Hur ofta byter vi mobiltelefoner? - The Happy Android

Min kära telefon frågar mig förtidspension. Inte för att det har slutat fungera, och jag har inte skadat det till en oåterkallelig punkt heller, men det verkar som att tiden är inne för honom att stiga upp till Valhalla. Enstaka starkt slag mot väskan, det trasiga hörlursuttaget, bluetooth fungerar på det sättet ... ja, vi kan säga att det har lidit.

Poängen är att det var knappt ett år sedan jag släppte den, vilket fick mig att komma ihåg den lådan där jag håller mina gamla mobiltelefoner, och det visar sig att batteriet börjar bli ganska stort. Hur många smartphones har jag ägt de senaste åren? Beräkningen är inte lätt, men vi kan acceptera "en bra handfull" som ett mer än giltigt svar.

Hur ofta byter vi mobiltelefoner?

Detta har fått mig att undra om det är sant att vi byter smartphones snabbare och snabbare. De stora varumärkena lanserar en ny topp i sortimentet praktiskt taget varje år eller högst varannan, och det verkar som varje gång vi förnyar terminalen med högre hastighet.

Det är rätt? Byt vi ut vår mobiltelefon som vår skjorta eller är allt en illusion som främjas av en marknad som är fast besluten att vi förvärvar en ny telefon så ofta och därmed kan hålla kapitalismens maskiner väl oljade?

Data, data, ge mig data

I dessa fall är det bäst att hämta data och verifierbar information för att kunna ge ett motiverat svar. Så otroligt som det kan tyckas, och i motsats till allt som reklam och de stora tillverkarna vill att vi ska tro är sanningen på allmän nivå användare byter inte terminaler så ofta. För det mesta väntar vi på att telefonen slutar fungera för att få en ny.

Det är vad som framgår av uppgifterna som samlats in av DeviceAtlas-företaget, mycket i linje med rapporterna från Gallup, och där vi ser att Äldre smartphones är mer aktuella än någonsin.

I följande graf publicerad av Forbes och utarbetas från rapporten som Gallup utvecklade 2015 kan vi se hur ofta byter amerikanska användare mobiltelefoner:

När det gäller Android förnyar endast 2% sin terminal varje år, medan 40% väntar på att deras telefonföretag ska erbjuda dem ett förnyelseanbud, normalt vartannat år. De återstående 58% väntar helt enkelt på att mobilen slutar fungera eller blir föråldrad.

I fallet med Apple, även om dess användare är mer benägna att byta mobiltelefoner med högre hastighet, ger det mycket liknande data.

Ålder för terminaler som surfar på Internet

Men dessa uppgifter kommer bara från USA och många kanske tror att saker i andra länder kan förändras eller inte anpassas för mycket till tullarna i den amerikanska livsstilen. I följande panel utarbetad av DeviceAtlas Vi kan se åldern på terminalerna som surfade på Internet 2016, uppdelat efter land:

Som vi kan uppskatta, användare som använder nyligen publicerade mobiler - minst ett år - är minimalt (Se upp för Japan, som inte ens når 5% i detta avseende). En procentandel som är mycket lik användningen av terminaler för 4 och 5 år sedan.

Å andra sidan, den största delen av de smartphones som används är 2 eller 3 år gamla, och det är de som dominerar webbtrafik på Internet med en järnhand.

I Spanien var 2016 endast 12% av terminalerna från 2015 (ett år gamla), ytterligare 12% var terminaler från 2011 och 2012 (4 och 5 år) och 74% var 2 och 3 mobiltelefoner år av antiguaty.

Slutsatser: Kan en mobil med tre års liv betraktas som föråldrad?

Med tanke på data och tolkning av informationen från både Gallup och DeviceAtlas kan vi förstå att:

  • Mer eller mindre hälften av mobiltelefonanvändarna byter terminal när den är föråldrad eller slutar fungera.
  • Endast 10-15% av användarna använder terminaler som är äldre än 4 år.

Härifrån är det jag tolkar att en stor del av de människor som byter terminal eftersom den är trasig / föråldrad gör det på högst 2 eller 3 år. Detta får oss att tro att antingen mobiltelefoner sluta fungera ordentligt på den här korta tiden, annars har vi mycket tunn hud och det anser vi en mobiltelefon som är ett par år gammal är redan föråldrad.

Och vad tycker du? Tror du att vi byter mobiltelefoner snabbare och snabbare eller är det en illusion som genereras av den växande spridningen av nya telefonmodeller och tillverkare som översvämmer butiker år efter år?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found