WPS Office: Det fantastiska alternativet till MS Office på Android och iOS

Om du är en av dem som glädde sig som kastanetter när Microsoft tillkännagav Android- och iOS-versionen av sin välkända kontorssvit Visst känner du igen det kvalitativa språnget som dessa typer av appar representerar. Kunna använda en ordbehandlare som Ord eller skapa ett kalkylark i Excel från mobilen säger mycket. Vilket visar att vi närmar oss att ha riktigt fullt fungerande minidatorer i fickorna.

WPS Office vs Microsoft Office

Men mobilversionerna av Word, Excel eller Power Point är inte ensamma. WPS Office är en kontorssvit för Android och iOS som fullgör rollen som “bra alternativ till Microsoft”.

WPS Office är en serie kontorsautomationsapplikationer som utvecklats av Kingsoft, som verkligen var känt i Kina mellan slutet av 80-talet och början av 90-talet. Tillbaka 1988 använde miljoner användare WPS-ordbehandlaren för DOS. Men efter störningen av Kontor Y Windows 95 Det föll i glömskans grop, och det var inte förrän 2002 då det återföddes, och det har gradvis återhämtat sig marknadsandelar, delvis också tack vare den kinesiska regeringens hjälp. Den har för närvarande mer än 600 miljoner användare.

WPS Office för Android

WPS-applikationspaketet är plattformsoberoende och tillgängligt för både Windows och Linux, Android och iOS. I sin gratisversion för smartphones och surfplattor, som är den som finns, har appen fyra applikationer införlivade: Författare, Kalkylark, Presentation (motsvarande Word, Excel och PowerPoint) och a PDF-läsare + omvandlare.

Sanningen är att applikationerna är ganska intuitiva och är mycket väl utformade för att fungera från en relativt liten skärm och samtidigt har tillräckligt med redigeringsverktyg. Eftersom i dessa fall en bild är värd tusen ord, lämnar jag några skärmdumpar av författaren, kalkylarket och presentationen så att du kan se hur de fungerar.

Författare

Som du kan se kan du spela perfekt med zoom, teckensnittsändringar, kursiv stil, fetstil, infogning av bilder eller tabeller, stilar etc.

Kalkylark

Här kan vi också arbeta med de klassiska funktionerna på celler, insättning och dataregistrering etc.

Presentation

Precis som Skriv och kalkylblad påminner Presentation mycket om PowerPoint och innehåller alla nödvändiga funktioner för att skapa och redigera presentationer nästan som om vi arbetade på en stationär dator.

Filformat

WPS Office är kompatibelt med alla vanliga format för Word, Excel etc., förutom att stödja många andra typer av text- och dataformat.

WPS Office är också sömlöst integrerat i molnet, vilket gör det enkelt att ladda upp och dela filer mellan enheter.

Ladda ner WPS Office för Android / iOS

WPS Office har fått flera utmärkelser på Google Play: "Bästa appen för 2015", "Editors Choice" och "Featured Developer". Förutom dess goda betyg i butiken råder det ingen tvekan om att det är ett program som är värt att komma ihåg. Om du vill ladda ner den här har du motsvarande länkar:

Ladda ner QR-kod WPS Office - Gratis Office Suite för Word, PDF, Excel-utvecklare: WPS SOFTWARE PTE. LTD. Pris: Gratis

Om din är iPhone och iPad, här är din länk:

Ladda ner QR-kod WPS Office-utvecklare: Kingsoft Office Software, Inc. Pris: Gratis +

Om du vill prova den fria skrivbordsversionen måste du bara komma åt deras webbplats ladda ner installationspaketet .

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found