Dragon Ball Super avslutas den 25 mars med kapitel 131. Vad nu? - The Happy Android

Det sista kapitlet i "Arc of Universal Survival" kommer också att vara det sista kapitlet i den animerade serien Dragon Ball Super. Avsnitt 131 som kommer att sändas den 25 mars 2018 kommer att tjäna som den sista kulminationen och lämna franchisens framtid på tv i luften - åtminstone för närvarande. Från det datumet kommer tidsfristen där Dragon Ball Super sänds (varje söndag klockan 9:00) att upptas av anime GeGeGe no Kitarō.

Slutet på Dragon Ball Super har kommit till oss från flera fronter. Å ena sidan DVD-numret 11 i serien som skulle sammanställa avsnitt 121-133 har justerats så att den endast omfattar kapitel 121-131 -Teckna att det inte finns något mer att samla in.

På webbplatsen Daily Sports Online publicerade de förra fredagen Fuji TV: s avsikt att ersätta Dragon Ball-tidsluckan med den nya Kitaro-serien, vilket indikerar att Dragon Ball-sändningen var fortfarande under granskning.

Det officiella Dragon Ball Super-kontot på Twitter har också bekräftat slutet på Universal Survival Arc, vilket gör att slutet på serien läses mellan raderna som sådan:

い つ も 応 援 あ り が と う ご ざ い ま す!

テ レ ビ シ リ ー ズ 「ド ラ ゴ ン ボ ル 超」 宇宙 サ バ イ バ ル 編 は 3 月末 に に い い よ ク ラ イ マ ク ス を 迎 え ま す す 、 最後 し しろ 応 、 最後 援 ま た 応 応 し ま! ろ 応

今年 は 12 月 に 劇場版 の 公開 も!

ド ラ ゴ ン ボ ー ル シ リ ー は ま だ ま だ き ま す の で ご 期待 く だ さ い! # ド ラ ゴ ン ボ ー ル 超 pic.twitter.com/wJfOLRyEy2

- 「ド ラ ゴ ン ー ル 超」 TV ・ 映 画 公式 (@ DB_super2015) 19 januari 2018

Tack för att du alltid stöder oss! Dragon Ball Super's Universe Survival Arc TV-serie når äntligen sin höjdpunkt i slutet av mars, så vänligen stödja oss till slutet! Det finns också en film i december! Dragon Ball-serien fortsätter, håll ett öga på det!

I en kort intervju med Rocket News 24 med Fuji TV - kanalen som sänder Dragon Ball Super i Japan - bekräftas de dåliga nyheterna, vilket gör det klart att framtiden för Dragon Ball-anime är "i luften":

Slutar Dragon Ball Super?

Ja, serien som för närvarande sänds slutar här för tillfället. 

Verkligen…? Så det handlar inte bara om att byta till en annan tidslucka?

Just nu tar det slut; vad som händer bortom är ännu inte beslutat. 

Betyder det att "universums överlevnadsbåge" kommer att ta slut?

Korrekt. "Universe Survival Arc" avslutas i slutet av mars.

Kommer det att bli en uppföljare?

Det är för närvarande obeslutet, så det finns inget jag kan berätta för dig, men när något beslutas kommer vi att publicera ett pressmeddelande.

Det enda vi vet med säkerhet är att en ny Dragon Ball-film kommer att släppas i december. Kommer det att leda till premiären av en ny animerad serie under ett annat namn, precis som Freeza-uppståndelsefilmen gjorde med DBS? För tillfället måste vi vänja oss vid tanken att, åtminstone fram till december, det kommer inga nya berättelser om franchisen att lägga i din mun.

Många säger att detta inte är mer än en hiatus eller ett stopp. Att utveckla en tv-serie utan originalmaterial som man kan använda för manus och storyboards, vilket var fallet med Toriyamas ursprungliga manga, gör att avsnitten måste göras mycket snabbare. Ett stopp i sändningen av serien kan tjäna så att Toyotaro manga kom ikapp och överträffade animeoch därmed låta Toei ha material att rita på. Om det vore den verkliga orsaken till avbrottet - vilket höjer anime-kvaliteten - skulle det utan tvekan vara mer än berättigat.

En annan intressant twist kan vara att de tillkännager en ny animerad serie, redan under ett annat namn, som sänds i en annan tidslucka och riktar sig till en äldre publik"Det här är mer en personlig önskan än någonting annat." Något mer som den ursprungliga serien, där människor verkligen skadar varandra och blöder !! Har någon sett en droppe blod i de 100+ avsnitt som vi har gått igenom hittills?

Hur som helst, om vi lämnar detaljer som detta kan vi inte heller ignorera de problem som Toriyama har haft nyligen med hacienda, och vem vet om det på något sätt kan påverka på något sätt hans bidrag till serien. Det är tydligt att ingen vill ha en ny Dragon Ball GT, så de närmaste månaderna kan tjäna till att klargöra Toriyamas personliga situation med statskassan och därifrån återuppta sitt arbete på DB.

Vi måste också komma ihåg att Dragon Ball är mer aktuell än någonsin, med den förestående lanseringen av videospelet Dragon Ball FIghterZ, en film som väcker mycket förväntningar och en anime-serie som sedan dess första sändning inte har sjunkit från de tio mest visade anime i Japan. Kommer de att kunna avbryta serien utan mer och förneka alla betesmarker som de höjer med Goku och företagets merchandising? Jag tvivlar verkligen på det.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found