Så här laddar du ner en Tumblr-säkerhetskopia (i en ZIP eller på WordPress.com)

En av de stora informativa bombningarna under 2018 har varit meddelandet från Tumblr om sin avsikt att förbjud alla typer av vuxeninnehåll på ditt sociala nätverk. Från och med den 17 december (kommande måndag) kommer allt känsligt innehåll, med nakna bilder och liknande att raderas från Tumblr - och många andra "legitima" inlägg kommer också att gå till helvetet, du vet hur botched denna typ av vanligtvis är. Filter -.

Saken är att det finns många drabbade fandoms och samhällen - som inte har något att göra med porr - som har sin mötesplats här, och det finns inte exakt fyra katter. En mycket stor del av Tumblr kommer att gå ner i avloppet, i vad många redan beskriver som "slutet på en era."

Så här säkerhetskopierar du alla bilder, reblogs, utkast, ljud och innehåll från din Tumblr

Om du har ett Tumblr-konto och vill "spara röran" genom att ladda ner en säkerhetskopia av allt du har laddat upp till Tumblr genom åren har du fortfarande tid.

Sidan har sin egen handledning om hur man exporterar bloggar, men den är ganska dold bland hundratals sidor i hjälpcentret. För att hindra oss från att krångla, förklarar vi det snabbt i 5 enkla steg.

 • Gå till dina Tumblr-kontoinställningar (eller klicka direkt HÄR).

 • På höger sida ser du en lista med alla dina bloggar. Klicka på den du vill säkerhetskopiera.

 • I de blogginställningar som du just valt bläddrar du ner till avsnittet "Exportera" och klickar på "Exportera din blogg”.

 • Nu visas ett meddelande som indikerar "Säkerhetskopiering pågår".

 • När kopian är klar visas en knapp för att ladda ner säkerhetskopian. Klicka på den för att ladda ner. I den hittar du en komprimerad fil i ZIP-format med allt innehåll på din blogg.

Tänk på att det, beroende på storleken på vår blogg, kan ta Tumblr en hel dag (eller mer) att säkerhetskopiera. Under tiden behöver vi inte hålla Tumblr-sidan öppen, bara kolla in den då och då.

När vi har laddat ner säkerhetskopian kommer vi att hitta flera mappar om vi öppnar den komprimerade filen:

 • En mapp med alla dina inlägg i HTML-format. Det inkluderar reblogs, utkast, privata inlägg, rapporterade inlägg och andra typer av dolda inlägg.
 • En annan mapp med allamultimediafiler. Alla bilder, videor, ljud och andra som vi har lagt upp, i deras ursprungliga uppladdningsformat (GIF, JPG, MP4 och andra).
 • Meddelanden och konversationer, i XML-format.
 • En representation av alla publicerade inlägg, även i XML-format.

Om vi ​​har mer än en blogg på Tumblr måste vi upprepa samma säkerhetskopieringsprocess med var och en av dem.

Nu när Tumblrs armageddon närmar sig kan det vara en av de bästa tiderna att skydda alla timmar som investerats på plattformen. Om du har en blogg, även om du tror att de inte kommer att rapportera några av dina ritningar eller foton - Tumblrs algoritm är galen - tveka inte och gör åtminstone en kopia. Om bara som en försiktighetsåtgärd.

Hur du exporterar din blogg från Tumblr och laddar upp den till WordPress.com

Faktum är att vi inte tjänar mycket heller om vi vill att allt publicerat hittills ska fortsätta vara tillgängligt på Internet. Många Tumblr-användare rekommenderar att man exporterar hela bloggen och är värd för den på WordPress.com, något som vi snabbt kommer att förklara hur man gör.

 • Skapa ett konto på WordPress.com (HÄR).

 • Se till att du väljer både en gratis plan och en domän för att skapa din blogg.
 • När du är registrerad och när sessionen startar klickar du på "att importera”, På sidans administrationsmeny.

 • Om Tumblr inte visas i listan över webbplatser som ska importeras, klicka på "Annan import”.
 • Nu ja, vi väljer "Installera nu”På Tumblr. Systemet kommer att be oss att ange våra åtkomstdata till Tumblr för att upprätta anslutningen.

 • Slutligen kommer WordPress att visa oss alla bloggar som är kopplade till vårt Tumblr-konto. Klicka på "Importera den här bloggen”På önskad blogg.

Härifrån kommer WordPress att börja importera alla våra blogginlägg till Tumblr och skapa en kopia på den nya bloggen som vi just skapade på WordPress.com.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found