Så här skickar du gratis SMS genom att aktivera RCS-protokollet på Android

Det verkar otroligt, men i mer än ett år har vi pratat om RCS-protokollet på bloggen, Googles fantastiska projekt att ersätta traditionellt SMS med ett mycket mer komplett, mångsidigt och uppdaterat verktyg för nuvarande tider. I allmänhet kallas "Chat", är det här nya verktyget inget annat än en applikationsuppdatering "Meddelanden som vi kan hitta på vilken telefon som helst med Android-operativsystem (ja, appen för att skicka SMS för livet).

Vad är RCS-meddelanden exakt och vilka fördelar erbjuder de jämfört med traditionella SMS?

RCS-kommunikationsprotokollet hänvisar till förkortningen för "Enriched Communication Services" (eller "Rika kommunikationstjänster”På engelska), och blir något som den begåvade äldre bror till SMS. I stället för att bara skicka vanlig text tillåter en mobil med RCS oss att skicka meddelanden och kommunicera med andra människor som om vi var i en chatt.

Detta översätts till möjligheten att skicka videor och bilder, lägg till emojis, få läskvitton och en uppsättning funktioner som liknar den för alla applikationer för snabbmeddelanden. Även om det utan tvekan är en av dess mest framstående egenskaper är att operatörer till skillnad från SMS inte längre kommer att kunna ta ut en fast avgift för att skicka den här typen av meddelanden: kommunikation sker via Internet och därför är den 100% gratis (så länge eftersom vi har Wi-Fi eller mobildata, förstås).

Det bör ändå noteras att "Chat" eller RCS-protokollet inte är mer än en standard, och att det därför beror på varje teleoperatör att vi kan börja använda det i vår terminal eller inte. För att ge ett exempel, här i Spanien, är det enda företaget som för närvarande tillåter dig att skicka meddelanden med RCS-protokollet officiellt Vodafone.

Hur man aktiverar Chat RCS-protokollet på vilken Android-enhet som helst

Visst verkar det som om transportföretag inte bråttom för att aktivera RCS för sina kunder. I alla fall, Google har redan implementerat det i sin "Messages" -applikation, och även om den fortfarande är dold för allmänheten, kan vi nu aktivera den genom ett litet trick.

För att allt detta ska fungera är det nödvändigt att vi först installerar den senaste betaversionen av Google Messages. För att göra detta måste vi uppdatera vår Google Messages-applikation via testprogrammet Play Store HÄR. Slutligen är det också nödvändigt att vi installerar appen Aktivitetsstartare.

När vi har allt på plats är stegen att följa som följer.

  • Vi öppnar Activity Launcher. Klicka på "Senaste aktiviteter"Och i rullgardinsmenyn väljer vi"Alla aktiviteter”.
  • Vi rullar till tillämpningen av "Meddelanden", Klicka på det och gå till"RCS-flaggset”.
  • Här öppnar vi "ACS Url"Och vi väljer alternativet"//rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com/”. I «OTP-mönster»Vi väljer det enda tillgängliga alternativet,«Din \ sMessenger \ sverification \ scode \ sis \ sG - (\ d {6})«. Vi bekräftar ändringarna genom att trycka på knappen "Tillämpa”.

Slutligen avslutar vi Activity Launcher och öppnar applikationen "Meddelanden". Vi får se hur ett nytt popup-meddelande visas där vi uppmanas att använda de nya RCS Chat-funktionerna: klicka på “Uppdatera nu”.

Om allt har gått korrekt öppnar vi meddelandeprogrammet igen efter några minuter (om det tar för lång tid är det lämpligt att starta om enheten) och vi ser hur gränssnittet nu har förändrats något.

Klicka på för att slutföra aktiveringen av RCS-protokollet ikonen med ett utropstecken som visas högst upp på skärmen och vi verifierar vårt telefonnummer. Vi kan bekräfta att tjänsten redan är aktiverad från "Inställningar -> Chattfunktioner”. När den väl är igång kan vi skicka emojis, dela ljud, videor och bilder direkt från mobilmeddelandeprogrammet till noll kostnad.

Det bör klargöras att ja, att vår kontakt måste också ha RCS aktiverat. Annars skickas meddelandet som ett vanligt SMS.

Möjliga fel / varningar

Det är möjligt att detta trick kommer att sluta fungera i framtida uppdateringar av applikationen (kom ihåg att vi pratar om en beta, så att den kan ersättas av en ny version när som helst).

Vi kan också få problem med att verifiera vårt telefonnummer och aktivera tjänsten. Även om det fungerar i de flesta länder, mobiler och operatörer, verkar det som om det i vissa terminaler helt enkelt inte är möjligt att aktivera chattjänsten ännu.

Relaterad artikel: Hur man skickar gratis SMS via Internet

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found