Hur kan jag återanvända min gamla dator? - The Happy Android

När vi köper en ny dator uppstår samma fråga. Vad gör jag med den gamle mannen? Många gånger orsakas förändringen vanligtvis av en haveri, och folk hamnar vanligtvis i gammal utrustning i papperskorgen eller lagrar den tills den samlar tillräckligt med damm för att göra ett sandslott. Men Hej! Vid fel kan komponenterna alltid användas.

Om din gamla dator till exempel har dött på grund av ett problem med moderkortet kan du alltid återanvända RAM-modulerna, hårddisken eller DVD-spelaren. Och om du helt enkelt har förvärvat ett nytt lag för att det tidigare redan var några år gammalt är chansen ännu större. Låt oss ge burken lite ...

Återanvända komponenterna

HDD: Du kan ge ditt gamla hårddisk ett nytt liv förvandla den till en extern hårddisk. Det är så enkelt som att köpa ett hölje (med en egen intern krets), montera det och voila! Du har redan en ny extern hårddisk.

Grafikkort: Om du är en extrem spelare kan du återanvända ditt grafikkort som ett dedikerat PhysX-kort och ge dina spel en boost (HÄR Jag lämnar en länk till dig om du vill titta). Om du också är en sakkunnig fackman kan du till och med konvertera ditt kort till en eGPU, ett externt grafikkort (se denna Youtube-handledning för mer detaljer).

DVD-läsare: DVD-spelaren kan också pressas lite mer och förvandlas till en extern DVD-spelare. Du behöver bara en SATA / IDE till USB-adapter. Så enkelt som att ansluta och köra.

RAM-minnesmoduler: Släng inte din gamla utrustning utan att först ta bort RAM-modulerna! Så länge de är kompatibla kan du återanvända dem för att utöka RAM-minnet på din nya dator.

Vad händer om datorn inte går sönder?

I det här fallet kan du återanvända den och ge den en specifik användning. Du kan till exempel använda den som en filserver för ditt hemnätverk eller förvandla den till ett multimediecenter eller hemmabio (HÄR du har en manual om det). Det finns människor som till och med använder sin gamla dator för att ladda ner torrents 24 × 7 och därmed avlasta PC: n för daglig användning av arbetet.

Möbler och dekoration

Om du inte har mycket lust att bli galen kan det här inte vara ett bra alternativ, men om du känner för det och är upphetsad ... aaaay! Vad du kan göra med en gammal kruka! På webbplatsen för Instructables.com De förklarar hur man återvinner ett moderkort till en väggklocka, några örhängen för tjejer, lite nördar eller en lampa.

Även med en gammal bildskärm kan du göra intressanta saker ... som en liten akvarium.

Den här sista DIY är redan för experter, ett soffbord med bitar av moderkort ...

Sälj det

Ett annat sätt att tjäna pengar på din gamla utrustning är det mest uppenbara av allt: sälj det. Du kanske inte kan få mycket för det, men om du har flera delar och du återanvänder dem genom att montera en ny dator, om du lägger den till ett bra pris på eBay eller Wallapop, finns det säkert någon som kan vara intresserad. Du kommer inte att göra guld, men några lösa pengar i fickan gör aldrig ont.

Återvinning till kraft

Att kasta en dator i papperskorgen kan vara ett verkligt problem för miljön. En enkel platta eller de många metallbitarna är säkert inte för mor Gaia. Varje år bara i Spanien förbrukas 567 kilo elektroniska apparater. Tänk på att när du köper en ny elektronisk enhet är anläggningen skyldig att acceptera din gamla enhet för återvinning. Istället för att kasta bort det bör du alltid överväga att det är möjligt att återvända för det ändamålet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found