Bästa PSP-emulatorer för Android - The Happy Android

I tidigare inlägg har vi granskat de bästa spelkonsolemulatorerna för Android, även om vi idag kommer att fokusera specifikt på PSP. En mycket intressant bärbar konsol att emulera på mobila enheter. Å ena sidan har den en hel del grafik, men samtidigt är den tillräckligt "lätt" så att praktiskt taget vilken som helst anständig smartphone kan köra de flesta av sina spel utan att slängas på vägen.

Topp 5 PSP-emulatorer för Android

Som sagt, låt oss se vilka som är de bästa emulatorerna som Android för närvarande har för att efterlikna hårdvaran i Sonys PlayStation Portable. Om du är fans av en värld av retro-videospel låter mer än en bekant för dig. Låt oss gå till nougat!

PPSSPP

PPSSPP är överlägset den bästa PSP-emulatorn för Android det finns. Lätt att använda och mycket kompatibel med helt enkelt utmärkt prestanda. Vi kan säga att resten av PSP-emulatorerna på marknaden bara är varianter av detta, så det är alltid bättre att gå till den ursprungliga källan.

Applikationen har två versioner: en gratis och med annonser, och en annan premiumversion (PPSSPP Gold) som vi kan få genom en engångsbetalning på 4,69 €. OM vi ska använda det är det definitivt värt det och mycket.

Ladda ner QR-kod PPSSPP - PSP emulator Utvecklare: Henrik Rydgård Pris: Gratis

Rocket PSP Emulator

Utmärkt PSP-emulator för Android utvecklad av Emul World Limited. Perfekt för att köra våra säkerhetskopior av PSP-spel på mobila enheter. En emulator som anpassar sig till både avancerade och avancerade smartphones och surfplattor för att alltid erbjuda bra prestanda och förbättrad bildkvalitet. Stöder ROM-skivor i ISO- och CSO-format, förutom att ha ett välarbetat gränssnitt och ljudeffekter.

Ladda ner QR-kod Rocket PSP Emulator för PSP-spel Utvecklare: Emul World Ltd Pris: Gratis

RetroArch

En unik emulator. Det är inte bara gratis och öppen källkod, men det är också den kan emulera flera system samtidigt. Verktyget fungerar genom Libreto-systemet, vilket i grunden innebär att emulatorerna hanteras av plugins som vi lägger till eller tar bort från systemet. Därför, ja, vi kan emulera PSP men också SNES- eller Megadrive-spel, för att ge ett par exempel.

Speciellt emulatorn för PSP fungerar på en bra nivå, även om vi ibland kan hitta den udda buggen. Eftersom det är ett komplext verktyg kräver det en viss inlärningskurva, men dess möjligheter är mycket mer omfattande än de flesta emulatorer som finns på Android.

Ladda ner QR-kod RetroArch Utvecklare: Libretro Pris: Gratis

Snabb PSP-emulator

Här står vi inför en PPSSPP-reskin men med några små modifieringar. Snabb är inställd för att köra bättre på low-end Android-mobiler, vilket gör att det går mycket snabbare på kraftfullare terminaler utan mycket komplikationer. Applikationen har också stöd för gamepad, spara funktion och andra vanliga tillbehör.

Bortsett från detta finns det inte mycket annat att klia på: PPSSPP stöder ett större antal spel, men med Rapid har vi en 100% gratis emulator utan köp i appar som kan vara bra om vi har en billig mobil med lite låga specifikationer.

Ladda ner QR-kod Rapid PSP Emulator för PSP-spel Utvecklare: Capital Apps Development Pris: Gratis

Sunshine Emulator för PSP

Sunshine är en annan av dessa PSP-emulatorer baserat på PPSSPP-källkoden som fungerar ganska bra. Den har allt vi kan förvänta oss i en emulator av denna typ, till exempel spelbesparing, nätverksspel, ett bra FPS-förhållande och en ganska hög lista över kompatibla spel.

Annars har den samma styrkor och svagheter som de andra PPSSPP-emulatorerna. En mer än acceptabel gratis lösning för att spela den klassiska bärbara Sony-bärbara datorn på din mobil eller surfplatta (men ja, med integrerade annonser).

Ladda ner QR-kod Sunshine Emulator för PSP Utvecklare: ExpertArts Studio Pris: Gratis

Slutligen vill jag nämna PSP Emulator Pro. Applikationen är väldigt populär och har faktiskt mer än en halv miljon nedladdningar på Google Play, troligen på grund av skärmdumpar som följer med installationsfilen för appen där den föreslås att det också emulerar PS2-, PS3- och PS4-spel. Om vi ​​installerar det kommer vi att se att det är en ren och hård gaffel av PPSSPP, och att det därför endast tjänar till att emulera spel från Sonys bärbara konsol. Tänk på detta innan du lägger till det i din applåda.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found