Xiaomi Redmi S2 i recension: 16MP för selfies med artificiell intelligens

Xiaomi fortsätter att föra mobiltelefoner till marknaden. Om jag förra veckan pratade om Xiaomi Redmi Note 5, är det dags att presentera sin lillebror, den Xiaomi Redmi S2. En väldigt grundläggande terminal, men med den kvalitet som kännetecknar Xiaomi i sina nystartade smartphones.

I dagens recension pratar vi om Xiaomi Redmi S2, en 5,99-tums telefon med dubbla bakre kameror och en kraftfull selfie-lins. Allt detta tillsammans med en Snapdragon 625 och Android 8.1.

Xiaomi Redmi S2 i analys: detta är Xiaomis billigaste mobil för 2018

Från första början är det första som slår oss med denna Redmi S2 att det för ett inträdesområde inte är dåligt alls. Det är typ av lätt version av Xiaomi Redmi Note 5, men den har fortfarande en bra processor och mer än acceptabelt RAM. Speciellt för det pris som passar.

Dessutom utrustar den den senaste versionen av Android, något som vi inte ser i resten av de kinesiska smartphones som kommer ut i år. Och det, så mycket som det gör ont, är en detalj som vi verkligen måste värdesätta till förmån för Xiaomi.

Design och display

Xiaomi Redmi S2 har en 5,99 tums skärm med HD + upplösning (1440x720p) och en pixeldensitet på 269ppi. På baksidan hittar vi ett metallhölje där fingeravtrycksläsaren, företagets logotyp och en dubbelkamera i vertikalt arrangemang har placerats.

Terminalen finns i färgerna grå, guld och rosa guld. Den har mått på 16,07 x 7,73 x 0,81 cm och en vikt på 165 gram.

Kraft och prestanda

Inuti Redmi 2S upptäckte vi ganska intressant hårdvara. Å ena sidan hittar vi en processor Snapdragon 625 Octa Core 2.0GHz, Tillsammans med 3 GB RAM, Adreno 506 GPU och 32 GB intern lagring som kan utökas upp till 256 GB. Som operativsystem nämns Android Oreo.

Som en nyhet, låsa upp genom ansiktsigenkänning. En funktion som blir mer och mer populär och som vi redan börjar se i de senaste mobilerna som finns på marknaden.

När det gäller prestanda är vi närmare ett mellanklass än en startnivå. Här har Xiaomi valt att offra lite kvalitet på skärmen för att leverera en mycket mer konsekvent mobil när det gäller kraft och hanterbarhet. Allt för att hålla priset så lågt som möjligt. Hans resultat i Antutu är 61.000 poäng.

Kamera och batteri

Kameran blir allt viktigare för användarna, och Xiaomi försöker bli ett riktmärke i detta avseende. Deras senaste mobiler bevisar det, och denna Redmi S2 följer samma väg.

Å ena sidan har vi en 12MP + 5MP dubbel bakre kamera med f / 2.2 bländare och 1 400 µm tillverkad av Sony. En kamera med HDR, dubbel blixt, autofokus och AI för att förbättra kvaliteten på bilderna.

Selfie-kameran såg under tiden ett kraftfullt 16MP-objektiv som kan oskärpa tack vare den ovan nämnda artificiella intelligensen. En detalj: Redmi S-serien, har fått sitt namn från "S" av selfies. Det är då klart att vi står inför den viktigaste funktionen hos den här mobilen.

Selfie tagen med den främre kameran på Redmi S2

För autonomi har Xiaomi valt ett integrerat batteri på 3080mAh med micro USB-laddning.

Anslutning

Telefonen har Bluetooth 4.1, dubbelt SIM-kort och stöder följande nätverk:

  • 2G: GSM B2, 3, 5, 8
  • 3G: WCDMA B1 / 2/5/8
  • 4G: TD-LTE B38 / 40
  • 4G: FDD-LTE B1 / 3/4/5/7/8/20

Vad tycker specialmedierna om Xiaomi Redmi S2?

Om vi ​​söker yttrande från den specialiserade pressen ser vi att de flesta erbjuder en uppriktigt positiv syn på den här telefonen, vilket lyfter fram dess bra valuta för pengarna och naturligtvis dess kamera.

  • Engadget Android: «... En telefon med adekvata funktioner för rimlig prestanda men som inte kräver stora investeringar. Och som en nyckelfunktion, de 16 megapixlarna som tillverkaren har placerat på skärmen.«
  • Andro4All: «Med Redmi S2 startar företaget en ny familj av telefoner som sticker ut för sin balans.«
  • Övre delen av intervallet: «Terminalen levereras med en rad funktioner som vi inte är vana vid i en telefon i detta intervall.«
  • Gratis Android: «Denna nya modell ger inte något distinkt element, utom i den främre kameran, som för den prisklass som den har är ökänd

Slutligen har vi här en intressant unboxing från Tecnolocura, där vi först kan se hur nya Redmi S2 ser ut:

//www.youtube.com/watch?v=ijDhVZmm9J4

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Redmi S2 har just presenterats med ett lanseringspris på $ 155,99, cirka 132 euro att ändra, på GearBest. Från och med den 18 maj kommer dess officiella pris att vara 181,58 dollar.

Kort sagt, Xiaomi har presenterat vad som kommer att bli sin smartphone för det mest prisvärda mellanområdet för 2018. En terminal som sticker ut i det tekniska avsnittet tack vare sin hårdvara och en kamera att matcha. Ett utmärkt värde för pengarna enhet.

GearBest | Köp Xiaomi Redmi S2

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found