Redmi Note 8 Pro i granskning, ett mellanklass med spelambitioner

På några år har Xiaomi lyckats etablera sig som ett av de bästa alternativen bland mellansmart smartphones. Dess terminaler kännetecknas alltid av att erbjuda bra funktioner till ett överkomligt pris, och att i mellanklassen - där praktiskt taget alla mobiltelefoner vacklar någonstans - är som att spela poker med markerade kort: vad som än händer, vanligtvis nästan alltid vinner du.

I dagens granskning tittar vi på Xiaomi Redmi Note 8 Pro, en mobil som kom på marknaden för ungefär 5 månader sedan, och som idag har blivit en av de mest önskade mobiltelefonerna av Android-användare. Ett bra tecken på detta är att det har varit en av de bästsäljande telefonerna på Amazon under lång tid. Låt oss se var dess magi ligger.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro, en elegant terminal med vätskekylning, 6 GB RAM och fyrkamera

Not 8 Pro är en smartphone som, precis som de flesta Xiaomi-telefoner, vet hur man säljer sig själv som något annat. I det här fallet presenterar företaget det för oss som en idealisk telefon för spelare, med ett kylsystem, mycket RAM, batteri och en överraskande kraftfull 64MP-kamera.

Design och display

Redmi Note 8 Pro monterar en IPS-skärm med Full HD + upplösning och en storlek på 6,53 " med en pixeldensitet på 396ppi. En skärm kronad av det klassiska skåran högst upp som ger oss en beröringsyta på 84%. Om vi ​​enbart tittar på designen ser vi att tillverkaren har valt ett kristalliserat hölje, som även om det fortfarande är en glädje för ögat, men är en magnet för fingeravtrycksmärken.

I vilket fall som helst står vi inför en smartphone med en betydande vikt, nästan 200 gram (något som kan förväntas med tanke på det stora batteriet som det passar). För resten är det intressant att nämna att det har både Corning Gorilla Glass för chock och IP52-certifiering mot damm och vatten. Vi kommer att märka det när vi bär det i fickan, men åtminstone vet vi att det är väl skyddat.

Kraft och prestanda

Hårdvara har varit en av de aspekter som har väckt mest kontrovers. Xiaomi, som är van vid att använda Snapdragon-processorer i sina mellanklasser, har den här gången valt ett Mediatek-chip, Helio G90T. En SoC som dock erbjuder en prestanda av de mest anmärkningsvärda med sina 8 kärnor som körs på 2,05 GHz, en Mali-G76-grafik på 800 MHz, 6 GB RAM och 64 GB internt lagringsutrymme.

Beslutet att välja detta chip ligger exakt i möjligheten att Helio G90T erbjuder att använda ett vätskekylsystem, vilket möjliggör flera timmars spel med mobilen utan överhettning. För att ge oss en uppfattning om dess kraft har Redmi Note 8 Pro en poäng på cirka 280 000 poäng i Antutu-benchmarking-verktyget.

Operativsystemet använder för sin del Xiaomis MIUI11 anpassningsskikt, som är monterat på Android 9.0. Detta kan kasta tillbaka dem som inte vill använda de typiska applikationerna som kommer från basen i det här lagret, men sanningen är att det ger god flyt vid hantering av mobilen.

Kamera och batteri

Vi går med en annan av styrkan i Not 8 Pro, det fotografiska avsnittet. Å ena sidan monteras enheten en 20MP selfie-kamera med f / 2.0-bländare, samt en bakre fyrkamera med en huvudsensor på 64MP och bländare f / 1.9. Denna sensor åtföljs av 3 andra linser, alla med en specifik funktion.

  • En 8MP vidvinkelobjektiv på 120 grader för panoramafoton.
  • En 2MP makrosensor för att ta bilder på mycket nära avstånd från linsen (2 cm).
  • Och slutligen en 2MP djupsensor för att optimera stående läge.

Sanningen är att det är en mycket balanserad kamera som erbjuder en stor detaljnivå, och som sticker ut för sina goda resultat i nattmiljöer eller i svagt ljus. Dess makroläge och panoramaläge har också fått kritik, men detta hindrar inte att kameran är en av de mest slående aspekterna av denna terminal.

När det gäller batteriet har Xiaomi Redmi Note 8 Pro ett batteri på 4500 mAh med 18 W snabb laddning (100% på en och en halv timme) via USB typ C, och en autonomi som i normala situationer kan pågå i cirka två dagar.

Den har också en NFC-anslutning, 3,5 mm hörlursuttag, Bluetooth 5.0, WiFi AC och en infraröd sensor.

Pris och tillgänglighet

Vid skrivandet av denna recension har Xiaomi Redmi Note 8 Pro ett ungefärligt pris på 208,89 euro på webbplatser som Amazon. En 128 GB-version finns också för cirka 258 euro.

Kort sagt, en perfekt mobil för dem som letar efter en kraftfull mobil som inte värms upp när vi lägger lite piska, med ett bra batteri och en kamera laddad med megapixlar som också tar några mycket framgångsrika bilder på natten. På de negativa aspekterna har vi en mobil med en vikt över genomsnittet, trevlig, men lite hal och med en tendens att lämna fingeravtryck på sitt bakre glas. Hur som helst, en mycket söt enhet om det vi vill ha är en mobil med muskler som ger bra valuta för pengarna.

Amazon | Köp Xiaomi Redmi Note 8 Pro

* The Happy Android har samarbeten efter tillhörighet. Dessa påverkar inte det redaktionella innehållet, även om de hjälper oss att finansiera webben genom att få provision för försäljning av produkter via affiliate-länkar.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found