Pandoras Key 5s i recension, hemlagad arkadmaskin med 2 joysticks

Retro-spelfans njuter av några gyllene år. Jag har vänner som har försökt bygga sin egen arkadmaskin bit för bit, men det är för stort för mig. Lyckligtvis finns det lösningar som Pandoras Key 5S hemarkadmaskin med dubbel joystick, föremålet för vår analys idag. Vi började!

Pandoras Key 5s i granskning, en maskin med två spelare med 999 klassiska arkadspel

Det som är bra med Pandoras Key 5s är utan tvekan dess pris. För mindre än 200 euro kan vi bygga en ganska fin hemarkad med den här maskinen och en bra skärm. Vad mer, har en HDMI-anslutning, en viktig detalj så att spelen kan njutas till fullo.

Konsollayout

Pandoras Key 5s är utformad som panelen på en klassisk arkadmaskin med kontroller för 2 spelare. Det inkluderar 2 joysticks med 6 knappar (A / B / C / D / E / F) + 2 extra knappar (Spela / pausa och spelare 1/2) för varje spelare. Det vill säga ett totalt arrangemang av 14 knappar. Plattan är dekorerad med Street Fighter V-motiv och har måtten 66,00 x 22,50 x 6,50 cm och en vikt på 3 220 kg.

På baksidan av konsolen hittar vi anslutningsportarna. Pandoras Key 5s har en HDMI-port, VGA-utgång, ström, volymkontroll för de interna högtalarna och 2 USB-portar. De senare är ganska intressanta, eftersom de lämnar dörren öppen för eventuella tillägg och anpassningar för maskinen i framtiden.

Som en sista intressant detalj, kommentera det panelen har LED-belysning, som tjänar till att skapa en glittrande atmosfär i svagt upplysta miljöer.

Tekniska specifikationer

I tarmarna på Pandoras Key 5s hittar vi hårdvara med följande egenskaper:

  • Konsolpanel gjord av polykarbonat.
  • Android-operativsystem.
  • Design med låg energiförbrukning.
  • 999 förinstallerade spel.
  • Plug and Play.
  • Engelska eller koreanska.

Detta är den allmänna informationen för denna arkadmaskin. Men om vi gräver lite djupare ser vi att det har ett moderkort Xiyangyangs2_V55dRX drivs av en processor Allwinner A13 Arm Cortex A8 kombinerat med 256MB (2Gbit) DDR3 SKhynix H5TQ2G63GFR. Den utrustar också 3 HC245-chips, en STMicro STM32F103C8T6 Arm Cortex M3 MCU och ett par ytterligare HC245-chips.

För intern lagring har vi valt ett 16 GB micro SD-kort där firmware och förinstallerade spel lagras. Allt detta, hanteras av Android som ett operativsystem.

Allt detta är data som är lite likgiltig i början av spelet. När vi startar den här arkadmaskinen är det enda vi ser Pandora-förspänningsskärmen, och vi kommer direkt till spelvalmenyn, som i alla andra liknande arkader. Och fungerar detta med Android? Verkligen!

Tänk på att vi har att göra med retrospel som är några år gamla, och inom detta område är både hårdvaran och operativsystemet mer än tillfredsställande. Dessutom öppnar dörrarna igen för att möjliggöra modifieringar och olika "såser", att det använder ett avtagbart SD-kort som en lagringsenhet för firmware.

Vilka spel är förinstallerade?

Detta intresserar oss. Vilka spel kan vi hitta i Pandoras Key 5s? Den goda nyheten är att vi inte hittar klassiska NES- eller MegaDrive-spel. De nästan 1000 spelen som ingår är arkadklassiker från de legendariska arkadspelen på 80-, 90- och 2000-talet. Dessutom är nästan alla videospel för 2 spelare.

Några av de titlar som ingår i denna rikliga antologi är King of Fighters 2001, Metal Slug, WWF SuperStars, Ms PacMan, RoboCop 2, Ninja Baseball Bat Man, TMNT, JoJo's Bizarre Adventure, Super Street Fighter 2, SonSon, Windjammers, Neo Turf Masters , OutRun och Tetris The Grand Master 2, bland många andra legendariska retrospel.

Kontrollrespons och spelbarhetsnivå

Från vad jag har sett i flera videoklipp som laddats upp till Internet av denna arkadskönhet (ta en titt, det finns en riktig legion av följare av denna maskin), både joysticks och knappar är av mer än acceptabel kvalitet. Kontrollerna är lyhörda och spelen går snabbt och smidigt.

Jag har också läst att vissa spel kan visa viss fördröjning vid vissa mycket specifika ögonblick av spelet, men jag kommer att bekräfta det om några veckor, när jag får Pandoras Key 5s och kan se dess verkliga prestanda från första hand. Jag antar att det kommer att hända i alla fall med de senaste arkaderna, för med tanke på åldern på de flesta spel som det innehåller, verkar det inte som att det borde ha stora komplikationer i detta avseende.

Pris och tillgänglighet

Pandoras Key 5s har ett superjusterat pris på $ 158,99, cirka € 130 att byta, på GearBest. Ett riktigt bra pris om vi tänker på vad en fullfjädrad arkadmaskin med alla dess komponenter kan kosta oss.

I vilket fall som helst, innan du vågar köpa den, rekommenderar jag att du tittar ordentligt på versionen av arkadmaskinen, eftersom det finns en version på engelska och en annan på koreanska.

Yttrande och slutlig bedömning av Pandoras Key 5s

[P_REVIEW post_id = 10952 visual = ’full’]

Är Pandora's Key 5s värt att köpa som en arkad- eller arkadmaskin? Enligt min mening är svaret ett rungande JA. Om vi ​​älskar retrogaming och vill spela upp mytiska titlar från vår barndom, och även i en panel med kontroller för två spelare, är denna hemarkad en billig och ganska attraktiv lösning. Men vad ska jag berätta för mig att när jag skrev den här recensionen så köpte jag den i ett utbrott som en kåt fläkt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found