TOR på Android - The Happy Android

Om du är van vid att surfa på din stationära dator via TOR-nätverket har du säkert också tänkt på möjligheten att använda en säker anslutning på din Android-enhet.

Faktum är att TOR också är tillgängligt för användare av smartphones och surfplattor, och dess installation och användning är verkligen enkel.

För att kunna navigera genom TOR-nätverket på Android måste du ha två APP: er installerade: "Orbot"Y"Orweb”. Du kan ladda ner båda applikationerna från PlayStore gratis.

Fungerar

När de två applikationerna är installerade måste du utföra följande två steg:

  • Kör Orbot: Den här applikationen är den som kommer att ansluta dig till TOR-nätverket. Det är dess enda syfte. För att ansluta till TOR, tryck och håll ner den centrala strömbrytaren i några sekunder tills den ser ut som den visas i bilden.
När Android har armarna uppåt kommer du att vara ansluten till TOR
  • Öppna Orweb: Detta är webbläsaren för att kunna gå igenom nätverket av nätverk med total integritet. När du väl är ansluten till Orbot öppnar du Orweb och du kan navigera under TOR-paraplyet.
Orweb är lite begränsat men perfekt för surfning

Kom ihåg att när du vill sluta surfa på TOR kommer det att vara nödvändigt öppna Orbot igen och inaktivera den, på samma sätt som du aktiverade det tidigare, genom att klicka på applikationens strömikontills roboten sänker armarna och blir grå.

Om du vill veta mer om TOR-nätverket, ta en titt på följande artikel på webben: Vad är TOR och hur fungerar det?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found