Mini recension av Nokia 6, den nya Nokia-terminalen med Android 7.0

HMD Global, det finska företaget som innehar varumärkesrättigheterna för Nokia kommer att presentera en ny terminal samma månad i januari. Det handlar om Nokia 6, en mellanklass-smartphone vars stora nyhet är införlivandet av Android som ett operativsystem. Mer konkret, Android 7.0 Nougat.

Borta är de dagar då Nokia kämpade för att inte försvinna genom att anta Windows-telefon som ett system i dina Lumia-terminaler. Från och med nu kommer Nokia att vara synonymt med Android, och med detta hoppas han att återfå en del av framträdandet de senaste åren.

Nokia 6 tekniska specifikationer

Den information som hittills har framkommit indikerar att den nya Nokia 6 kommer att ha följande egenskaper på hårdvarunivå:

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 430
  • Skärm: 5,5 tum med FullHD-upplösning och en pixeldensitet på 401ppi
  • Bagge: 4 GB
  • Intern lagring: 64 GB utbyggbart via SD.
  • Operativ system: Android 7.0 Nougat
  • Kamera: 16 megapixel f / 2.0 bak med PDAF och 8MP fram
  • Trummor: 3000mAh med snabb laddning

Utöver detta kommer terminalen också att ha en fingeravtrycksläsare på framsidan Av enheten, Dual sim och ljud Dolby Atmos.

Terminal design och finish

Terminalens design och visuella finish överensstämmer väldigt mycket med resten av mellanterminalerna på den aktuella scenen. Det har en kaross med en metallkropp i anodiserad aluminium. Den kommer med böjda kanter och 2,5D välvd skärm. Både på de övre och nedre kanterna har det några lite mörkare tillägg, vilket kan ta bort lite känsla. premie till terminalen. Men som allt i livet är det kanske bara en fråga om smak.

Nokia 6-teaservideo

För bara några timmar sedan kunde vi se den första officiella teasern på YouTube där vi kan se mer detaljerat hur den nya Nokia-terminalen kommer att se ut.

Pris och tillgänglighet

Det verkar som att HMD Global inte vill riskera för mycket, och för närvarande kommer Nokia 6 endast att marknadsföras i Kina, ett land som å andra sidan har 552 miljoner smarttelefonanvändare. Om vi ​​vill skaffa en av dessa terminaler måste vi därför gå till en pålitlig webbutik som säljer den. Ditt avresedatum planeras för de närmaste veckorna och startpriset kommer att vara cirka 230 euro ($ 245 mer eller mindre).

Företaget planerar att starta upp till 6 nya terminaler under detta år, så Nokia 6 skulle bara vara toppen av isberget för allt som kommer under de kommande månaderna.

Vi minns det Nokia var världsledande inom mobiltelefonindustrin mellan 1998 och 2011, och att det så småningom förlorade sitt ledarskap till nackdel för andra märken som Apple och Samsung. Denna förlust av närvaro berodde också på tillväxten av Android, som Nokia vägrade att anta, satsade på Windows-telefon som ett operativsystem och fördömer det till en mycket mindre marknadsandel.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found