En kort titt på Chuwi HiGame: en minidator med i7-processor och 8 GB RAM

Chuwi är en av de tre bästa tillverkarna av surfplattor i Kina. Efter mer än 14 år att leverera enheter som hittades i nästan alla pooler, är det dags att utvidga horisonterna. För att göra detta har de de senaste månaderna meddelat ett par förslag som går utöver deras vanliga handlingsområde: Chuwi GBox och den Chuwi HiGame.

De GBox det är en mini-dator med Intel Gemini Lake CPU, 4 GB RAM, 64 GB lagringsutrymme kan utökas upp till 2 TB och Windows 10. Vi kan säga att det är en direkt konkurrens mellan de nuvarande Android TV-lådorna, förutom att det fungerar som ett multimediecenter med 4K-uppspelning och stöd för VP9 och HEVC 10-bitarsformat, har det Microsofts operativsystem, något som hjälper mycket från ansikte till större mångsidighet.

Med Hejspel vi hittar en enhet från början, ganska lik GBox. Det är också en minidator. Men där det verkligen skiljer sig från det första är det i sin imponerande hårdvara:

  • CPU: 8: e generationens Intel® Core ™ i5-8305G / 8: e generationens Intel® Core ™ i7-8709G vid 4,1 GHz
  • GPU: Radeon ™ RX Vega M GL-grafik / Radeon ™ RX Vega M GH-grafik
  • Bagge: 8 GB DDR4 kan utökas till 32 GB
  • ROM: 128 GB M.2 SSD / 256 GB M.2 Expanderbar SSD
  • Operativ system: Windows 10 Home
  • Pris: $899 / $1,099

Med dessa korgar flyttar vi därför tydligt från vad en multimediaspelare för vardagsrummet är, och vi gräver längre in i en hårdkärnig mini-dator inriktad på pro-spelare och redaktörer.

Precis som Chuwi CoreBook kommer HiGame att finansieras genom crowdfounding genom Indiegogo-plattformen. En kampanj som började den 14 juni och som till och med den här dagen, bara en vecka senare, redan är en framgång. De har lyckats höja 678% av det föreslagna målet (mer än $ 339.000 mot de initiala $ 50.000 de behövde för att gå framåt).

Företaget laddade nyligen upp en video där vi kan se hur denna mini-dator kommer att se ut.

Kort sagt, en högpresterande, bärbar, kompakt och mångsidig stationär dator som ser riktigt bra ut och som nu bekräftar lanseringen på marknaden. Intressant apparat om det vi letar efter är en kraftfull dator som kan transporteras från en arbetsplats - eller fritid - till en annan utan större komplikationer.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found