Sonic Mania eller "How to Fall in Love with Sega's Pet Again"

Kanske är jag för optimistisk? Det är Sonisk mani det bästa Sonic-spelet i lustrum eller är det bara en hägring? Sanningen är att Sega inte slutade slå på rätt nyckel i sina försök att återuppliva igelkottfranchisen, men det verkar det nu. Till sist. Sonic Mania är en lysande titel, och på denna sida av Hypercube kunde vi inte vara lyckligare.

Sonisk mani Den släpptes i augusti 2017 för PS4, Nintendo Switch, Xbox One och PC. Även om det publicerades av Sega, utvecklades spelet av programmeraren Christian Whitehead med stor hjälp av oberoende studior Headcannon och PagodaWest Games. Christian var redan en programmerare känd för sina anpassningar av några klassiska Sonic-spel, och Pagoda och Headcannon hade också arbetat med tidigare samhällsfamiljer. Det vill säga, vi pratar om människor som har mycket kärlek till karaktären och det är något som måste värderas för att förstå anledningen till Sonic Manias framgång.

Spelet är fullt av referenser till tidigare spel på MegaDrive och Sega CD, som omföreställer många av nivåerna och spelmekaniken för dessa 16-bitars och 32-bitars titlar. Sega försökte redan göra något liknande med Sonic Generations från den tidigare generationen konsoler, men saken slutade inte curdla. Även om jag försökte återvända till samma “retro” touch, smälta den med 3D-perspektiv och mer aktuella element, fanns det tillfällen då saker blev för komplicerade. Åtminstone för mig var det ett spel som jag slutade lämna efter mig av ren frustration.

Sonic Mania går till jakten: 12 nivåer (8 "reimagined" och 4 helt nya), som var och en består av 2 akter med motsvarande finalchef. Om spelet slutar innan du besegrar den andra chefen, måste vi börja om från första akten. Det är en ganska rättvis affär, eftersom även om nivåerna inte är extremt svåra, måste du börja från grunden tillräckligt med stress för att ta det på allvar under resten av spelet.

Det här är kartan från lag 2 i kemiska anläggningszonen. Som ni ser har de tagit det på allvar!

I mitt fall är det bästa sättet att njuta av spelet med en arkad-kontroller, med dess joystick och knappar i arkadstil. Om du har någon av dessa kontroller hemma är det här det perfekta spelet för att få ut det mesta.

Sega är tydlig att Sonic Mania är ett helt rev som ska utnyttjas, och Sonic Mania Plus är redan meddelat i december i år. Samma spel, men med 2 nya karaktärer och 2 extra spellägen. En titel som å andra sidan inte är dyr alls och som knappt överstiger 20 euro i pris.

Det bästa av Sonic Mania:

  • Hastighet. Den känslan av att släppa dig själv några ögonblick.
  • Nivåer med många överraskningar.
  • Svårighetskurvan är tillräcklig.
  • Ett mycket roligt spel

Det värsta av Sonic Mania:

  • Det är en spegel där andra nyare titlar som de ökända Sonic Forces återspeglas.

Kort sagt, ett spel fullt av dygder, med ett bra soundtrack, mycket försiktig retrografik och nivåer fulla av objekt och dolda områden som gör att vi kan spela dem flera gånger. Om vi ​​får de 7 kaossmaragderna kan vi också använda Sonics supertransformation och låsa upp det sanna slutspelet. Vad mer kan du önska? Varje detalj mäts till millimeter. Om du aldrig har spelat Sonic är detta utan tvekan den bästa möjliga utgångspunkten.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found