De 10 bästa apparna för att utnyttja din Chromecasts potential

En Chromecast-enhet är det mest praktiska om vi inte har en smart-TV hemma. Det är oerhört enkelt att installera (vi behöver bara en HDMI-ingång), och när det är parat tillåter det Skickaalla typer av innehåll vi har på vår mobil (videor, musik, foton etc.) till TV-skärmen.

Topp 10 appar för Chromecast

Vi måste dock komma ihåg att Chromecast-enheten som vi ansluter till TV: n som sådan inte tillåter installation av någon app. Driften är ganska enkel: vi ansluter både Chromecast och vår Android / iOS-mobil eller surfplatta (ja, det fungerar också med iPhones och iPads) till samma WiFi-nätverk. Och härifrån kan vi använda vilket som helst Chromecast-kompatibel applikation från vår telefon och skicka ditt innehåll till TV-skärmen. Kort sagt, något som "se vad som finns på telefonen, men från TV: n."

Som sagt, det finns många Android-appar som är kompatibla med Googles "spett", menvilka är de bästa apparna för Chromecast? I följande lista visar vi dig några penseldrag av de mest populära och intressanta.

Google Home

Detta är förmodligen den första applikationen som vi vill installera om vi har en Chromecast hemma. Det är den officiella appen för Chromecast och det hjälper oss att synkronisera det med vår telefon. Men inte bara det, det är också det bästa alternativet om det vi vill ha är skicka eller "casta" skärmen på vår telefon till TV utan komplikationer.

Ladda ner QR-kod Google Home Developer: Google LLC Pris: Gratis

Netflix / Amazon Prime / HBO

Chromecast skulle inte vara hälften så bra som om det inte var appar som Netflix, HBO eller Amazon Prime Video. Många köper en av dessa enheter bara för att kunna titta på dina favoritserier och filmer i ditt vardagsrum och på den stora skärmen.

Dess användbarhet är så enkelt som det kan vara: vi måste bara klicka på "Chromecast" -ikonen (en fyrkant med 3 ränder på sidan) för att skicka innehållet till TV: n.

Ladda ner QR-kod Netflix Utvecklare: Netflix, Inc. Pris: Gratis Knappen för att "skicka" till TV: n, synlig.

Youtube

Upplevelsen av att titta på YouTube förändras mycket när vi går från en mobil enhet till en mycket större skärm, till exempel en TV. Det är mycket mer praktiskt, det underlättar visning av längre videor tack vare bekvämligheten att kunna se dem tyst liggande från soffan. Ett väsentligt som inte kan saknas i vår applåda om vi har en Chromecast hemma.

Ladda ner QR-kod YouTube-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis Knappen för att skicka till Chromecast i valfri YouTube-video.

Plex

Plex är en annan av grunderna, särskilt om vi vill ha allt anslutet i ett enda multimediecenter. Perfekt för åtkomst till alla dessa filmer, videor, musik, bilder och mer multimediafiler som vi har värd i molnet eller på datorn.

Det låter oss skapa vårt eget bibliotek, med alla våra serier, fotoalbum och andra nedladdningar perfekt organiserade. Kompatibel med både Chromecast och andra DLNA-enheter.

Ladda ner QR-kod Plex: Stream gratis filmer, program, live-TV och mer Utvecklare: Plex, Inc. Pris: Gratis Plex, en institution i flera år.

BubbleUPnP

BubbleUPnP är en annan magnifik applikation som låter oss skicka all vår musik, videor och foton i streaming till praktiskt taget vilken enhet som helst med WiFi som vi har hemma. Den är kompatibel med Chromecast, men också med PS4, Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Xbox One och andra enheter med DLNA.

Vi kan skicka innehåll till TV: n från många källor, till exempel de lokala filerna på vår telefon, UPnP / DLNA-servrar, Google Drive, Google Photos, Box, Dropbox, OneDrive, TIDAL, Qobuz och många andra.

Ladda ner QR-kod BubbleUPnP för DLNA / Chromecast / Smart TV Utvecklare: Bubblesoft Pris: Gratis

Spotify

Det bästa sättet att njuta av musik lagligt utan att spela gåsen på Piratebay och sådana webbplatser. Om vi ​​har en Chromecast måste vi bara öppna Spotify på mobilen och klicka på knappen "Tillgängliga enheter”Att se titeln på låten på TV-skärmen och lyssna på musiken på högtalarna lite mer anständigt än på vår mobil. Praktiskt och mycket bekvämt.

Ladda ner QR-kod Spotify: Musik och podcasts Utvecklare: Spotify Ltd. Pris: Gratis

Google Foton

Google Photos är förmodligen den bästa tjänsten för att lagra foton online. Den har en praktiskt taget ouppnåelig gräns, även om den finns där: 10 000 foton eller videor i privata album. Naturligtvis - och ännu mer när det gäller en produkt från Google själv - är den kompatibel med Chromecast, vilket underlättar visning på TV av alla foton som vi har lagrat i molnet.

Som en nyfiken detalj kan vi skapa vackra samlingar med personliga foton och ladda upp dem till Chromecast till visa dem på TV när enheten är i beredskapsläge.

Ladda ner QR-kod Google Photos-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Solid Explorer

Ett bra sätt att dra nytta av Chromecast-funktionerna är att använda kompatibla applikationer, till exempel den här filutforskaren för Android. Den har en elegant design av materialdesign, stöder FTP, SFPT, WebDav och SMB / CIFS, plus olika molnlagringstjänster.

Om vi ​​är vana att bläddra igenom mapparna på vår telefon är detta ett utmärkt alternativ till, förutom det, att kunna skicka alla filer lokalt eller i molnet och projicera den på TV på några sekunder.

Ladda ner QR-kod Solid Explorer File Manager Utvecklare: NeatBytes Pris: Gratis

iVoox: Podcast & Radio

Om du gillar podcasts och radio Precis som jag har du säkert hört talas om iVoox, en av de största plattformarna för denna typ av ljudinnehåll. Applikationen låter oss skapa våra egna listor, favoriter, sakta ner eller påskynda uppspelning, schemalagda avstängningar och många andra saker. Hur kan det vara annars, det är också kompatibelt med Chromecast.

Om du gillar den här typen av innehåll, tveka inte att titta på Pocket Casts, en engelsk plattform som mycket liknar iVoox, med massor av podcasts av hög kvalitet.

Ladda ner QR-kod Podcast & Radio iVoox - Lyssna och ladda ner gratis Utvecklare: iVoox Podcast och Radio Pris: Gratis

Som alltid, om du känner till någon annan app som förtjänar att vara med på listan, tveka inte att rekommendera den i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found