizlle.com Pris: Tillkännages

Därefter måste vi installera applikationen (Max fjärrserver) som fungerar som en server på vår stationära dator. Vi kan ladda ner programmet från utvecklarens egen webbplats.

Förtydliga att detta program är kompatibel med Windows, Linux och Macoch det också har en bärbar version för Windows. Om vi ​​använder Microsoft-systemet behöver vi inte ens installera servern på datorn, det räcker för att köra den bärbara versionen och det är det.

En gång installerad och kör Max fjärrserver Vi måste bara öppna appen i vår Android-terminal så att anslutningen mellan de två enheterna automatiskt upprättas.

Olika typer av styrenheter: NES, SNES, PS3 etc.

Max fjärrkontroll Låter dig anpassa knapparna och joysticken på skärmen till olika modeller av styrenheter, från klassikern NES, går igenom SNES, N64, eller PS3, bland andra.

Jag har märkt att i vissa spel fungerar vissa knappar inte bra. Om vi ​​har det här problemet handlar det bara om att hitta en kontrollerkonfiguration som passar vårt spel. Sanningen är att det finns många typer av styrenheter, så det skulle vara konstigt om ingen av dem fungerade (det har inte hänt mig ännu).

Å andra sidan ger applikationen oss möjligheten skapa vår egen anpassade kontroller, så om vi inte är nöjda med något som presenteras kan vi skapa och anpassa en helt från grunden.

Andra Max-fjärrfunktioner

Den här appen kan emulera olika typer av enheter, så vi kan också använda den för olika specifika uppgifter som:

 • Grundinmatning (mus och tangentbord)
 • Webbläsare
 • VLC Player
 • GimpPad
 • CorelPad
 • Ström (avstängning, omstart, viloläge ...)
 • Media Player Classic
 • Textöverföring
 • NumPad (numeriskt tangentbord)
 • Windows mediaspelare
 • Youtube
 • Bildpresentation
 • Springa

I alla fall, låt oss komma ihåg det den taktila känslan kommer aldrig att bli som att ha en riktig gamepad med sin joystick, dess korshuvud och motsvarande knappar, men att spela några spel då och då är inte dåligt alls.

Andra gamepad-alternativ för PC från Android

Om vi ​​har problem med Max Remote kan vi också välja andra alternativ som Ultimate Gamepad. Dess funktion är praktiskt taget identisk med Max Remote.

Ladda ner QR-kod Ultimate Gamepad Developer: NEGU Soft Price: Gratis
 • Vi installerar appen på mobilen.
 • Vi installerar programmetUltimate Control Receiver i datorn. Det finns versioner som är kompatibla med både Windows, Linux och MacOS.
 • Vi ansluter mobilen via wifi eller bluetooth.
 • Vi upprättar en anslutning från Ultimate Gamepad-appen och kontrollerar datorn med den virtuella gamepad som visas på skärmen.

Designen och gränssnittet är lite föråldrade och det är ganska logiskt eftersom appen inte har uppdaterats sedan 2016. Hur som helst är dess prestanda ganska bra, så det kan vara ett alternativ att överväga.

PC fjärrkontroll

Slutligen har vi också en annan gamepad-emulator som heter PC fjärrkontroll det är värt att hålla ett öga. I själva verket går dess verktyg mycket längre och kan använda det mobila gyroskopet för att vrida enheten som om det vore en ratt i körspel.

Det gör det också möjligt att strömma från datorskärmen till vår Android-enhet, samt använda en arkadstickemulator. Du kan se några av dess kvaliteter i aktion i följande video.

Om vi ​​är intresserade av att testa det kan vi ladda ner det gratis från Google Play Store.

Ladda ner QR-kod PC Remote Developer: Monect Price: Gratis

Tack för att du stannade till slutet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found