Så här blockerar du köp i appar på Android

De allra flesta applikationer i Play Store är gratis. Det betyder inte att utvecklare vill tjäna pengar för sitt arbete och därför måste söka andra former av intäktsgenerering. En av dem är att visa annonser i appen / spelet som vi just laddade ner. En annan består av lägg till inköp i appen inom appen, även känd som "mikrotransaktioner."

Denna typ av shopping i applikationer kan vara ganska farlig, särskilt om vi delar mobilen med en annan person, eller om vi har en surfplatta hemma som våra barn, brorsöner eller något annat barn med lite långa händer använder. Idag ska vi se hur man kan undvika den här typen av oönskade köp på Android ytterligare kontrollfilter.

Så här inaktiverar du köp i appar i mobilappar och spel

Det första att säga är att du inte kan inaktivera köp av applikationer på Android. Vad vi kan göra är att aktivera ett extra filter så att när som helst vill göra ett köp i Play Store (antingen från en premiumapplikation eller ett spel eller ett köp i appen) måste ange lösenordet för vårt Google-konto.

  • Öppna Google Play Butik och klicka på rullgardinsmenyn längst upp till vänster (3 horisontella linjer).

  • Klicka på menyn "inställningar”.

  • Bläddra i inställningsmenyn tills du kommer till avsnittet "Användarkontroller"Och välj"Be om autentisering för att göra inköp”.

  • Se till att markera alternativet "För alla köp som görs via Google Play på den här enheten”.

Detta är en mycket praktisk "livlina", men om personen som har vår mobil använder den regelbundet är det möjligt att de också känner till lösenordet för vårt Google-konto. I det här fallet kommer det att vara till liten nytta att lägga till den här typen av filter. Vi måste leta efter en ytterligare lösning.

OBS! Du kanske också är intresserad av att ändra lösenordet för ditt Google-konto.

Öka säkerheten: fingeravtrycksautentisering

Att aktivera fingeravtrycksautentisering för att göra inköp är den definitiva metoden, eftersom det säkerställer att endast vi kan godkänna alla köp som görs från vår mobiltelefon.

  • Öppna Play Store och klicka på rullgardinsmenyn längst upp till vänster.
  • Klicka på "inställningar”.
  • Bläddra i inställningsmenyn tills du kommer till avsnittet “Användarkontroller"Och kryssa i rutan för"autentisering av fingeravtryck”.

  • Ange lösenordet för ditt Gmail-konto för att bekräfta aktiveringen.

Från och med nu kräver systemet vårt fingeravtryck för att validera alla typer av monetära transaktioner i Googles applikationsbutik. Nu måste vi bara se till att ingen utnyttjar det faktum att vi tar en tupplur för att stjäla vårt fingeravtryck i en tillsyn, jag lämnar det i dina händer!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found