Rena schackspelare besegrar en schackmästare på Twitch - The Happy Android

Sedan för två år sedan Amazon.com förvärvat Rycka till Dess dominans av strömmande via Internet har varit obeveklig och det är knappast nyheter mer än för konkurrenterna, som oavsett hur mycket de kämpar, det kan nästan sägas att de ser det ouppnåeligt.

Källa: xboxtavern.com

Mycket av skulden för dess framgång kommer från e-sport, där en stor ven har hittats. Spel som League of Legends, Star Craft eller Hjärtsten De sveper plattformen, även om det på senare tid också har skett en betydande boom i de mest populära mentalsporterna. Poker är ett bra exempel och spelare gillar Jason somerville de har redan sin stjärnstatus på Twitch, delvis tack vare det faktum att sändningarna från deras kanal “jcarverpoker " följs av en legion fans. Schack, som fortfarande inte har så mycket drag, försöker att inte släpa efter och dess bransch försöker skärpa sin uppfinningsrikedom för att vara synlig.

En effektiv marknadsföringsplan

Det verkar ha gjort schack med flera plattformar Ren schack , som förra fredagen den 9: e inledde en intressant kampanj i samband med lanseringen av dess senaste titel, och för detta tog de till en av de populära striderna som vi har bevittnat på Twitch vid flera tillfällen. Vid detta tillfälle och från utmaningen Twitch Vs Pure Chess Grandmaster, fick ansluta tusentals åskådare och spelare i en konfrontation mot stormästaren i schack Simon Williams , som ställde sin kunskap till tjänst för åskådarna i de mest extrema situationerna i deras konfrontation.

Källa: streamernews.tv

Cirka 6 000 människor ville inte missa chansen att möta en schackstjärna och röstade på nästa drag i spelet för att besegra britterna. Uppgiften var inte lätt och i det första av spelen dominerade Williams situationen med solvens för att vinna efter två timmars spel.

Den andra konfrontationen började med ett märkligt handikapp för stormästaren, att han var tvungen att spela ögonbindel och bara använda sitt sinne för att behålla de rörelser som en anställd på Ripstone-spel. Trots sin nivå och ivrigheten hos hans rivaler att störta honom lyckades han tvinga sig igen och uppnå seger i det andra spelet i detta ansikte mot ansikte.

Omöjlig seger

Det var i den tredje sammandrabbningen när Simon Williams inte längre kunde innehålla kraften hos de tusentals användare som gick med i striden genom Twitch och slutade ge upp poängen på grund av omöjligheten att uppnå seger. Möjligen var den mentala tröttheten efter timmars spel obalanserad för att ge efter för sina motståndare, som i framtiden kommer att kunna skryta med att ha slagit ingenting mer eller inget mindre än en schackmästare på ett bräde.

Förutom personlig tillfredsställelse för sin prestation belönades var och en av de tusentals deltagarna som samarbetade för att möta utmaningen med olika Ripstone-material, till exempel spel av Ren schack, Ren pook Y Pure Hold 'Em.

[iframe src = »// player.twitch.tv/?video=v88409672 ″ bredd =» 100% »höjd =» 500 ″]

Här är hela omspelningen med spelets utveckling (Källa: Twitch)

En liknande händelse hade redan ägt rum 1999 då Gari Kasparov mötte en stor grupp motståndare i samma format. Vid det tillfället röstade hans motståndare rörelserna genom meddelanden, även om det inte hjälpte dem heller att besegra den ryska mästaren. Utan tvekan är den nuvarande metoden mycket effektivare och oerhört attraktiv för allmänheten, oavsett om den är specialiserad eller inte.

Kort sagt, ett bra marknadsföringsstunt genom Ripstone Games för lanseringen av Pure Chess Grandmaster Edition, det senaste i Pure Chess-sagan som redan har mer än 2,5 miljoner spelare. Denna nya titel har redan varit till salu sedan den 9: e för Ånga Y Xbox ett, Till ett pris av 12,99€.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found