Så här blockerar du ett mobilnummer Farväl skräppost!

Medan vi tidigare fick skräppost via e-post har det blivit allt vanligare att ta emot oönskade samtal direkt till vår mobil. Åtminstone i mitt fall har jag under ett par år märkt en anmärkningsvärd ökning av oönskade samtal. Det bästa för dessa fall är blockera numret eller kontakten i fråga direkt, och till en annan sak, fjäril.

På det här sättet, vad vi kommer att göra är att skapa ett lås så att telefonen avvisa automatiskt alla samtal och SMS vissa telefonnummer. Så här går du steg för steg.

Hur man blockerar telefonnummer, kontakter och skräppostsamtal på vår telefon

Personligen har jag på senare tid fått praktiskt taget surrealistiska samtal. Från utbildade operatörer med en konstig accent som bjuder in mig att delta och "tjäna pengar" enkelt med onlinehandel, till en mängd telefonföretag som jag aldrig har haft kontakt med, ivriga att sjunga mig sina bästa erbjudanden. Var fick de mitt nummer från? Det värsta är att de inte slutar ringa förrän du hämtar dem och skickar dem för att ta ny vind på ett så artigt sätt som möjligt.

Så här blockerar du ett telefonnummer eller en kontakt på Android

När det gäller Android kan processen variera något beroende på vilken version av vårt operativsystem och mobilmodell vi har. I de senaste versionerna av Android kan vi blockera ett olägenhetsnummer enligt följande.

 • Vi öppnar telefonapplikationen.
 • Vi letar efter den kontakt eller det nummer som vi vill blockera.
 • Om vi ​​gör det från listan över senaste samtal, vi måste bara klicka på numret i fråga och välja "Blockera / markera som skräppost”.

 • Om det är en kontakt som vi har på dagordningen, vi går till kontaktlistan och väljer den. Klicka på den övre högra rullgardinsmenyn (3 vertikala punkter) och klicka på "Blockera nummer”.

Senare kan vi också konsultera och hantera vår lista över blockerade nummer (lägg till eller ta bort kontakter från listan) från telefonapplikationen. Vi måste bara öppna inställningsmenyn (övre högra marginalen) och välja "Blockerade nummer”.

Hur man aktiverar skräppostfiltret

Under denna process kommer Android att ge oss möjlighet att markera numret som skräppost och av aktivera filtrering av skräppostsamtal. Om vi ​​gör det kommer systemet att försöka identifiera eventuella oönskade samtal genom att visa viss information, till exempel namnet på ett nummer som vi inte har i telefonboken eller en varning om det misstänker att ett inkommande samtal är skräppost.

Denna inbyggda samtalsfiltrering kan också aktiveras genom att öppna telefonappen och klicka på "Inställningar -> Nummerpresentation och skräppost ” i det övre högra rullgardinsmenyn.

När vi har blockerat ett telefonnummer, när du ringer ett inkommande samtal till vårt nummer, systemet kommer att lägga på samtalet automatiskt.

Obs! Nummerpresentation och skräpposttjänst som Google använder på Android visar namnet på företag och tjänster som har en Google My Business-lista. Det letar också efter matchningar i kataloger som innehåller samtalsinformation för arbets- eller skolkonton.

Så här blockerar du samtal på en iPhone

Om vi ​​har en iPhone erbjuder iOS oss också ett par sätt att blockera kontakter som vi inte vill stör oss längre.

 • Vi lägger till numret på vår agenda.
 • Vi öppnar kontaktlistan och letar efter det nummer som intresserar oss.
 • Vi väljer "Blockera den här kontakten”.
 • Vi accepterar bekräftelsemeddelandet.

Ett annat sätt att hantera blockerade kontakter är från inställningsmenyn.

 • Vi ska "Inställningar -> Telefon”.
 • Vi kom in "Blockering och nummerpresentation”.
 • Klicka på "Blockera kontakt ... " och vi väljer det nummer som vi vill begränsa.
 • Om vi ​​när som helst vill ta bort filtret för en kontakt behöver vi bara redigera listan och ta bort kontakten som intresserar oss från den.

Hur man blockerar anonyma eller dolda telefonsamtal

En annan intressant fråga är dolda nummer. Vissa företag använder detta trick så att vi inte kan identifiera dem eller ringa tillbaka dem. Det måste klargöras att inte alla mobiler har en expressfunktion för att blockera dolda nummer.

I fallet med vissa Samsung Galaxy är det möjligt genom att öppna telefonappen och visa den övre högra menyn "Konfiguration / Inställningar -> Blockera nummer -> Blockera anonyma samtal”.

För resten av terminalerna räcker det att installera TrueCaller, en uppringningsidentifierings- och hanteringsapp. När vi väl är installerade kommer vi "Inställningar -> Blockera -> Blockera dolda nummer”.

TrueCaller, det bästa alternativet för att kontrollera skräppost i samtal och SMS

I allmänna termer, om vi vill ha mer kontroll över samtalen vi tar emot, är det bäst att installera en tredjepartsapp, som nämnda TrueCaller (Android / iOS). Det hjälper oss inte bara att blockera dolda nummer, men det är ett svårt verktyg att övervinna för att identifiera alla typer av samtal.

Ladda ner QR-kod Truecaller: ID och samtalslogg, skräppost Utvecklare: True Software Scandinavia AB Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Truecaller Utvecklare: True Software Scandinavia AB Pris: Gratis +

Dess framgång ligger huvudsakligen i användargemenskapen av applikationen, som lägger till nummer och identifierar alla typer av skräppostnummer och företag i sin stora databas.

När vi får ett inkommande samtal från ett okänt nummer, om någon tidigare har "taggat" det numret, kommer deras namn att visas bredvid telefonnumret. Dessutom, om det är en möjlig skräppost, visas samtalsskärmen i en slående röd färg. Praktiskt och enkelt, det fungerar också med SMS-meddelanden. En av de bästa för att upptäcka oönskade, blockera dem utan att behöva ringa upp samtalet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found