De 10 bästa fartkameraprogrammen för Android - The Happy Android

Användningen av fartkameraprogram, kontroller och trafikvarningar för mobiler är dagens ordning. I den meningen råder det ingen tvekan om att tekniken alltid har varit en stor allierad förare. Om inte, fråga dina föräldrar eller vänner vad de kände när de fick reda på GPS på vägen, eller om du är lite mer upprorisk och vågad, berätta vad du tycker om de onda radardetektorerna (som jag tror i dag de är fortfarande olagliga, förresten).

Android för sin del bidrar han också med sitt lilla sandkorn till saken och erbjuder en prisvärd mängd appar för förare som varnar och rapporterar kontroller, radar och möjliga incidenter eller olyckor på vägen. Dessa appar är inget annat än små sociala nätverk av förare som lämnar meddelanden om relevanta händelser som de ser när de sitter bakom ratten för att varna andra förare.

Är appar som varnar för radar och spärrar lagliga?

Medan jag dokumenterade mig själv för den här artikeln har jag stött på flera kommentarer från användare som ifrågasätter i vilken utsträckning användningen av appar som varnar dig för fartkameror och trafikkontroller kan bli laglig.

De flesta tvivel är främst inriktade på den påstådda olagligheten som begås när man informerar förare om placeringen av vägradar. Det är rätt?

För närvarande och enligt den befintliga förordningen i Spanien:

  • Uppges inte vara olagligt att en app varnar för poliskontroller.
  • Som rapporterats av Automovilistas Europeos Asociados (AEA),det är helt lagligt för förare att meddela dig om placeringen av radar eller kontroller till andra användare via mobil så länge denna information erhålls från personlig observation.

Tydligen den här typen av apparde är inte så roliga till polisen och civiltjänstemannen som utför de relevanta vägkontrollerna, eftersom de logiskt sett känner sig signalerade genom att offentliggöra sin plats och de eventuella risker som detta kan medföra.

De 10 bästa hastighetskamera- och trafikvarningsapparna för Android

Även om de applikationer som vi ska granska nedan är mycket tillförlitliga, kan det alltid finnas en liten andel av falska varningar eller varningar från statens egna säkerhetsstyrkor för att genomföra en liten bojkott (som för närvarande verkar inte arbeta enligt kommentarerna från användarna av dessa applikationer).

Det är viktigt att komma ihåg att ja, användningen av denna typ av radartillämpningar kan distrahera föraren. Använd dem alltid på ett ansvarsfullt sätt.

Google kartor

I några månader har Google Maps införlivat hastighetskameravarningen som en extra funktionalitet. Att vara den mest populära navigationsappen på planeten, om du redan använder den för att resa och inte vill installera ytterligare applikationer på din Android, är detta ett av de bästa (och även gratis) alternativen som du för närvarande kan hitta för att hänga med med radarnas fasta telefoner och mobiler under din bilresa.

En funktion som också upprätthålls tack vare den stora gruppen, vilket gör att närvaron av radarna kan uppdateras av användarna av applikationen i realtid.

Ladda ner QR-kodkartor - Navigering och kollektivtrafikutvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Waze

Mycket få appar har råd att säga att de har mer än 100 miljoner nedladdningar på Google Play, och Waze är en av dem. Det är trafik- och navigationsappen med världens största community.

Den berättar de bästa vägarna för att komma till din destination tidigare, olycksvarningar och kontroller och det berättar till och med hur lång tid det tar att komma hem. Det informerar dig också om sådana intressanta detaljer, som vilka närliggande bensinstationer med de lägsta priserna.

Ladda ner Waze QR-kod - GPS, kartor, trafikvarningar och navigationsutvecklare: Waze Pris: Gratis

Social Drive

Denna app är ett fantastiskt litet socialt nätverk, var förare lägger till relevanta meddelanden för att dela dem med andra användare från SocialDrive. När platstjänsten på vår Android-enhet har aktiverats och det område där vi är valda kommer det att räcka att gå till "Meddelanden" för att se alla varningar för kontroller, radar, olyckor och incidenter.

För varje varning, om vi klickar på den vi kan se om fler förare har verifierat meddelandet (det vill säga det är inte en falsk varning), och om vi passerar genom det området kan vi antingen bekräfta att varningen fortfarande gäller eller indikera att varningen redan har försvunnit.

Det är en mycket användbar app med mer än en miljon nedladdningar på Google Play och en rating på 4,2 stjärnor. Tyvärr är det bara tillgängligt i Spanien.

Ladda ner QR-kod SocialDrive Utvecklare: SocialDrive Pris: Gratis

Radarbot: Gratis radardetektor

Radarbot är en annan radardetektor som kombinerar realtidsvarningar med GPS-radardetektering. Den visar dagliga uppdateringar på mobila och fasta hastighetskameror tack vare meddelanden som rapporterats av användarna av applikationen. Det varnar också för radar i tunnlar, sektionsradar, kameror vid trafikljus och farliga platser.

Radarbot-appen har andra intressanta funktioner som dessa:

  • Varningar i körriktningen (utesluter radar i motsatt riktning eller utanför vägen).
  • Ljudvarning när vi närmar oss en radar.
  • Varning vid överskridande av hastighetsgränsen.
  • Vibrationsläge för motorcyklister.

Det bör noteras att applikationen är gratis att ladda ner, men du måste betala 5,99 euro för att låsa upp alla funktioner.

Ladda ner QR-kod Radar Detector Free Utvecklare: Iteration Mobile & Vialsoft Apps Pris: Gratis

Smart förare

Detta är en applikation med dubbla verktyg. Å ena sidan varnar det oss för radarna och trafikkontrollerna, men det fungerar också som videoinspelare eller dashcam För bilen.

