15 Royaltyfria ljudbanker och ljudeffekter

Om du är musiker vet du att du alltid letar efter det distinkta lilla ljudet som ger en speciell touch till en av dina nya kompositioner. För praktiskt taget alla audiovisuella skapelser, vare sig det är en sång, en kortfattning, en annons eller ett klassverk, faktumet att kunna ha en samling av ljud och specialeffekter, kort sagt, en bra grupp av ljud, det är verkligen oumbärligt. Behöver du gratis ljud för videospel? Letar du efter upphovsrättsfria ljudspår till dina YouTube-videor? Tja, fortsätt läsa!

De 15 bästa webbplatserna för att ladda ner royaltyfria ljud

I dagens inlägg ska vi granska några av de mest anmärkningsvärda royaltyfria ljud- och ljudeffektsidorna. De bästa gratis resurserna på Internet för att mata och berika våra låtar och kompositioner.

Partners In Rhyme

Här kan vi hitta massor av god kvalitet, royaltyfria ljud, av alla typer och färger. Högerklicka bara och "Spara som ..." för att ladda ner önskat ljudspår i WAV-format. Ingen registrering krävs.

Det har också musik klassificerad i olika kategorier, såsom skräck, företags-, country-, romantisk musik och en lång etcetera.

Ange partners i rim

Incompetech

I Incompetech hittar vi en omfattande katalog med gratis ljudfiler med en Creative Commons-licens. Den har ett stort antal låtar med synthesizers och liknande som är bra om vi utvecklar retro 8-bitars spel.

Vi kan ladda ner låtarna i MP3-format. Det bästa av allt är det vissa spår inkluderar även noterna, något som vi kan dra nytta av om vi har viss kunskap om musik.

Ange Incompetech

Ministeriet för utbildning och kultur

På utbildningsministeriets webbplats kan du hitta tusentals gratis ljud, plus bilder, videor och animationer. Ha cirka 6000 gratis ljudljud, där vi kan hitta från djurljud till kvinnliga datorröster. Alla ljud är tillgängliga under en Creative Commons-licens och ingen registrering krävs för att ladda ner. Alla ljud finns i WAV, MP3 och OGG.

Som en detalj måste vi komma ihåg att denna ljudbank fungerar med Flash Player, så vi måste aktivera den i vår webbläsare om den är inaktiverad (annars kommer vi inte att kunna se listan över tillgängliga ljud och allt kommer att visas tom).

Gå till utbildningsministeriets sundbank

ZapSplat

I ZapSplat har vi ett intressant avsnitt med gratis ljudeffekter för videospel. Här kommer vi att upptäcka främst interaktiva ljud för att ge feedback till användaren under spelet. Till exempel ljud av "nivå slutförd", "misslyckades", "du vinner", "samla stjärnor", "mynt" och så många andra.

Några andra kategorier på den här webbplatsen samlar ledtrådar som också kan vara användbara för oss, som "varningstoner", utseendet på meddelanden på skärmen och andra. Om vi ​​inte hittar ljudet vi letar efter tillåter de oss också att skriva till dem så att de kan ge oss en hand.

Ange ZapSplat

FlashKit

FlashKit har ett brett utbud av ljud som vi förmodligen inte hittar på andra typer av liknande webbplatser. Det kräver inte heller registrering för att ladda ner, och bara högerklicka för att spara filen i MP3-format.

Som vi kan se på skärmdumpen nedan är katalogen över FX-ljud väldigt varierad med ett stort antal gränssnitts- och instrumentljud.

Ange Flashkit

AudioMicro

AudioMicro-webbplatsen har ett intressant arkiv med gratis ljud. En lämplig plats om vi vill ladda ner omgivande ljudSåsom fester, fyrverkerier, nöjesparker och liknande.

Nedladdningar kräver registrering, men lyckligtvis kan vi hoppa över det genom att logga in med konton som Facebook, Google, Twitter och mer.

Ange AudioMicro

Soundbible

SoundBible har ett stort bibliotek med ljud av allmän egendom, Creative Commons-licens och personlig användning. Med en mycket användbar sökmotor som hjälper oss att hitta exakt det vi letar efter, låter det oss ladda ner ljud i både MP3- och WAV-format.

