Honor View 10 i analys, 6 GB RAM och CPU med artificiell intelligens

Huawei slänger huset ut genom fönstret. På bara en månad har de presenterat Honor View 10, Huawei P20 Pro, och inom kort kommer vi också att ha Honor 10. Huaweis Honor-linje fokuserar mer på mellanområdet, men alla har utrustats med Huaweis bästa processor, Kirin 970. Samma processor som utrustar sin bästa terminal hittills, P20 Pro.

I dagens granskning granskar vi funktionerna och höjdpunkterna i Honor View 10, en premium mellanklassterminal som kan gå head-to-head med ett brunt djur som One Plus 5T och visa oss några saker längs vägen.

Honor View 10 i analys, en titan med 6 GB RAM, 128 GB utrymme, Kirin 970 och autonomi över genomsnittet

Skillnaden på 400 euro mellan denna Honor View 10 och P20 Pro - Huaweis flaggskeppsmobil - går i designen och kameran, men lyckligtvis förblir det mesta av hårdvaran oförändrad. Detta innebär att vi står inför en verkligt kraftfull telefon när det gäller prestanda.

Design och display

Och det är inte så att Honor View 10-designen är dålig. Tvärtom såg du en modern skärm i 5,9-tums 18: 9 med Full HD + -upplösning (2160 x 1080p). Det håller också fingeravtrycksdetektorn på framsidan, ett kännetecken som jag personligen uppskattar att hållas.

Men det visar att det inte får ha den högsta premiumkänslan av Huawei P20 Pro. Ett kvalitativt, elegant metallhölje och konsekvent tillverkning är det minsta vi kan be om från denna vy 10. Och det är vad den gör. Dessutom har den ett hörlursuttag, något som vi inte alltid kan ta för givet i denna typ av stjärnterminaler.

Kraft och prestanda

Honor View 10 monterar några skandalkomponenter. Å ena sidan har vi Qualcomms tävling, det självtillverkade Kirin 970-chipet. En 2,4 GHz Octa Core avancerad CPU som åtföljs av en NPU (behandlingsenhet för neurala nätverk), 6 GB RAM-minne Y 128 GB internt lagringsutrymme utbyggbart med SD-kort. Allt detta med Android 8.1 och Huaweis anpassningsskikt, EMUI 8.

För praktiska ändamål står vi inför en högpresterande telefon. Här är den stora nyheten terminalen NPU eller artificiell intelligens, som lär sig av våra användningsmönster genom att fördela resurser och förutse vårt beteende. I användarens ögon översätts detta till konstant prestandaoptimering, vilket främst påverkar bättre batterianvändning och datahantering.

Kamera och batteri

I det bakre området hittar vi en kamera, som även utan att ha Leica-signaturen förblir i nivå. En dubbel kammare med ett 16MP RGB-objektiv med f / 1,8 bländare och en annan 20MP monokrom lins för att bättre bearbeta bilden. Här deltar AI också och identifierar objekt och scener för ett bättre skott. På framsidan en 13MP kamera.

För autonomi väljer Honor View 10 ett omfattande batteri 3750mAh med USB Type-C-laddning. En stack som tack vare den intelligenta förbrukningen av CPU och NPU får fantastiska recensioner sedan den släpptes förra månaden. En av de mest anmärkningsvärda faktorerna i denna terminal.

Pris och tillgänglighet

Honor View 10 den 20 april 2018 har ett pris som varierar mellan 450 och 475 euro på Amazon.com (cirka 555/585 dollar att ändra).

Yttrande och slutlig utvärdering av Honor View 10

[P_REVIEW post_id = 11173 visual = ’full’]

View 10 är ett mellanklass som ändå utrustar sin egen avancerade hårdvara. Där ser det ganska ut som andra terminaler som One Plus 5T: för kraftfull för att vara ett mellanklass, men utan att vara en fullfjädrad high-end. Det rör sig i ett prisklass som kan vara mer än intressant om vi är villiga att få en kvalitetstelefon men, ja, utan att nå de astronomiska siffrorna för en Galaxy S9 eller en Hawei P20 Pro.

Den enda nackdelen jag ser är dess EMUI 8-anpassningsskikt, men det är inte heller något som inte kan åtgärdas genom att avinstallera ett par program och göra några justeringar här och där för att lämna allt till vår smak.

[wpr_landing cat = ’smartphones’ img nr = ’5 ′]

Vad tycker du om Honor View 10?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found