5 praktiska knep för Windows 10 som gör ditt liv enklare

Det är roligt. Hela mitt liv använder Windows och just idag ska jag skriva ett inlägg från ciborium om honom senaste operativsystemet Microsoft, Jag befinner mig i att skriva i Ubuntu och för att göra saken värre, med LibreOffice. Pedantisk! Gafapasta! Kättare!

Tja, efter de relevanta moraliska fransarna ska vi smörja maskineriet, och idag tar jag med dig några mer än användbara knep som hjälper oss att få lite mer vinst och prestationer från favorit sonen till Redmond, vår älskade Windows 10.

5 mini-tricks för att pressa Windows 10 som en citron

Så här aktiverar eller inaktiverar du skrivardelning i en hemgrupp

Funktionaliteten i Med "Hemgrupper" kan vi dela foton, musik, videor och dokument i ett hemnätverk som består av två eller fler datorer. Den här funktionen är tillgänglig från och med Windows 7, och om vi inte har en version Förrätt eller Home Basic vi kan dra nytta av det utan problem.

Förutom att dela dokument, gruppmedlemmar kan dela samma skrivare. Vilket är till nytta när vi har en enda dator hemma ansluten till skrivaren och vi vill till exempel skicka dokument för utskrift från den bärbara datorn via WiFi.

Men som standard verkar detta alternativ vara inaktiverat i systemet. För att återaktivera det, följ bara stegen nedan:

  • Tryck Vinn + X och få tillgång till Kontrollpanel.
  • Gå till Nätverk och internet.
  • Klicka på Hemgrupp i den vänstra panelen.
  • Gå till Ändra avancerade delningsinställningar.
  • Här hittar du inställningarna för fil- och skrivardelning. Det räcker aktivera eller inaktivera skrivardelningsfunktionen och spara ändringarna.

Hur man aktiverar "God Mode"

Det inte särskilt känt gudaläge eller gudaläge Windows 10 är ett slags superadministratörspanel där vi kan hantera praktiskt taget alla delar eller konfigurationer av systemet. En mega kontrollpanel som du inte har sett i ditt heliga liv. Det är verkligen en påskägg, vilket innebär att det är dolt och att vi måste göra ett litet trick för att visa det.

För att aktivera God Mode i Windows 10 kommer vi att göra följande:

 • Gå till enhet (C :) och skapa en ny mapp i roten.
 • Byt namn på den mappen och ge den namnet "GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}"(utan citattecken).

Vi får se hur mappen ändrar sin ikon och det mystiska gudaläge Windows.

2 grundläggande kommandon

En av de största irritationerna med att arbeta med Windows är när vi försöker stänga sessionen eller stänga av datorn och systemet hänger på och försöker stänga de väntande processerna.

Idag ska jag lära dig ett litet trick som består i att utföra ett litet kommando som stänger av systemet utan att behöva vänta på att alla program ska stängas. För att köra det måste vi bara högerklicka med musen bara i det nedre vänstra hörnet på skärmen och välj "Springa”.

Därefter skriver vi följande kommando:

avstängning -s

Om vi ​​istället för att stänga av datorn bara vill starta om systemet kan vi skriva detta andra kommando:

avstängning -r -t 5

Om vi ​​har problem med att stänga av utrustningen regelbundet Vi kan skriva någon av dessa två kommandon i ett anteckningsblock och ändra filtillägget från .txt till .bat. På det här sättet kommer vi att ha ett bra skript som kommer att utföra beställningen när vi dubbelklickar på den.

Hur du tar reda på det ursprungliga installationsdatumet och tiden för Windows 10

Om vi ​​hanterar ett litet nätverk av datorer eller om vi bara behöver veta datumet då vi installerade operativsystemet kan vi använda ett enkelt kommando som ger oss denna information.

 • Tryck Vinn + X och gå till Kommandotolken (Admin).
 • Skriv sedan följande kommandorad:

systeminfo | hitta "Originalinstallationsdatum"

På detta sätt visar systemet oss på skärmen exakt datum och tid för Windows 10-installationen.

Dålig kombination för att bli av med skadlig kod

Detta är mer än ett knep är en liten rekommendation. Skadlig programvara strövar på nätet, och eftersom vi inte är försiktiga kan vi drabbas av en infektion från häst till ingenting som vi förlorar lite.

När det gäller desinfektion av en dator har alla sina favoritprogram: vissa använder McAfee, andra Karspersky, andra använder AVG och till och med Avira. Min rekommendation, efter att ha arbetat som teknisk support i nästan tio år, är att du installerar bra antimalware och bra antiadware.

Här kommer jag att vara direkt, de två programmen som fungerar bäst (och som också är gratis) är Malwabytes Antimalware Y Adwcleaner. Hittills har det funnits få infektioner som inte har kunnat eliminera dessa två program.

Du kommer att läsa alla typer av åsikter på internet. Att om detta program är bättre, att om det här andra har en större databas, etc. Lita på mig, prova Malwarebytes och AdwCleaner och berätta för mig.

Som en sista rekommendation i detta avseende skulle jag rekommendera att du installerar dessa två applikationer, rengör datorn och sedan avinstallerar dem. Det är en uppgift som kan göras var tredje månad, och därmed undviker vi att överbelasta utrustningen med applikationer som på lång sikt kan påverka utrustningens prestanda.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found