Hur man surfar privat och annonsfritt med Firefox Focus

När vi använder en webbläsare söker vi alltid maximal integritet. Men vi vet alla mer eller mindre - och om inte, är det dags för oss att öppna ögonen - det skyddet av våra uppgifter kommer alltid att vara något slappt, särskilt om vi använder Internet med Google Chrome, Firefox, Safari och liknande.

Såvida vi inte skapar en VPN, bläddrar du genom TOR eller använder proxyservrar för att maskera vår produktion till stora webben, privat surfning är mer än någonting annat en utopi. Den typiska inkognitofliken lämnar också spår, och om vi gör en Google-sökning håller den stora G-sökmotorn ett register över alla våra sökningar. Idag har de oss under kontroll på alla möjliga fronter, kära läsare.

En enkel webbläsare för att aldrig oroa sig för att radera din webbläsarhistorik

Men bli inte paranoid heller. Jag tvivlar åtminstone på att jag har ett FBI-team som analyserar alla mina drag på Internet. Och säkert är du inte mycket viktigare ...

Om våra bekymmer de går inte mycket längre än att rensa din webbhistorik När vi gör någon "olämplig" sökning för att inte lämna några spår, eller om vi helt enkelt vill ha en något mer diskret webbläsare än den vi för närvarande använder, kan vi inte passera utan att titta Firefox Focus.

Ladda ner QR-kod Firefox Focus: den privata webbläsaren Utvecklare: Mozilla Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Firefox Focus: Integritetsutvecklare: Mozilla Pris: Gratis

Den här alternativa webbläsaren som utvecklats av Mozilla för Android- och iOS-telefoner och surfplattor fokuserar på tre viktiga punkter för att förbättra användarens surfupplevelse:

  • Enkelhet rensa webbhistorik när som helst.
  • Ett gränssnitt utan krusiduller att enbart fokusera på innehållet på webben som vi besöker.
  • Inga annonser.

Du kanske också är intresserad av: De bästa webbläsarna för Android

Att radera historik har aldrig varit så enkelt

En av de starka punkterna i Focus är att det "alltid" påminner dig om att radera den jävla historien. När vi öppnar appen har vi en knapp i meddelandefältet: tryck på den när som helst och adjö till historien. Alla flikar stängs och startsidan laddas automatiskt. Inget har hänt här. Gå vidare, mina herrar!

Var har alla dessa annonser gått?

Och sedan är det frågan om annonser. I det här fallet behöver vi inte oroa oss för att använda någon adblockerare, eftersom Firefox Focus själv ansvarar för att ta bort alla annonsenheter från vilken sida vi besöker.

I bilden ovan kan vi se samma nyheter som ses i Google Chrome (vänster) och i Firefox Focus (höger). Inmatning, Annonser försvinner, ja, men inte bara det. Om vi ​​klickar på webbläsarens toppmeny ser vi att upp till 94 spårare har blockerats, bara under laddningen av denna webbsida.

Vissa sidor passeras tre städer med reklaminnehållet på deras webbplats, och många gånger slutar vi förlora tråden av vad vi hade skrivit in för att läsa. Allt detta, tillsammans med ett gränssnitt utan mycket konst, gör Focus till en av de bästa webbläsarna för att få tillgång till innehåll på det mest direkta (och diskreta) sättet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found