Jupiter's Legacy: När serietidningen blir ett skådespel - The Happy Android

Underhållning och show. Det skulle vara de två mest exakta termerna när man beskriver de flesta av Mark Millars verk. Den brittiska författaren skapade för länge sedan sin Millar World-etikett som en språngbräda för att sälja sina serier till filmproduktionsföretag. Och sanningen är att det inte är en dålig idé: en komisk ritad av en konstnär varm Det är alltid ett mycket bättre följebrev för en framtida film än ett manus i docx eller en enkel storyboard.

Jupiter's Legacy publicerade sin första utgåva i USA redan 2013 och nådde den första sammanställningsvolymen i Spanien av Panini i november 2015. Och det var först i juni 2018 som vi har kunnat se den andra volymen som avslutar historien på hyllorna. . Det var tid!

Millar och arvtagarna till den superhjälte episka av "Golden Age"

Serien är skriven (hur kan det vara annars) av Mark Millar själv och ritad av Grant Morrisons oskiljaktiga vän, den stora Frank Quitely - på allvar är allt den här mannen rör rent guld. I den upptäcker vi historien om Sheldon Sampson, en slags Superman - i det här fallet kommer vi att kalla honom Utopisk- som får sina krafter efter att ha besökt en magisk ö som dykt upp i en av hans drömmar. Både han och hans framtida fru, hans bror och alla de som reser till ön blir supermäktiga varelser som ger upphov till superhjältarnas guldålder, i den renaste Marvel- och DC-stilen på 50-talet.

Vi kan säga att han är Superman från Kingdom Come (med en annan mentalitet, naturligtvis) och ingenting skulle hända heller.

Men åren går och hjältarna har ättlingar. Barn som inte kan nå sina föräldrars excellenskrav. Vissa barn - även med övermänskliga krafter - som är mer verklighetskött, fester, droger och rock'n'roll än någonting annat.

I denna mening är det en serie som gör en liknande inställning till Watchmen, men med en mer popcorn-strategi och "för skojs skull." Även om de klassiska hjältarna i Alan Moores arbete inte var mer än en fasad där mycket elände doldes, vilket gav upphov till en ganska dyster present, i Jupiters arv ser vi det motsatta: våra föregångare var för bra, för ädla, hur kunde vi vara uppe till uppgiften? Det är omöjligt! Ge mig den flaskan med Jack Daniels, kom igen ...

I slutändan utnyttjas denna brist på intresse, den nya generationens domningar, av "de onda" - det handlar inte om att göra spoilers - och leder till en kupp av superhjältegrenen som är mest kritisk mot det goda -Naturerad attityd hos Utopian och den politik som utvecklats av USA: s regering under de senaste decennierna.

I Quitely-serierna har vignetterna speciella effekter som inte genereras av datorer.

Frank Quitely, dynamik och uttrycksförmåga i sin renaste form

Sanningen är att handlingen i Jupiter's Legacy är ganska intressant, och det tar en frenetisk takt, vilket får dig att sluka varje sida nästan utan att inse det. Och så skulle det vara om det inte vore för Quitelys pennor, de andra 50% av varelsen, vilket får dig att stanna vid varje panel för att uppskatta alla detaljer och det fantastiska arbetet bakom dem.

Faktum är att det är bra med Frank Quitely, hans vinjetter är så dynamiska och flytande att du kan läsa flera sidor utan att behöva läsa pratbubblorna och ändå förstår de varandra. Men samtidigt är lugna avläsningar mycket mer välkomna, eftersom de lägger till ett stort antal nyanser.

Uppmärksam på detaljerna och filmens scener.

Quitely är en "långsam" konstnär, vilket förmodligen är anledningen till att de tio originalhäftklamrarna som utgör den fullständiga serien tog nästan fyra år att publicera i USA. Personligen föredrar jag att det tar längre tid för en serie att komma ut om då resultatet är lika värt som i det här fallet.

Kort sagt, en serie full av action, svek, kvick dialog och fantastiska teckningar. Mycket i raden av andra verk av Mark Millar, med pluss att ha en av de bästa pennorna i den nuvarande branschen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found