Xiaomi Mi Note 2 i analys, en mobil med Snapdragon 821 till halva priset

Xiaomi tjänar inte pengar med sina smartphones. Något som är särskilt märkbart i fall som Xiaomi Mi Note 2. "PVi skulle sälja 10 miljarder smartphones och vi skulle inte få ett enda öre i vinst. " förklarade Hugo Barras, världens vice president för Xiaomi, 2016. Verkligen?

Där Xiaomi verkligen tjänar pengar är försäljningen av hemautomationsenheter och tillbehör, fält där det fungerar fantastiskt. Å andra sidan mobiltelefoner, de tjänar till att positionera sig som ett varumärke. Och det verkar som om strategin fungerar. För närvarande värderas Xiaomi till mer än 46 000 miljoner dollar.

Xiaomi Mi Note 2, en topp i sortimentet med otrolig hårdvara för mindre än 300 euro

Xiaomi Mi Note 2 är en topp i sortimentet som kom ut för drygt ett år sedan. Redan på sin tid hade det ett mycket rimligt pris. Idag exploderar fyndet i vårt ansikte och kan få det jämnt för mindre än 250 euro.

En mobil med funktioner som fortfarande ett år senare anses fortfarande vara förstklassig. I dagens recension sätter vi vårt förstoringsglas på det spektakulära Xiaomi Mi Note 2.

Design och display

Xiaomi Mi Note 2 är en 5,7-tums phablet, en telefon med stora dimensioner med en elegant och mycket försiktig finish. Den har en böjd OLED-skärm med Full HD-upplösning (1920x1080p), med en aluminiumram och rundade kanter åtföljd av ett mycket färdigt bakglas av glas. Utan tvekan står vi inför en premiumterminal som ger mycket bra visuella förnimmelser.

En annan poäng till förmån för Mi Note 2 är att den inte är tung, med en vikt på 166 gram och måtten 14,57 x 7,03 x 0,83 cm.

Kraft och prestanda

Xiaomi Mi Note 2 utrustar avancerad hårdvara. I processorn hittar vi en Snapdragon 821 Quad Core körs på 2,35 GHz, Tillsammans med 4 GB RAM, Adreno 530 GPU Y 64 GB intern lagring. Som operativsystem innehåller det MIUI 8, Xiaomis speciella version av Android 6.0, med tydliga påminnelser om iPhone iOS.

På prestandanivå kommer vi att hitta en telefon som kan flytta krävande spel, liksom tunga applikationer. Om vi ​​letar efter en kraftfull och muskulös smartphone skulle Mi Note 2 verkligen falla i denna kategori.

Kamera och batteri

Kameran är en annan av komponenterna där Xiaomi alltid ägnar särskild omsorg. Xiaomi Mi Note 2 bär en 22,56MP högupplöst baklins, med 4K EIS-videostabilisator. En fantastisk kamera tillsammans med en selfie-objektiv på framsidan med 8MP-upplösning, autofokus och det klassiska Beauty Mode 3.0.

När det gäller autonomi har tillverkaren valt ett löst batteri som undviker överraskningar och komplikationer för användaren. Det översätts till ett 4070mAh batteri, en betydande kapacitet samtidigt som uppmätt, rättvis och nödvändig för att undvika en anmärkningsvärd ökning av terminalens totala vikt och samtidigt erbjuda en autonomi över genomsnittet. Enheten har också snabb laddning 3.0 genom hans USB Type-C-port.

Andra funktioner

Xiaomi Mi Note 2 har NFC, stöd för 6 typer LTE med 37 band, den har 3,5 mm hörlursutgång och Bluetooth 4.2.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Mi Note 2 kom på marknaden med ett pris nära 600 euro. Det var den dyraste Xiaomi-mobilen på sin tid, och redan då var det ett spel med stort värde för pengarna jämfört med andra avancerade alternativ.

Nuförtiden accentueras detta ännu mer, att kunna få tag på det för ett mycket lågt pris på 248 euro, cirka 299 dollar att ändra på webbplatser som GearBest.

Om vi ​​funderar på att förnya vår mobiltelefon och vi har en budget på mindre än 300 euro, är Xiaomi Mi Note 2 en smartphone som vi inte bör tappa ur sikte. Vi hittar knappast en terminal med dessa egenskaper och tillverkningskvalitet för det priset. En stor.

GearBest | Köp Xiaomi Mi Note 2

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found