Khadas VIM 2 Max i recension: en Raspberry-stil Open Source TV Box

Idag ska vi prata om en helt annan TV-låda till allt vi hittills har sett i "smartboxar" för TV. Om vi ​​gillar begreppet Öppen källa och kraften att såsa med komponenterna och konfigurationen av vår TV Box, den Khadas VIM 2 Max det är en enhet att följa noga.

Analys av Khadas VIM 2 Max, en DIY öppen källkod TV Box

TV-lådor gör det möjligt för oss att konvertera en vanlig TV till en Smart TV eller multimedia-center för användning. De arbetar vanligtvis med Android, med allt bra och dåligt som detta innebär.

Den här unika TV-lådan är å andra sidan närmare en Raspeberry Pi, både i koncept och användbarhet. Vi kan installera Android och använda den som en vanlig TV Box, eller så kan vi installera den Ubuntu eller OpenELEC / LibreELEC och gå ett steg längre. Det som ingen tvekan om är att vi står inför en Open Source-enhet som vi kan spela med och få så mycket hand som vi vill.

Design och presentation

Khadas VIM 2 Max presenteras i en original bokformad låda. Inuti hittar vi enheten som sådan, som monteras på ett transparent hölje, exponera enhetens "tarmar". Har också 3 fysiska knappar ström, återställning och funktion.

Tekniska specifikationer

När det gäller hårdvara har denna Khadas VIM 2 en processor Amlogic S912 Octa Core 1,5 GHz, Mali-T820 GPU, 3 GB DDR4 RAM och 64 GB intern lagring.

När det gäller anslutning har den 2 USB 2.0-portar, en USB Type C-ingång för att ladda enheten, SD-kortplats, HDMI-utgång och en LAN-port. Den har riktigt små dimensioner på 9,20 x 6,60 x 2,20 cm och en vikt på endast 70 gr.

Här är en jämförelsetabell mellan Khadas VIM 2 och den Raspberry Pi 3B:

Vad kan jag göra med en Khadas VIM 2 Max?

Sanningen är att antalet saker vi kan göra med denna Khadas VIM 2 på papper är väldigt attraktivt:

  • Stödjer Ubuntu 16.04 och högre, Android 7.1, Hamnarbetare, Buildroot Y OpenELEC / LibreELEC.
  • Wake on Lan (WOL) för att fjärrstarta enheten från mobilen eller datorn.
  • RSDB (Real Simultaneous Dual Band), skickar och tar emot data genom två band samtidigt.
  • MCU för hantering av batteriförbrukning, anpassning av EEPROM och konfiguration av startenhet (SPI-flash eller eMMC).
  • Stöder nätverk WiFi 802.11a / b / g / n / ac.
  • Reproduktion av 4K-video.

Det är uppenbart att för att allt detta ska fungera ordentligt kommer vi att behöva ett bra forum, support och programvaruförvar som vi kan ha för våra bedrifter med Khadas. Lyckligtvis enheten har en mycket aktiv gemenskap, med ett forum där vi kan konsultera och ladda ner allt vi behöver.

Pris och tillgänglighet

De Khadas VIM 2 Max har för närvarande ett rabatterat pris på 109,99 dollar, cirka 93 euro att byta, på GearBest. Om vi ​​är intresserade av att få det kan vi också dra nytta av följande rabattkupong - giltig mellan 20 och 29 augusti - för att minska en bra nypa:

Kupongkod: GBVIM2MAX

Pris med kupong: 99,99 dollar, cirka 84 euro.

Å andra sidan, mellan 21 och 29 augusti, varje dag från 09:00 (UTC), kommer butiken att sälja 5 enheter till ett pris av $ 49,99, drygt 42 euro. Du måste bara vara medveten och som alltid vara den snabbaste och mest exakta (9:00 UTC motsvarar 11:00 spansk tid).

Utöver allt detta kommer de första 300 enheterna att kunna lägga till fjärrkontrollen för 0 euro (kom igen, det är gratis) till sin beställning.

GearBest | Köp Khadas VIM 2 Max

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found