Så här återställer du en Android TV Box

En Android TV Box är mycket lik en mobiltelefon. Ja, det har ett annat chip och systemgränssnittet förändras lite, men i princip är det praktiskt taget detsamma. Därför är det nödvändigt efter långvarig användning, eller om vi har ett prestandaproblem, som med mobilen fabriksåterställningsenhet.

Detta är något vi också vill göra om vi står inför en möjlig ”tegelsten”. När vi gör en fabriksåterställning kommer TV-lådan att formateras med samma applikationer och initiala inställningar som när vi tog ut enheten ur sin låda för första gången. Det är vad som vanligtvis kallas en "återställning".

Factory Reset vs Hard Reset: Vad är skillnaden?

Det finns två typer av “format” eller fabriksdataåterställning:

 • Fabriksåterställning: Detta är den enklaste processen. Det görs från enhetsinställningsmenyn och återställer TV-boxen till fabrikstillståndet. Data, inställningar och appar som vi har installerat för hand raderas, men de applikationer som installeras som standard sparas.
 • Hård återställning: Den hårda återställningen är densamma som fabriksåterställningen, den raderar data och behåller de förinstallerade applikationerna. För att göra en hård återställning måste vi vanligtvis utföra en kombination av knappar för att komma åt enhetens återställningsmeny och utföra borttagningen därifrån. Det görs vanligtvis när systemet är korrupt eller till och med Android-skrivbordet inte kan nås.

När vi har återställt TV Box fungerar applikationerna lika snabbt och flytande som i början.

Viktigt meddelande: är din Android rotad?

Innan du börjar återställa systemet för vår Android TV Box är det viktigt att överväga om enheten är rotad eller inte. Om så är fallet måste vi vara mycket försiktiga, eftersom det i vissa fall kan göra en fabriksåterställning i Android när vi har rotbehörigheter en total blockering av enheten.

För att förhindra att detta händer, hitta en specifik återställningshandledning för ditt varumärke och din TV Box-modell. Om vi ​​läser dessa rader och vår enhet redan är blockerad eller hänger i startmenyn, kontrollera metod 2 som vi förklarar lite längre ner, och när du går in i återställningen raderar du också cachen genom att klicka på «Torka cachepartitionen». Förhoppningsvis räcker det för att Android ska kunna laddas ordentligt igen.

Så här återställer du en Android TV Box till fabriksstatus (Factory Reset)

Om TV-boxen fortfarande svarar bra och ändå låter dig navigera genom dess olika menyer och inställningar, är det snabbaste att göra en fabriksåterställning.

 • Vi öppnar listan över enhetsapplikationer.
 • Vi går till menyn "inställningar"Eller"Miljö”Från Android TV Box. OM enheten är på engelska visas den under namnet “inställningar"Eller"Konfiguration”.
 • Klicka på "Lagring och restaurering”.
 • Välj "Fabriksåterställning av data”.
 • I det nya fönstret väljer du "Fabriksåterställning av data”.

När enheten återställer fabriksdata (det här är en process som kan ta flera minuter) kan vi återanvända alla appar som förinstallerades, ladda ner applikationer och göra de anpassningsinställningar vi vill ha.

Metod 2: Hur du återställer fabriksdata för en TV Box med hjälp av en hård återställning

Vi kommer att använda denna andra metod när TV Box fungerar riktigt dåligt. Som när vi återställer fabriksdata för en Android-mobil, låter TV-lådor dig också göra det genom att trycka på en knapp.

För att genomföra processen behöver vi två redskap: en tandpetareav trä - eller andra "spikar" gjorda av ett icke-ledande material, inte metall - och ett USB-tangentbord -I vissa TV-lådor räcker det med fjärrkontrollen.

 • Det första vi måste göra är att koppla bort enheten från kabeln som leder till eluttaget.
 • Vi tar tandpetaren och sätter in den i AV- eller SPDIF-porten. Om vi ​​gör lite tryck märker vi det det finns en knapp som ger lite, gör ett slags klick.
Tryck försiktigt, låt oss inte ladda porten.
 • Obs! Vissa TV-lådor har ett eget hål med återställningsknappen.
Denna TV-låda har ett återställningshål.
 • Vi håller ned AV / Reset-knappen i några sekunder och ansluter sedan strömkabeln igen.
 • Utan att sluta trycka, vi väntar på att TV Box startar. Det kan ta 5-10 sekunder.
 • Istället för att starta upp systemet som vanligt vi går in i återställningsläget. Nu kan vi sluta pressa med tandpetaren.
 • I återställningsskärmen flyttar vi markören till alternativet "Rensa data / Återställ fabrik”. Om kontrollen av TV-lådan inte fungerar måste vi ansluta ett USB-tangentbord (pilar för att bläddra och tabbtangenten för att trycka på enter).

 • Vi accepterar raderingsbekräftelsemeddelandet (“Och det är”).

Systemet raderar all data och startar om. Denna process kan ta flera minuter. Om inte TV-lådan är oåterkallelig skadad kommer enheten troligen att fungera igen som den första dagen.

Som en sista anmärkning, kommentera att jag har använt en Scishion V88 för skärmdumparna i denna handledning. Jag har sett på Internet att den hårda återställningen också fungerar på samma sätt för många andra TV-lådor som MXQ och M8S. Om vi ​​har en Xiaomi Mi TV Box borde vi inte heller ha många problem i detta avseende.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found