Hur man undviker obehöriga köp på Google Play (och begär återbetalning)

Obehöriga köp kan vara ett verkligt problem. Om vi ​​har barn hemma eller om vi vanligtvis lämnar mobilen utan uppsikt på kontoret eller offentliga platser, är detta ett alternativ som vi definitivt borde värdesätta. I dagens inlägg kommer vi att se hur man blockerar, eller snarare förhindrar, obehöriga köp på Google Play.

Frågan om oönskade inköp är något som Google redan har beaktat (det skulle saknas mer!). För att göra detta erbjuder den en autentiseringsmetod som en lösning på problemet. Det vill säga vi kan göra det möjligt för vårt konto att göra inköp först när ett visst säkerhetssystem har godkänts.

Detta system är i grunden baserat på introduktionen av ett lösenord eller alternativ autentiseringsmetod, såsom fingeravtryck. Fingeravtrycksautentisering, det bör noteras att ja, det är bara tillgängligt på vissa Android-enheter.

Så här aktiverar eller inaktiverar du autentisering för köp på Google Play

För att Google Play ska be oss verifiera med ett lösenord när vi köper en app / ett spel eller gör inköp i speletmåste vi följa följande steg.

 • Vi går in i Google Play Butik från telefonen eller surfplattan.
 • Klicka på rullgardinsmenyn på vänstra sidan.
 • Vi ska "inställningar”.
 • Vi rullar till "Be om autentisering för att göra inköp”.

Här kommer Google att erbjuda oss 3 konfigurationsalternativ:

 • Be om autentisering för alla inköp görs via Google Play på den här enheten.
 • Var 30: e minut: När vi väl har autentiserat kan vi göra inköp i 30 minuter utan att behöva ange valideringslösenordet för varje app / spel vi köper.
 • Aldrig: Vi kan göra inköp utan validering hela tiden (rekommenderas inte).

Viktigt: Om vi ​​använder flera konton på samma enhet måste vi konfigurera valideringsmetoden i var och en av dem.

Å andra sidan, om vi aldrig har gjort något köp på Google Play borde vi inte heller ha några problem. Varför? Att göra ett köp innan vi måste ställa in en betalningsmetod. Om vi ​​inte har angett något är det omöjligt för dem att debitera vårt konto.

Ställ in autentisering av köp av fingeravtryck

För att aktivera valideringen av inköp på Google Play genom att ange ett fingeravtryck är stegen att följa praktiskt taget identiska:

 • Vi öppnar appen Google Play Butik från vår telefon eller surfplatta.
 • Vi får tillgång till rullgardinsmenyn på vänstra sidan.
 • Vi ska "inställningar”.
 • Klicka på "Fingeravtrycksautentisering”.

Som vi nämnde lite ovan, detta alternativ endast tillgängligt på vissa telefoner och surfplattor. Även om det är den mest pålitliga verifieringen till att börja med, kan vi tyvärr inte betrakta det som en allmän lösning på detta problem.

Det bästa i dessa fall är vanligtvis att ändra lösenordet för vårt Google-konto, ta bort alla betalningsmetoder från Google Play om vi inte längre gör köp regelbundet och se till att vi har autentisering aktiverad.

Kan vi returnera en betald app och begära återbetalning?

Om vi ​​upptäcker ett obehörigt köp på Google Play så länge det tar mindre än 15 minuterkan vi begära återbetalning automatiskt. Android-butiken tillåter oss att göra denna typ av returer på följande sätt:

 • Från mobilen går vi in ​​på Google Play.
 • Vi letar efter applikationen som vi vill returnera.
 • Två knappar visas: "Att öppna"Y"Återbetalning”.
 • Klicka på "Återbetalning"och redo.

Låt oss inte vara oroliga! Om mer än 15 minuter har gått kan vi fortfarande begära återbetalning från en betald app. Men istället för att göras automatiskt, i det här fallet, måste returen övervakas av en person.

Gränsen som Google erbjöd för ett tag sedan för denna typ av procedur var 48 timmar, men från vad jag har kunnat verifiera verkar det åtminstone nu som att denna gräns har eliminerats. I mitt fall försökte jag bara se det Jag kan begära återbetalning för alla betalningsansökningar, oavsett inköpsdatum.

Om vi ​​inte vill gå runt i Play Store kan vi begära återbetalning direkt från detta LÄNK.

Den här skärmdumpen är från idag, och som du ser nu kan du begära återbetalning på mer än två dagar gammal.

När du gör begäran på detta sätt behöver vi bara komma åt Google Play från en PC-webbläsare, klicka på "konto”, Och välj den app som vi vill returnera.

Klicka på "Begära återbetalning”. Här ser vi en rullgardinsmeny med olika alternativ där vi måste ange orsaken till avkastningen.

Nu är det lättare att göra returer i Google Store.

När vårt ärende har bedömts, om returen godkänns, kommer vi att få ett e-postmeddelande med svaret från Google och sedan kommer de att göra motsvarande insättning.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found