Echo Dot i recension: Min åsikt efter 2 månader att ha bott med Alexa

Efter nästan 2 månader att bo hos Alexa Jag tror att det är dags att ge min ärliga åsikt om honom Echo Dot från Amazon. Som användare av "virtuella assistenter" har jag just använt Google Assistant, och i den meningen tror jag att Alexa artificiella intelligens tar tusen varv. Men var försiktig, för inte alla är dygder, och om vi går i detalj finns det fortfarande många saker att förbättra i Amazon-assistenten.

Echo Dot Tekniska specifikationer

Det första vi måste säga är att Alexa som sådan är inte en enhetmen ett program. Det kan tyckas dumt, men det finns fortfarande många som förvirrar dem. Enheterna som innehåller Alexa inuti är de röststyrda Echo-smarta högtalarna (Amazon Echo, Echo Dot Y Echo Plus) och den nya smarta skärmen Echo Show 5.

I mitt fall har jag som nybörjare valt att köpa en Echo Dot, som är den billigaste högtalaren som Amazon erbjuder just nu, och efter ett tag har jag blivit allt tydligare att det är den mest rekommenderade lösningen. Varför? Tja, främst för att den har en kraft som ärligt talat överraskar för sin storlek. Dessutom är vi mer än tillräckligt för att kommunicera med Alexa och interagera med henne - såvida vi inte bor i en herrgård.

Som sagt, låt oss se vad dess egenskaper och tekniska specifikationer är:

 • Tredje generationens Echo Dot-enhet.
 • Högtalare med en storlek på 44 mm.
 • Röststyrning av Digital Home-enheter.
 • Spela musik i streaming.
 • 3,5 mm jack för extra ljudutgång.
 • Samtal mellan Echo-enheter, enheter med Alexa-appen och Skype.
 • Automatisk uppdatering via molnet.
 • 4 långdistansmikrofoner.

Det är också värt att nämna att Echo Dot inte har USB-laddning, vilket innebär att den alltid måste anslutas till ett eluttag.

Positiva aspekter

När jag ger min åsikt kommer jag bara att fokusera på de Alexa-funktioner som jag använder oftast. Varje användare kan utnyttja olika aspekter av enheten, eftersom det är en ganska mångsidig gadget, så om jag lämnar några detaljer i pipelinen, tveka inte att fråga mig i kommentarfältet.

Taligenkänning

En av de saker som först slår oss om Alexa är hur väl hon förstår oss. Ingen flyr honom. Du kan säga en fras på spanska med ord på engelska och det fångar dem nästan alltid i farten. Jag antar att det faktum att det innehåller upp till 4 långdistansmikrofoner gör det till en mycket dedikerad lyssnare.

Konversationer med Alexa

Det bra med hela systemet är att Alexa är halvvägs mellan vad som är ett program med förinställda svar och vad vi kan betrakta som en människa. Låt oss se, vi vet alltid att vi pratar med en A.I., men det faktum att du kan fråga henne om hon är glad, om hon sjunger en rap eller säger ett skämt hjälper kommunikationen att vara mycket närmare.

Kompetens

Förutom de typiska funktionerna som kommer som standard kan vi utöka funktionerna i Alexa genom att lägga till "Skills". Detta är vad som kallas "färdigheter", och det är något som liknar att installera appar på mobilen. Det finns färdigheter av olika slag:

 • Radio och podcast: Alexa har många radio- och podcastapplikationer (Onda Cero, Los40, iVoox, Radio 3, Kiss FM ...). De är väldigt bra eftersom de låter dig lyssna på radio live eller lyssna på poddsändningar från gamla program.
 • Avslappnande ljud: En annan av de mest kraftfulla färdighetsavsnitten är den för omgivande ljud. Vi kan höra timmar av ljud av strömmar, stormar, nattskog, vind på fältet, fåglar och många andra. Till exempel på mycket heta dagar spelar jag ljudet av regn (det hjälper till att skapa en falsk känsla av svalhet).
 • Spel: Om vi ​​är uttråkade kan vi också prova några spel, som kedjade ord, Trivial Pursuit eller Akinator. De lägger inte mycket till när det gäller ”produktivitet”, men de är roliga och ett bra verktyg för att slösa bort tid.
 • Olika: Alexa har också färdigheter för gastronomiska recept, andra för att styra smarta enheter hemma (lampor, temperatur, webbkameror), nyheter och många andra ämnen. Det finns en som jag tycker är mest intressant, kallad "Guardian Dog", som simulerar en hunds skällande för att skrämma bort tjuvar när vi är hemifrån. Kort sagt, det finns något för alla smaker.

Listor och påminnelser

Om vår avsikt är att använda Echo Dot med Alexa som en virtuell assistent för att arbeta är det de två verktygen som vi kommer att använda mest utan tvekan. Att kunna diktera alla nya möten, påminnelser eller idéer högt, hjälper mycket när det gäller organisation. Det låter oss också skriva ner allt som kommer att tänka på just nu, något är bra om vi har ett mycket kreativt jobb eller där vi måste fatta många beslut.

Naturligtvis är det också perfekt för att hålla reda på din inköpslista och andra hushållssysslor.

