Hur man aktiverar navigering med gester från Android 10 på vilken mobil som helst

De gestnavigering Det är en av de stora nyheterna som ingår i Android 10. Nya funktioner har också inkluderats som integrerade undertexter, mörkläge på systemnivå eller intelligenta svar, även om det för de flesta användare är den funktion som väcker mest uppmärksamhet eftersom det helt förändrar sätt vi interagerar med vår enhet.

Vill du kunna använda gesterna i Android 10 men du har en gammal mobil? I dagens handledning förklarar vi hur du får detpå vilken Android-enhet som helst, oavsett vilken version av operativsystemet vi använder.

Så här fungerar gestnavigering i Android 10

Innan du börjar göra ändringar på din telefon är det viktigt att veta vad exakt "gestnavigering" betyder. I grund och botten består den av att ersätta de tre taktila knapparna på navigeringsfältet (knapparna "Tillbaka", "Hem" och "Applikationer" under en livstid) med gestikontroller som dessa:

  • Svep från sidan: Gå tillbaka.
  • Dra från botten till toppen: Starta.
  • Svep nedifrån och håll i det centrala området: Öppna multitasking.
  • Svep från vänster till höger: Växla mellan applikationer.

Så här aktiverar du gestnavigering i äldre versioner av Android

För närvarande finns det flera applikationer som tillåter oss att implementera gestnavigering på vilken Android som helst. I handledningen ”Hur man aktiverar navigering med gester på iPhone X i Android” som vi publicerade förra året använde vi appen ”Navigationsgester” utvecklad av XDA-Developers. Den här gången kan vi också använda samma verktyg, men i det här fallet (och för att se att det också finns andra alternativ) kommer vi att använda appen "Fluid Navigation Gestures". Ett mycket liknande verktyg som har en utmärkt utvärdering av samhället. Låt oss se hur det fungerar!

Steg # 1: Installera rörelsegester

Fluid Navigation Gestures är en av de gestkontrollappar mest populära för Android. Det är officiellt tillgängligt via Google Play och är helt gratis. Den har också en premiumversion, men för att uppnå vårt mål med freeware-versionen har vi mer än tillräckligt.

Ladda ner QR-kod Fluid Navigation Gestures Utvecklare: Francisco Barroso Pris: Gratis

Steg 2: Aktivera gestnavigering

När vi har installerat programmet öppnar vi "Fluid Navigation Gestures" och på huvudskärmen aktiverar vi fliken som säger "Aktiverad”. Ett nytt fönster öppnas automatiskt där vi måste ge de behöriga behörigheterna till applikationen: “Mvisa över andra appar"Y"Tillgänglighetstjänst”.

Steg 3: Anpassa gestnavigering för att matcha Android 10

Nu när vi har alla kort på bordet, behöver vi bara konfigurera Fluid Navigation Gestures för att anpassa samma gester som används i Android 10. Navigering. För att göra detta anger vi konfigurationsmenyerna för "Nedersta kanten”, “Höger kant"Y"Vänster kant”, Och vi följer följande riktlinjer.

  • Nedersta kanten: När vi kommer in i den här menyn ser vi 3 blå rektanglar med en kugghjulsikon längst ner på skärmen. Det blå området representerar det område där vi kan utföra gesterna, och kugghjulen är det som gör att vi kan bestämma vilken åtgärd som ska utföras när vi passerar fingret genom det blå området. Med detta sagt klickar vi på växeln som visas i mitten (märkt som “Åtgärd # 2"), Vi väljer"Svep snabbt"Och i nästa meny väljer vi"Start”. Sedan upprepar vi samma process med kugghjulen till vänster och höger.

  • Vänster kant: Klicka på växelknappen i inställningsmenyn till vänster. På landet "Svep snabbt"Vi väljer"Bakom", Och i fältet"Svep och håll ned"Vi väljer"Ingen”. I inställningsmenyn till vänster måste vi också klicka på "Svep uppåt”Och tilldela åtgärden”Röstassistent”. Slutligen är det också tillrådligt att öka känsligheten om vår Android har en böjd skärm, eftersom detta hjälper oss att bättre upptäcka rörelser.

  • Höger kant: När det gäller höger kant upprepar vi samma steg som utförs i inställningarna för vänster kant.

När justeringen av de tre kanterna är klar kan vi använda gesterna från Android 10 på vår mobil eller surfplatta. I vilket fall som helst, om vi vill imitera navigationssystemet 100%, skulle vi fortfarande ha en punkt till: eliminera navigeringsfältet som upptar botten av vår skärm.

Steg 4: Inaktivera navigeringsfältet med ADB-kommandon

Naturligtvis behöver vi inte göra detta, men det kan vara en trevlig glasyr att komplettera kakan. Vissa mobiler låter dig ta bort det virtuella navigeringsfältet (vi kan kontrollera det i systeminställningarna), men i de flesta fall vi behöver en dator (och en USB-kabel) för att tillämpa ett par ADB-kommandon.

Obs! Du kan se hur du installerar och använder ADB på din Windows-dator i denna andra TUTORIAL.

När vi väl har anslutit mobilen och datorn har känt igen den öppnar vi ett PowerShell-fönster i samma mapp där vi har adb installerat. Vi kan göra detta genom att klicka på höger musknapp samtidigt som vi håller ned "-tangenten.Flytta”Och välja“Öppna PowerShell-fönstret här”.

Nu när terminalen är öppen skriver vi följande kommando:

adb shell pm grant com.fb.fluid android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Om det här kommandot returnerar ett fel kan vi prova det andra kommandot:

./adb shell pm grant com.fb.fluid android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

För att avsluta tar vi mobiltelefonen, går in i appen "Fluid Navigation Gestures" och på huvudskärmen väljer vi "Dölj navigeringsfältet”. I den här nya menyn väljer vi "Navigering med 3 knappar”Och vi följer indikationerna tills detta alternativ visas markerat med en blå bock.

Med detta skulle vi inaktivera navigeringsfältet och vi skulle redan ha vår Android-enhet konfigurerad med samma navigeringsgränssnitt som ingår i Android 10.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found