Hur man endast använder Windows med tangentbordet (utan mus) - The Happy Android

Det har hänt för fler än en av oss som plötsligt musendatorn har tappat sin funktion. Vi får panik och förtvivlan. Men det finns inte längre någon anledning att nå dessa ytterligheter av ångest. Det finns ett alternativ som kommer att rädda dig utan att behöva freak out och försöka få en ersättningsmus.

Vi pratar om tillgripa ditt tangentbord som en alternativ lösning. Det fungerar för Windows 10, och det är motsvarande i andra versioner av samma operativsystem. Du kommer att kunna använda din utrustning utan besvär. Läs vidare och upptäck hur du använder Windows med bara tangentbordet.

Tangentbordet till undsättning på din dator

Det spelar ingen roll om det är en stationär dator eller en bärbar dator. Det som är nödvändigt är att det är en dator som fungerar med Windows-miljön. Och det kan vara vilken som helst av dess versioner, eftersom kommandona förblir desamma. Du måste bara bekanta dig med några knep och genvägar för att kunna använda Windows endast med tangentbordet.

Få åtkomst till dina program

Först och främst ska vi se hur du kan komma åt listan över program som du har installerat på din dator. Titta bara på tangentbordet där Windows-tangenten är. Tryck på och du kommer omedelbart se programmenyn utvecklas före dig. Du kan bläddra med piltangenterna och ge Enter kan du öppna dem.

Om programmet du behöver inte finns i huvudlistan måste du skriva namnet. När menyn visas, flytta till sökformuläret. Skriv det du vill söka efter, välj önskat program och tryck på Enter. Programmet du letar efter öppnas sedan. Just där kan du hitta sökvägen till din webbläsare eller mapp på din dator. Om du vill lämna menyn och gå tillbaka måste du bara tryck på Esc-tangenten på tangentbordet så stänger du menyn.

Använd din webbläsare

Om du till exempel har Google Chrome installerat måste du komma åt det via genvägen som vi angav ovan. När den väl har öppnats placeras markören automatiskt i sökfältet. Och du kan nu skriva namnet på det du vill söka följt av en Enter.

För att öppna en ny flik i din webbläsare kan du samtidigt trycka på tangentkombination Ctrl + T. Å andra sidan, om du vill öppna ett nytt fönster blir kombinationen Ctrl + N. Du kan nu ange en ny sökning.

För att navigera från en flik till en annan krävs tangentkombinationen Alt + Tab + Sida nedåt (eller Av-sida). På det här sättet kan du bläddra igenom de olika öppna flikarna. För att gå tillbaka i sökningen, kombinera Alt + vänsterpil. Om du senare behöver snabbspola framåt, trycker du på framåtknappen Alt + högerpil. Med detta kommer du tillbaka till din senaste sökning.

För att stänga flikarna krävs tangentkombinationen Alt + F4. Ett annat användbart trick är att öppna sökrutan på en flik för att hitta innehåll eller exakta ord på den öppna webbsidan. För att göra detta måste du trycka på F3-tangenten så kommer du att kunna göra din snabba sökning. Om den här genvägen av någon anledning inte fungerar för dig, tryck på Ctrl + F och du kommer att öppna din sökruta.

För att uppdatera dina sidor, om du har haft problem med din webbläsare, kan du uppdatera den med F5. Det laddar om webbplatsen. Med F6-tangenten kan du för sin del välja den länk som visas i din webbläsares sökfält. Och om du trycker på Enter kommer sidan att uppdateras. Du kan också kopiera länken med Ctrl + C.

Andra praktiska kortkommandon

När du vill minimera allt du har öppnat på datorskärmen trycker du på Windows + D-tangenterna. du kommer tillbaka till datorns skrivbord. Om det du behöver är att minimera de överlappande fönstren en efter en, tryck på Alt + mellanslag + N.

För att flytta mellan de olika öppna fönstren, tryck på Alt + Tab-tangenterna. Med detta kommer du att kunna se allt du har aktivt på skrivbordet. Å andra sidan, om du behöver maximera något av de valda fönstren, måste du trycka på kombinationen Alt + Mellanslag + X. För att gå tillbaka till föregående storlek, tryck Alt + Mellanslag + R.

Och om du behöver flytta ett minimerat fönster på datorskärmen, försök att trycka på Alt + mellanslag + M. Därefter placerar du den med piltangenterna på den plats där du ville flytta den.

Om du väljer en mapp på skrivbordet måste du gå till skrivbordsskärmen. Du flyttar över ikonerna med piltangenterna på tangentbordet. Om du av någon anledning vill välja alla filer samtidigt, försök sedan trycka på Ctrl + E. Om du vill kopiera Ctrl + C och klistra in Ctrl + V.

Kortkommandon för Word

När du ska göra en ordsökning i ett program som Word, till exempel, tryck Ctrl + B. Du öppnar sökrutan där du kan skriva dina nyckelord och hitta dem snabbt i texten.

Inom samma ord kan du ge spara i din fil med Ctrl + G, och fönstret för att infoga filnamnet för första gången öppnas. När du fortfarande arbetar och vill spara på språng, tryck bara på Ctrl + G varje gång du behöver spara dina framsteg.

Följande i Word, om du förstört något, kan du gå tillbaka ett steg och omvänd vad som gjordes med Ctrl + Z. Slutligen, med F2 kan du ändra namnet på en fil eller mapp som du har sparat på någon plats.

Med denna korta handledning om genvägar, knep och kombinationer kommer du att kunna navigera fritt i din Windows-miljö utan att behöva musen. Jag hoppas att du har hittat dessa användbara idéer för hur du använder Windows med bara tangentbordet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found