ZTE Axon 7, en topp i sortimentet med en 2K-skärm till ett mellanklasspris

För några dagar sedan lanserade vi vår privata lista med de bästa telefonerna för mindre än 300 euro. En av de mest slående på grund av dess egenskaper var ZTE Axon 7, en telefon som kom ut för ungefär ett år sedan. På sin tid beskrevs det som en topp i sortimentet med mycket bra valuta för pengarna, men det var i slutet av 2017 när det verkligen exploderade. Anledningen? Priset har sjunkit till 225 euro.

Analys av ZTE Axon 7: spektakulär mobil med premiumfinish och riktigt kraftfull hårdvara

ZTE Axon 7 har några avancerade funktioner. Du måste bara titta på dess stora processor och dess riktigt snygga skärm som bländar även i direkt ljus. Allt detta med en kamera och ett ljud som, utan att vara det bästa av det mest exklusiva sortimentet, enkelt matar bort de flesta av sina medelklassiga konkurrenter.

Design och display

Axon 7 bär en skärm 5,5-tums Super AMOLED med 2,5D välvd, Corning Gorilla Glass 4 och en 2K-upplösning på 2560x1440p. Allt detta med en definition av 538ppp och en maximal ljusstyrka på 319 nit. Det är inte helt upp till nivån på Galaxy S8, men det är verkligen en fantastisk skärm för att titta på HD-videor.

På designnivå hittar vi en metallkropp av aluminiumkropp av aluminium med en högkvalitativ finish, rundade kanter och en fingeravtrycksläsare på baksidan. På framsidan ger högtalarnas placering en mycket personlig stil till terminalen, som jag personligen gillar mycket.

Kraft och prestanda

När det gäller utrustningens hårdvara finns det inte mycket att diskutera. I tarmen på ZTE Axon 7 upptäckte vi en processor Snapdragon 820 Quad Core vid 2,15 GHz, GPU Adreno 530, 4 GB RAM-minne, 64 GB intern lagring som kan utökas upp till 128 GB och Android 6.0.

Om vi ​​pratar om prestanda är detta synonymt med flyt och kraft. Med en Snapdragon 820 och 4 GB RAM kan vi göra alla magier som kommer att tänka på. Kraftfulla spel, tunga applikationer ... det finns inte många applikationer där ute som Qualcomms näst bästa processor och bra RAM inte kan röra sig.

En annan punkt att nämna är det anpassningsskikt som företaget har inkluderat i Axon 7. Huvudsakligen syftar till att förbättra batteriförbrukningen, kontrollera de applikationer i bakgrunden som förbrukar mer resurser än kontot. Vissa kan tycka att detta är begränsande eller påträngande, men andra kommer helt enkelt att älska det. För smak smakar färger. Ingenting som inte kan lösas med en vara launcher för Android, å andra sidan.

Kamera och batteri

Kameran är en annan av de mest slående aspekterna av ZTE Axon 7. En bakre lins på 20,0 MP med bländare f / 1,8 och optisk bildstabilisator, typiskt för en topp i intervallet. En kamera som kan spela in video vid 2160p / 30fps och 1080p / 60fps. På framsidan hittar vi en selfie-kamera på 8,0 MP med några extra som skönhetsläge för att förbättra det slutliga resultatet av våra selfies.

En kamera som utmärker sig för att ha ett stort antal manuella inställningar och ett mer än tillfredsställande svar i både miljöer med högt och svagt ljus. I det avseendet sticker det ut ganska mycket från kamerorna som vi vanligtvis hittar i mellanområdet, som tenderar att drabbas avsevärt med brist på ljus.

När det gäller autonomi har Axon 7 valt ett 3250mAh batteri. Inte för att det är ett odjurligt batteri, men med anpassningsskiktet borde vi kunna utöka användningen av dessa 3250mAh lite mer. I vilket fall som helst står vi inför en terminal med csnabb laddning via USB Type-C-port vilket underlättar i hög grad processen att "tanka" terminalen.

Ljud och andra funktioner

I ljudavsnittet hittar vi några stereohögtalare med Dolby ATMOS-ljud som går upp till 100-115 decibel kraft. Den har NFC, Dual SIM (nano + nano), stöder FDD-LTE, GSM, WCDMA (2G / 3G / 4G), 802.11b / g / n-nätverk och har en Bluetooth 4.2-anslutning.

Pris och tillgänglighet

Även om startpriset var cirka 500 euro, kan vi för närvarande få en ZTE Axon 7 för ett pris på 225,90 euro, cirka 265 dollar att ändra, på GearBest. Ett pris som kraftigt förstärker terminalens redan justerade kvalitetsprisförhållande.

Det här är förmodligen en av de bästa ögonblicken för att få en topp i sortimentet som lyser för sina kraftfulla funktioner till samma pris som en normal mellanklass av välkända märken som Samsung, Sony eller Huawei skulle kosta.

GearBest | Köp ZTE Axon 7

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found