Xiaomi Mi 9, en high-end med Snapdragon 855 och trippel 48MP kamera

Den avancerade mobiltelefonen kommer att stöta på ett långsiktigt problem. Det verkar som om tillverkarna i allt högre grad försöker hitta nya sätt att "saber" användaren. Vi nådde nyligen den symboliska toppen på 1000 euro med de senaste sortimentskåporna från Samsung och Apple, och nu är det de vikbara skärmarnas tur. Vissa terminaler, t.ex. Samsung Galaxy Fold och den Huawei Mate X, som höjer ribban över € 2000. Xiaomi fortsätter ändå sin roll, och därmed har han just presenterat sitt nya flaggskepp, Xiaomi Mi 9.

Företaget under ledning av Lei Jun upprätthåller samma dynamik som alltid och erbjuder terminaler med en riktigt stram vinstmarginal för att få prestige och öka försäljningen till det maximala. Något som låter dig sätta en smartphone som Xiaomi Mi 9 på marknaden till ett pris som knappt når 450 euro.

Xiaomi Mi 9 i granskning, vidrör himlen med en Snapdragon 855 vid 7 nm och en ojämn lins på 48MP + 16MP + 12MP

Xiaomi Mi 9 presenteras som en logisk utveckling av den tidigare Xiaomi Mi 8. Ramarna har minskats ännu mer och kameran, som redan var bra, har tagit ett anmärkningsvärt kvalitativt steg. Det finns en viss grå punkt som batteriet - som har minskat - men vi kan inte ignorera att det på effektnivå är det bästa vi kommer att se på länge.

Design och display

På designnivå hittar vi en terminal som monterar en 6,4-tums AMOLED Full HD + -skärm med en pixeltäthet på 403ppi och ljusstyrka på 600 nit. Allt detta med Sunlight 2.0-läge för att förbättra kontrasten och färgerna utomhus. Här har tillverkaren, i stället för att välja en perforerad skärm för att sätta in selfie-kameran, föredragit att fortsätta med skåran. Ett hack som redan fanns i Xiaomi Mi 8, men som nu täcker mycket mindre utrymme, vilket resulterar i en front som liknar Redmi Note 7. I allmänhet en riktigt elegant terminal med böjda kanter och en ganska Premium touch skicklig.

Fingeravtryckssensorn är integrerad i skärmen, och som en detalj för att nämna att det fortfarande inte finns någon 3,5 mm-ingång för hörlurarna - även om mobilen innehåller en USB C-adapter för minijack för tillfället-. Högtalaren är dock mycket kraftfullare än den tidigare modellen, tack vare systemet DMS dynamisk förstärkningskontroll.

Dess mått är 15,75 x 7,47 x 0,76 cm och har en vikt på 173gr. Den finns i svart, blått och medium lila.

Kraft och prestanda

På prestandanivå står vi inför ett äkta brunt odjur. Om den tidigare Mi 8 redan var cirka 270 000 poäng i Antutu, Xiaomi Mi 9 stiger till 372 000 i det välkända benchmarking-verktyget.

Detta resultat förklaras när vi ser enhetens tarmar. Här hittar vi det nya 7nm Snapdragon 855 med förbättringar av AI som körs på 2,84 GHz, 6 GB / 8 GB RAM-minne Y 128 GB internt lagringsutrymme. Allt detta med Android 9 Pie vid ratten i systemet.

Kamera och batteri

Kameran är en av höjdpunkterna i Xiaomis senaste toppmoderna sortiment. På baksidan hittar vi en trippel kamera optimerad av AI: en 48MP huvudlins med bländare f / 1,75 åtföljs av ytterligare 2 MP (2X telezoom) och 16MP (117 graders vidvinkelobjektiv). Inom området selfies har vi å andra sidan en mer än korrekt 20MP frontkamera med skönhetsläge.

Batteriet är kanske den svagaste punkten i denna terminal: ett 3300 mAh batteri med 27 W snabb laddning och 20 W Qi trådlös laddning. Det är inte ett dåligt batteri, tvärtom, men det kan verka lite kort jämfört med sina konkurrenter.

Anslutningsmöjligheter och andra funktioner

Den har en dubbla SIM-kortplats (nano + nano), dual band ac WiFi, MiMO och Bluetooth 5.0. Det har också NFC och Android Pay att göra inköp med mobilen.

Pris och tillgänglighet

Den stora attraktionen för Xiaomi Mi 9 är utan tvekan dess pris. För närvarande är en av platserna där vi kan hitta den till ett bättre pris på Amazon, var hittar vi det tillgänglig för endast 449,00 euro.

Detta är ditt förförsäljningspris när du skriver dessa rader. I morgon 28 februari kommer den att säljas officiellt, så det är möjligt att det kommer att ske förändringar i detta avseende med avseende på dess nuvarande kostnad.

Och vi kan säga lite mer om Xiaomi Mi 9. En fantastisk smartphone för dem som letar efter en premiumterminal utan att offra valuta för pengarna som är kännetecknet för det välkända asiatiska företaget. Det finns bättre telefoner, ja, men det finns inte många som kan erbjuda detta specifikationspaket för mindre än 500 euro. Xiaomi är en av dem.

Amazon | Köp Xiaomi Mi 9

GearBest | Köp Xiaomi Mi 9

AliExpress | Köp Xiaomi Mi 9

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found