Bland hans ljud kan vi hitta ljud av alla slag, från en UFO, genom en Harley Davidson, vind och regn eller Morse-kod.

Ange SoundBible

Unity Asset Store

Om du är en videospelutvecklare är det troligt att du har använt Unity-motorn i ett av dina projekt (eller använder den just nu). I Unity-tillgångsbutiken hittar vi 100% gratis musik- och ljudspår: FX-ljudeffekter, bakgrundsmusik och en sektion med de mest nedladdade ljuden.

Dessa ljud kan bara laddas ner från Unity, även om det lyckligtvis är ett helt gratis verktyg (även för spel för kommersiella ändamål).

Gå till Unity Asset Store

GRSites

GRSites har en bred samling av effekter och ljud att ladda ner gratis, både i WAV- och MP3-format. Den enda nackdelen är att den inte har en sökmotor för att påskynda "jakten" på önskat ljud, och att det kräver ett köp om du vill ge kommersiellt bruk till något av dess spår.

Även om vi kan ladda ner ljudspåren en efter en, ger sidan oss också möjlighet att ladda ner nästan 2000 ljud på en gång, vilket gör ett köp till ett värde av 19,95 USD.

Ange GRSites

OpenGameArt

OpenGameArt är en av de bästa gratis sprite-förvaren på internet. Det som är bra är att det förutom att vara ett läckert pixelkonstteckensnitt också en viktig sektion för ljud och musik för videospel.

Spår kan filtreras efter taggar och licenstyp (CC, GPL, LGPL, OGA). All musik och ljud kan laddas ner utan registrering.

Ange OpenGameArt

99Ljud

99Sounds är ytterligare en webbplats inriktad på den musikaliska världen. Det har inte så många effekter och det har ingen sökmotor, men det har massor av ljud att använda i dina kompositioner, liksom flera VST-plugins prover Av batteri. Ingen registrering krävs.

Personligen tycker jag att det är en av de mest intressanta platserna om vi är musiker och vi letar efter inspiration och nya ljud. I en av deras senaste uppdateringar släppte de till exempel precis en uppsättning ljud- och undervattenseffekter som är ovärderliga. Högt rekommenderad.

Ange 99Sounds

Sshhtt!

Sshhtt! är en annan gratis nedladdningswebbplats för ljudeffekter, och den här gången på spanska. Det har en mycket positiv poäng, och det är människor värdesätter ljud och du kan se din poäng bredvid varje spår.

Tidigare krävde webbplatsen registrering för att kunna ladda ner ljudfilerna, men nu behöver de inte längre detta krav, så det räcker att välja spår, högerklicka med musen och välj "Spara som ..." för att ladda ner utan ytterligare begränsningar.

Ange Sshhtt!

FreeSound

Den enda nackdelen med FreeSound är att det är nödvändigt att registrera sig för att kunna ladda ner, för å andra sidan, har allt. Den har en blogg där de har de senaste nyheterna, ett ganska aktivt forum och till och med en mycket användbar sökmotor längst upp på webben. Det är inte bara ett arkiv där du kan hitta ljud, i FreeSound finns det liv.

Gå in i FreeSound

Youtube

Ibland behöver du inte leta långt för att hitta ett bra ljudbibliotek. Inom ens egna Creator Studio, Youtube har ett ljudbibliotek med ett stort antal gratis låtar, musik och ljudeffekter. Lätt att använda och ladda ner.

Utöver detta, och utan att behöva lämna YouTube, kan vi också göra en sökning inom videoplattformen. Således, om vi skriver termer som "Gratis ljudeffekter" kan vi komma åt hundratals videor där vi kan ladda ner många fx-ljud och ljud för våra skapelser.

Buller för skojs skull

Detta är den perfekta sidan för programvara och videospelutvecklare. Skapad 2011 av Filippo Vicarelli, det har en stor bank med ljud och effekter som inte kräver någon form av registrering eller inloggning för att laddas ner. Ljuden klassificeras efter kategorier eller spelgenrer, vilket underlättar navigering och sökning på nätet.

Ange buller för skojs skull

Har du tidigare besökt någon av dessa webbplatser? Vad tyckte du? Ah! Och om du känner till någon annan kvalitetssida med gratis ljud för nedladdning, tveka inte att dela den i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found