Listorna och påminnelserna, det bästa som Alexa erbjuder just nu.

musik

Alla Amazon Alexa-enheter, som den här Echo Dot, låter dig lyssna på strömmande musik från Amazon Music helt gratis, och sanningen är att upplevelsen är den mest tillfredsställande i allmänhet. Sångkatalogen är bred och rimlig, och det bästa av allt är att vi kan be om enskilda låtar, låtar från en viss grupp eller till och med saker som "Alexa, sätt på glad musik", "Alexa, för lite pop-rock" eller "Alexa, sätt på musik från 50-talet." I den meningen kan du få tillräckligt med juice ur saken.

Negativa aspekter

Efter att ha granskat de höga punkterna i Alexa, låt oss se de andra sektionerna som inte ger oss en så god smak i munnen.

Färdigheter tillåter i allmänhet inte mycket interaktion

Alexa-färdigheter eller "förmågor" är i allmänhet inte särskilt interaktiva och accepterar inte för många kommandon från användaren. I många fall är interaktionen begränsad till att öppna appen och låta den göra vad den måste göra.

Om vi ​​till exempel installerar iVoox-appen och vi vill lyssna på en podcast som varar i 2 timmar tillåter systemet inte att gå vidare i reproduktionen eller hoppa. Och med resten av färdigheterna händer mer eller mindre samma sak: högst erkänner de 2 eller 3 olika typer av order.

Något som å andra sidan inte händer med inbyggda Alexa-färdigheter, som att hantera listor, uppgifter, påminnelser eller lyssna på musik på Amazon Music, där det finns mer utrymme för interaktion.

Vi förstår att vi fortfarande är i ett tidigt skede när det gäller kompetensutveckling från tredje part. Funktionellt ja, men med tillräckligt med utrymme för förbättringar.

Till skillnad från inbyggda Amazon-färdigheter är kompetens från tredje part inte särskilt flexibel och har fortfarande mycket utrymme för förbättringar.

De senaste musiknyheterna saknas

Repertoaren för Amazon Music är väldigt stor, men om vi letar efter nya låtar kommer vi att ha det komplicerat, eftersom många av dessa låtar endast finns på Amazon Music Unlimited (och ja, den här tjänsten betalas).

Om du till exempel vill höra Blurs album "The Magic Whip", som kom ut för fyra år sedan, måste du gå premium. Det är lika enkelt som att berätta för Alexa att lägga på andra Blur-skivor och voila, men det är tydligt att den grundläggande musiktjänsten riktar sig mer till människor som letar efter livslånga låtar (de är alla: från Queen, The Beatles, David Bowie, Rolling Stones etc.).

Kvaliteten försämras när vi tvingar volymen maximalt

Om vi ​​håller volymen på en rimlig nivå är kvaliteten mycket bra med tanke på storleken på Echo Dot. För praktiska ändamål, om vi har högtalaren i ett rum på cirka 20 eller 30 kvadratmeter har vi inga problem och ljudet hörs mycket bra. Naturligtvis, om vi höjer volymen till det maximala, förvärras ljudet avsevärt.

Vi behöver en mobil och ett WiFi för att konfigurera Alexa och få det att fungera

Om vi ​​funderar på att ge Alexa till en vän som bor i landet eller en äldre släkting, måste vi komma ihåg att det finns ett minimikrav: vi behöver en mobil för att göra de första konfigurationerna, samt ett WiFi-nätverk för att ansluta till. Om vi ​​ska ge Alexa till vår farfar som bara använder fasta nätet och inte har WiFi hemma, eller till en kollega som bor i ett område med begränsad anslutning, kanske vi borde ge honom något annat.

Alexa integritet

En annan faktor som oroar många är frågan om den låga integriteten som Alexa erbjuder, och sanningen är att de har rätt. Från början är Alexa konfigurerad för att skicka konversationerna vi har med henne till Amazon (för att förbättra transkript), och det tillåter inte heller att vi tar bort rösthistoriken. I båda fallen är det något vi måste aktivera för oss själva i konfigurationspanelen.

Echo Dot and Alexa: Yttrande och slutlig bedömning

Som en person som arbetar hemifrån har Alexa antagit en hel "uppgradering" när det gäller organisation. Det är mycket praktiskt för att utföra alla dina dagliga uppgifter, lyssna på nyheter, få väderinformation och mer. Vi kommer också att njuta av det länge om vi vill skapa en bra atmosfär med avkopplande ljud som passar varje ögonblick. Och naturligtvis är möjligheten att begära låtar från Alexa ganska bra.

Då har vi andra mindre livfulla saker, till exempel enhetens krav: obligatorisk ledning till el, mobiltelefon och ett WiFi-nätverk. Ljudet är mycket bra så länge vi inte överskrider vissa gränser, och integriteten måste justeras för hand, vilket inte förför oss för mycket.

Om jag tar en allmän balans, skulle jag säga att det är en enhet som kan användas mycket. Det är dyrare än en vanlig Bluetooth-högtalare, men för det extra priset kompenserar vi mer än. Utan tvekan kommer Alexa att utvecklas till en mycket mer fullständig artificiell intelligens, och de kommer att polera många kanter. Men som det är nu erbjuder det redan tillräckligt med värde för att kunna betraktas som en mycket solid och intressant virtuell assistent.

Pris och tillgänglighet

I skrivande stund har Amazon Echo Dot skrivit ett pris som ligger runt 59,99 euro på Amazon. Det bör noteras att detta är ett ungefärligt pris och att det kan förändras (något som jag kan bekräfta personligen, eftersom när jag köpte det i maj hade det ett pris på 39 euro). Tappa inte ur sikte!

[P_REVIEW post_id = 14552 visual = ’full’]

Och vad tycker du? Vad tycker du om Amazon Echo Dot?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found