Bluboo S1 i analys: mobil utan ramar och 4 GB RAM för mindre än € 150

Bluboo är en kinesisk tillverkare som alltid har varit känd för att spela i den lägre mellanliggande ligan med viss komfort. Terminaler utan stor pyroteknik, men effektiva, och som framför allt sticker ut för ett superjusterat pris. Vad kan vi förvänta oss av det nya Bluboo S1? Kommer den att följa samma väg som dess föregångare?

Analys av Bluboo S1: ett paket med specifikationer av de mest kompletta utan att behöva tömma portföljen

Sanningen är att vi är i 2017, och många av de kinesiska telefonmärkena från förr tar ett kvalitativt steg som gör det möjligt för dem att upprätthålla låga profilpriser, men förbättra specifikationerna för sina nya modeller avsevärt. Det är inte längre så konstigt att hitta smartphones som den här Bluboo S1, som de utrustar 4 GB RAM, 64 GB lagringsutrymme som standard, en dubbel bakre kamera eller en processor av det bästa av Mediatek just nu, för priser som knappt är cirka 150 euro.

Design och display

Det första som slår blotta ögat med denna Bluboo S1 är dess stora skärm: utan ramar och upptar nästan hela frontpanelen (90% för att vara mer exakt). Bara tillräckligt för att göra plats för den centrala fysiska knappen - som också fungerar som en fingeravtrycksläsare - och selfie-kameran, som har flyttats till nedre vänstra marginalen.

Enheten har också en 2,5D-båge på båda sidor, och skärmen har en Full HD-upplösning 1920 x 1080 pixlar, med en storlek på 5,5 ”. Allt detta skyddas av en Corning Gorilla Glass 4.

Kraft och prestanda

När det gäller att kontrollera inre av Bluboo S1 är det svårt att hitta något fel: processor MTK6757 (Helio P25)Octa Core vid 2,5 GHz, 4 GB RAM Y 64 GB intern lagring kan utökas upp till 256 GB med kort. I det grafiska avsnittet hittar vi en Mali T880 GPU, som alla körs under Android 7.0.

En terminal som på papper erbjuder utmärkta prestanda och som vi kommer att kunna göra praktiskt taget allt utan att förlora flyt. Under tidigare årstider har vi sett hur denna typ av terminal alltid brukade sänka nivån i processorn lite, eller innehöll RAM-minnet för att inte överstiga priset.

Och sanningen är att den ansträngning som ägnas åt denna S1 är mycket positivt överraskande, vilket presenteras med alla sidor väl täckta. Vi har inte en Snapdragon (annars skulle terminalen vara närmare 400 euro), men i det här fallet är det inte nödvändigt.

Kamera och batteri

Bluboo S1s bakre kamera har anslutit sig till trenden med dubbla linser: en 13,0 MP-kamera med blixt och autofokus (upp till 16,0 MP med programvara) + en andra 3,0 MP-kamera för att uppnå den önskade effekten bokeh, mycket populär nuförtiden. På framsidan, ja, vi hittar lite mer än en korrekt 5.0 selfie-kamera (upp till 8.0MP med programvara).

Batteriet för sin del erbjuder en mer än acceptabel autonomi, tack vare dess kapacitet att 3500mAh. Det är en ganska balanserad och avsiktlig siffra, eftersom det inte är ett litet batteri, men det når inte orimliga storlekar, vilket i slutändan vad de gör påverkar en betydande ökning av terminalens vikt.

Pris och tillgänglighet

Bluboo S1 presenterades i samhället och I sin fas före försäljningen var det till ett reducerat pris på $ 159,99, cirka 142 euro att byta.

För närvarande är priset på GearBest ännu lägre, att kunna ta det hem för 149,99 $, eller vad är detsamma, 125 euro att ändra.

Kort sagt representerar Bluboo S1 ett viktigt kvalitativt steg för varumärket jämfört med tidigare modeller och en hel avsiktsförklaring. En balanserad smartphone i övre medelklassen som få andra med ett riktigt avundsvärt värde för pengarna.

GearBest | Köp Bluboo S1

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found