GPD WIN i granskning: den första 100% bärbara konsolen med Windows 10

GPD är en tillverkare som under de senaste åren har ägnat sig åt att lansera enheter halvvägs mellan en surfplatta och en bärbar konsol på marknaden. GPD-XD var föregångaren till GPD WIN, en bärbar konsol baserad på Android och med ett mycket liknande utseende som Nintendo 3DS XL. Med GPD WIN har tillverkaren tagit ett steg framåt och presenterat vad vi kan kvalificera oss för den första bärbara konsolen med Windows 10 på marknaden. Med tanke på att det också har ett integrerat tangentbord kan vi överväga att vi också står inför ett Handdator I alla regler.

I dagens granskning analyserar vi GPD WIN, en bärbar konsol + fickdator som ger något helt annat och som öppnar en värld av möjligheter för spelargemenskapen.

Design och finish

GPD WIN är utrustad med två paneler: den övre är pekskärmen, med en storlek på 5,5 '' och en upplösning på 1280 × 720. Det vill säga en skärm som är lika stor som dagens phablets. Dessutom har den en mini-HDMI-utgång, så vi kan också ansluta den till en större skärm eller till TV: n.

På bottenpanelen å andra sidan, Vi hittar ett korshuvud med två pinnar och de 4 klassiska knapparna att spela, och strax under ett komplett tangentbord. När GPD WIN började utvecklas, var det mycket kontrovers om huruvida man skulle lägga till tangentbordet eller inte, och slutligen, efter att ha presenterat fansen 3 olika designprototyper (en med tangentbord och en annan utan den), slutade väljer att inkludera detta. Sanningen är att tillägget av tangentbordet är ett plus med tanke på att den här konsolen är en surfplatta med alla lagar, och det tack vare Windows 10 kan vi arbeta med Office, navigera och göra tusen saker till.

När det gäller storlek är konsolen väldigt lika stor som Nintendo 3DS XL, 15,50 x 9,70 x 2,20 cm (vi kan använda locken för att lagra GPD WIN, de passar perfekt).

Kraft och prestanda

Specifikationerna för GPD WIN är mer än intressanta för en “bärbar konsol / surfplatta” för spelare. Har en 1,6 GHz (upp till 2,4 GHz) 4-kärnig Intel Cherry Trail Z8700-processor, Intel HD Grafisk GPU, 4 GB LPDDR3 RAM och 64 GB utbyggbart internt minne. Med dessa korgar kan vi köra PC-spel med måttlig prestanda, och för att göra en likhet skulle vi flytta på nivåer som PS3, Xbox 360, Wii eller NDS. Där vi verkligen kunde utnyttja den här enheten finns i den stora världen av retrogaming och emulatorer, där vi kan röra oss som en fisk i vattnet.

När det gäller ström- och batterisystemet har den en anslutning USB typ C och en 6000mAh batteri. Beroende på användningen vi ger det kan vi i genomsnitt ha 6 timmars spel för spel med måttlig grafik och 2-3 timmar för mer krävande spel.

Spel och emulatorer

Enheten är speciellt utformad för spel. Dess kraft är upp till en punkt bra, så vi kan inte förvänta oss att prestera på samma sätt som vi skulle göra med en aktuell stationär dator. Om vi ​​ska spela spel med mycket GPU-belastning, är det lämpligt att justera de grafiska detaljerna för att få flyt och prestanda. Det är något vi kan se när vi provar olika spel. I vilket fall som helst är den totala prestandan som visas i en mängd PC-titlar och emulatorer klart tillfredsställande. Dessutom finns det en hel gemenskap med olika knep och justeringar för GPD som kommer att vara till nytta om vi vill testa med mycket krävande spel.

I följande video kan du se hur GPD WIN presterar med Metal Gear Rising för PC:

I den här andra videon har du ett exempel på flytbarheten som den fungerar med olika emulatorer:

Som vi har sett i olika forum och YouTube-videor kan systemet framgångsrikt köra en mängd emulatorer: NOX (Android), Drastic (NDS), Taito Type X Arcades, Dolphin (Wii, GameCube), PSX2 (PS2). Härifrån skulle det också fungera perfekt med emulatorer från SNES, NES, MegaDrive, MAME och resten av retrokonsoler.

Pris och tillgänglighet

GPD WIN släpptes förra året till ett pris av cirka 500 dollar. 2017 har varit generöst med älskare av denna typ av enhet, och idag kan vi få tag på det till ett pris av 311 euro, cirka 339 dollar att ändra. Om du också använder följande rabattkupong som jag lämnar dig nedan kan du ha en GPD WIN hemma för endast 272 euro (289,81 $).

Kupongskod: GPDES

Kort sagt, GPD har tryckt på rätt tangent med sin GPD WIN: en bärbar konsol som också är en fickdator, och som har en hel värld av möjligheter bakom sig, oändliga nivåer av anpassning och omfattande stöd från spelargemenskapen.

UPPDATERAD: Konsolen har avbrutits av GearBest. Lyckligtvis kan du fortfarande få via Amazon.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found