Det varnar för hastighetskameror, fotoröda trafikljus, radar som övervakar exklusiva körfält (kollektivtrafik), sektionsradar, radar som följer bakifrån, fast polisstyrning (vaktlåda) och poliskontroll eller mobilradar. En app som dyker upp ganska lite i Play Store, med ett genomsnittligt betyg på 4,5 stjärnor och mer än en miljon nedladdningar.

Ladda ner QR-kod Ray.Radar Detector Free och DVR (Smart Driver) Developer: AIRBITS & Reactive Phone Price: Gratis

GLOB - GPS, trafik och radar

GLOB är en annan högt rankad hastighetskamera och trafikapp för Android av samhället. Med mer än 1 miljon installationer och ett rent och tydligt gränssnitt baserat på materialdesign har denna applikation allt du behöver: direktsända rutter med realtidsinformation, varningar för fasta och mobila hastighetskameror uppdaterade just nu, anmälan om kvarhållanden och hur man undviker dem, röststyrd navigering och mycket mer.

Vi kan aktivt rapportera olyckor och kontroller från applikationen, dock kör bara med GLOB öppen, Vi kommer redan att dela användbar information om trafiken i vårt område på ett passivt sätt.

Ladda ner QR-kod Glob - GPS, Traffic, Radars and Speed ​​Limit Developer: ProoWess Price: Gratis

RadarDroid

En av de första apparna som anländer till Android och en riktig klassiker. Den varnar för radarnas placering och har en omfattande databas med många länder (jag har inte räknat dem en efter en men jag vågar säga att de är alla eller nästan). Lite-versionen är gratis och rekommenderas starkt.

RadarDroid fungerar också i bakgrunden, vilket innebär att vi kan använda vår Android-telefon för att lyssna på musik eller någon annan funktion. När vi är nära en radar eller mobil styrning vi får ett röst- och visuellt meddelande med varningen i fråga.

Även om den har funnits i Play Store i många år fortsätter den att få uppdateringar hela tiden. Den sista, för mindre än en månad sedan (18 december 2018).

Ladda ner QR-kod Radardroid Lite Utvecklare: Ventero Tel. Pris: Gratis

CamSam

En annan radarvarningsenhet, och den här också med en enorm databas på mer än 60 000 fasta radar från hela världen. Den uppdateras automatiskt var femte minut och har ljudvarningar så att du kan lämna din telefon i bilen och den kommer att meddela dig när du har en radar i närheten. Mycket genomtänkt för att minimera distraktioner när du sitter bakom ratten.

Det inkluderar också varningar för mobil hastighetskamera, landskapsläge genom att luta mobilen 90º, Widget-läge och stöd för HFP-Bluetooth.

Ladda ner QR-kod Radar Detector - CamSam Utvecklare: Eifrig Media GmbH Pris: Gratis

Coyote: fartkameror, GPS och trafik

Denna radardetektor, även om den är betald, har en mycket specifik funktion som gör att den sticker ut framför resten: dess aktiva användargrupp. Trots de 6 euro som prenumerationen kostar har mer än 3,5 miljoner användare som rapporterar placeringen av radar, olyckor eller tillbud i realtid. Tro mig, om du betalar 7 dollar i månaden och det har så många användare, får det mig bara att tro att det måste fungera ja eller ja. De första 15 dagarna av prov är gratis.

Bland all information som tillhandahålls ingår fasta och mobila radar, Scenradar, trafikljusradar, bältekameror och mobiltelefontrafikstockningar, långsam trafik, måttlig trafik och kraftig bromsning.

När det gäller trafiksäkerhet hittar vi information om hastighetsbegränsningar för varje avsnitt, meddelanden om stoppade fordon, arbeten, föremål på vägen, nedsatt sikt, farliga väderförhållanden etc.

Ladda ner QR-kod Coyote: Radar, GPS och trafikutvecklare: Coyote Group Pris: Gratis

TomTom Fartkameror

TomTom-appen är högt rankad av samhället (poäng 4,4 och mer än 1 miljon nedladdningar), och bland dess funktioner är att rapportera fasta, mobila radar och sektioner med kontrollerad medelhastighet samt trafikstockningar. Den har en gemenskap med mer än 5 miljoner användare som delar och ratificerar informationen och den har täckning för många länder: Spanien, Italien, Frankrike, Mexiko, USA, Argentina etc.

Ladda ner TomTom AmiGO QR-kod - Radars, Traffic, Navigation & GPS Developer: TomTom International BV Pris: Gratis

Extra: LITE radarvarningsenhet

App som också har en premiumbetald version, och som har många funktioner: upptäckt av fasta radar, mobiler, trafikljus och tunnlar, nattläge, röst- eller vibrationsvarningar (om vi går på motorcykel), kompassläge och visa satellit / hybrid / gata.

Hittills verkar det som om användarna klagade över att databasen var föråldrad, men den fick precis en ny uppdatering i mitten av april som skulle lösa problemet med "eftersläpningar".

Ladda ner QR-kod Radar Warning LITE Utvecklare: DIGITAL NOMAD Pris: Gratis

Efter att ha granskat alla dessa appar är det enda som är helt klart för mig att åtminstone när det gäller lagligheten av radarnas placering finns det inte mycket att skrapa. Vi har redan sett i början av artikeln hurDet är helt lagligt för förare att meddela platsen för radar eller kontroller till andra användare så länge de ser det genom direkt observation (det vill säga utan att använda detekteringsenheter).

Jag förstår att andra applikationer som SocialDrive eller Waze kan sticka brottsbekämpning lite mer, men låt oss inse det, de som kommer att använda dem mest vet redan vem de är, och även om ursäkten för terrorism verkligen kan vara motiverad är det är fortfarande ett fåfängt försök att försöka sätta dörrar till fältet. Vad tror du?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found