De upptäcker hur man "jailbreakar" en iPhone med en Android-mobil

VHS kontra Beta, Windows kontra MacOS, Playstation kontra Xbox, och naturligtvis Android kontra iPhone, de eviga rivalerna. Ibland klarar tekniken att även de mest bittra fienderna slutar korsa sina vägar för att hjälpa varandra i en magisk carom som verkligen är vacker, liksom ironisk.

Vi har nyligen kunnat uppleva ett av dessa fall av "altruistisk sällskap" från Reddit-användarens händer stblr (ses också i XDA Developers) som har bekräftat att du redan kan jailbreaka en iPhone med hjälp av en Android-telefon.

Jailbreak i iPhone-communityn hittills ...

Jailbreak är en process som har pågått i flera år, tack vare vilken iOS-användare kan ta bort några av de begränsningar som Apple ålägger på sina enheter. Detta är dock en process som hittills krävde användning av en dator med MacOS om vi ville använda en av de mest effektiva jailbreak-metoderna som för närvarande finns för terminaler med senaste iOS-versioner, den så kallade checkra1n-metoden.

Lyckligtvis har en ny uppdatering till checkra1n möjliggjort kompatibilitet med Linux-system. Vet du att andra enheter, förutom stationära datorer, har en Linux-baserad arkitektur? Faktiskt, Android-enheter.

Krav för att kunna köra checkra1n från en Android-terminal

För att utföra prestationen påpekar stblr att det är nödvändigt att ha en rotad Android-mobil (eller surfplatta). Denna metod fungerar från iPhone 6 till iPhone X med operativsystem iOS 12.3 och högre, även om det också är nödvändigt att vi har de nödvändiga USB OTG-kablarna och adaptrarna för att kunna ansluta båda enheterna, från USB-C-porten på Android till blixthamnen i Manzana.

Ett semi-permanent jailbreak

Processen består ungefär av att ladda ner den binära filen checkra1n på den rotade Android-telefonen, installera appen från Termux för att kunna öppna ett terminalfönster och använda en filutforskare med rootbehörigheter som FX File Explorer.

Härifrån överförs checkra1n-filen till Android-systempartitionen, iPhone aktiveras i DFU-läge (Device Firmware Upgrade) och den ansluts via USB till Android-telefonen. Allt detta för att skapa kommunikation mellan båda enheterna och starta checkrain-installationen från ett Termux-terminalfönster med superanvändarbehörigheter.

Å andra sidan är det viktigt att lyfta fram det vi står inför ett halvt permanent jailbreak, vilket innebär att om vi startar om iPhone kommer jailbreak att avaktiveras och systemet återgår till sitt ursprungliga tillstånd. Något som kan vara ganska intressant för dem som vill dra nytta av jailbreak när som helst och fortsätta att behålla telefonens officiella konfiguration.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found