De bästa arkiven för att ladda ner gratis bilder

Bildbanker är förvar för att ladda ner bilder för våra projekt och skapelser. På många av följande webbsidor hittar vi bilder till ditt förfogande som vi kan ladda ner och använda utan några begränsningar, men på andra (vanligtvis de av högre kvalitet) vi måste ta hänsyn till typen av rättigheter eller licens erbjuds i båda fallen av ägarna av dessa bilder.

Men oroa dig inte, de flesta av dessa arkiv fungerar med licenser av typen Creative Commons. I alla fall erbjuder de alla en rättvis affär, så om du funderar på att få någon av dem, se alltid till att läsa det finstilta.

Typer av Creative Commons-licenser

När du surfar på följande webbplatser kommer du säkert att stöta på olika typer av Creative Commons-licenser. Här är en liten förklarande guide till var och en av variationerna för denna typ av licens:

Utan vidare, här är en liten lista över kvalitetswebbplatser där du kan ladda ner bilder gratis och lagligt.

Pixabay

Detta är en av de mest populära och mest använda förvaringsplatserna för gratisfoton och bilder på Internet. Det mesta av innehållet som vi hittar här kräver inte erkännande och är gratis att ladda ner för kommersiellt bruk. I alla fall, dess stora styrka är garderobens bakgrund, som är ett av de största arkiven med gratis bilder och videor med miljontals stockbilder.

Personligen är Pixabay en av mina favoritkällor, även om den också har sin nackdel. Eftersom du är så välkänd kommer du att se att dess bilder visas på många internetwebbsidor, så en viss originalitet går förlorad när du använder innehållet.

Ange Pixabay

Unsplash

För några månader sedan upptäckte jag ett annat bildförvar som heter Unsplash och sanningen är att det nu är den jag använder oftast. Det är inte en så välkänd webbplats, så ditt innehåll är fortfarande färskt och originellt. Den har en stor repertoar av bilder om alla typer av ämnen. Webbplatsen är inriktad på fotografering, så om vi klickar på "Info" -knappen som visas bredvid varje foto kommer vi att kunna se linsen som används av konstnären, kameran och andra tekniska detaljer.

När det gäller licensen är alla foton på Unsplash gratis att ladda ner för både kommersiella och icke-kommersiella ändamål och behöver inte tillskrivas. En av de bästa platserna för att få gratis bilder till din blogg.

Ange Unsplash

Andra gratis bildbanker

Förutom dessa finns det andra bildförvar där vi kan hitta gratis material till våra projekt.

morguefile.com
gratisography.com
sv.freeimages.com
search.creativecommons.org
flickr.com
openphoto.net
photorack.net
stockvault.net
freepik.es
stocksnap.io
commons.wikimedia.org
picdrome.com
freedigitalphotos.net

Och det är allt! Om du har några rekommendationer, tveka inte att stanna till i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found