Dragon Ball Super Manga - The Happy Android

När de meddelade att Dragon Ball skulle återvända till den lilla skärmen, 18 år efter det sista kapitlet i den katastrofala och glömska Dragon Ball GT, tog alla nyheterna med viss misstanke först. Efter 2 filmer ("The Battle of the Gods" och "The Return of F") lite svag men riktigt framgångsrik på kassan tanken på en fortsättning i form av en tv-serie började hemsöka luften. Slutligen bekräftades ryktet, och inte bara det, utan också Akira Toriyama själv skulle stå bakom designen och manus i serien (!).

Efter den förväntade inledande hype, gick serien deflaterande med stormsteg, främst på grund av dålig teckning och katastrofal animering används. För första gången hade hela serien ritats och animerats helt med dator, med digitala surfplattor istället för mer hantverksmässiga metoder, och resultatet lämnade något att önska. Hur skulle Dragon Ball Super vara om den dras väl?

Vad många inte vet är att ett par veckor före animes premiär, den 18 juni 2015, mangaversionen av DBS publicerad av tidningen V Jump också dök upp på japanska tidningskiosker. Använder sig av argument av Toriyama själv och med teckningar av Toyotaro, Dragon Ball Super manga är den verkliga fortsättningen i själ och själ av Akira Toriyamas klassiker. Även om ritningarna inte når originalens ängliska perfektion, kommer de ganska nära och fungerar som värda efterträdare till den tryckta myten.

Ibland verkar det som om inget har förändrats ...

Att läsa mangan kan hjälpa till att lindra den dåliga kroppen som tittningen på tv-serien lämnar. Det här är Dragon Ball. Det här är vad vi borde se i fullfärg och i rörelse. Men gör inget misstag, efter att ha läst flera nummer till mangan börjar du se sömmarna. Var försiktig, jag säger inte att det är en dålig komik, det är allt det borde vara och det lyckas återfå den känslan av att allt är möjligt. Känslorna. Men av någon anledning har den samma plastlukt, en ny, som anime avger. En prefabricerad.

Toyotaro är en mangaka som blev känd för att vara författare till fan-manga Dragon Ball AFoch anställdes därefter av Shueisha för att dra ut spin-off "Dragon Ball Heroes: Victory Mission ". Det kan betraktas som den logiska efterträdaren till Akira Toriyama. Och även om han lyckas imitera lärarens stil på ett prisvärt sätt du kan fortfarande se den bristen på kraftfullhet. Några av hans siffror visar vissa proportionella problem, som i fallet med Goku, som av någon anledning tenderar att vara ganska envis. Toyotaro tappar också handen lite när han måste rita det nedre området av Son Goku's bagageutrymme, vilket förlänger det på ett onaturligt sätt.

Vad hände med ditt huvud, Goku?

Vilket inte händer till exempel med Vegeta, Vad är mycket bättre representerad. I en sådan utsträckning att det i de flesta fall är omöjligt att skilja det från den ursprungliga författarens version själv. Det här är den Vegeta vi alla känner. Alla slag av mangaka levererar en mycket framgångsrik och trovärdig version av Saiyans prins.

Akira Toriyama brukade rita några färgsidor varje visst nummer, som Toyotaro kasserade efter att ha levererat inte mer än ett par färgillustrationer i de siffror som hittills har publicerats. Som han försöker kompensera för med hjälp av tomter, som, även om det vid första anblicken kan verka som något positivt, i slutändan väger de ner seriens äkthet. Toriyama tyckte inte om tomter, och det var därför han knappast använde dem. Här, när vi ser så mycket tomt, inser vi omedelbart att detta inte är pappa Tori till pennor.

Toriyama använde aldrig tomter ...

En annan av de "heta" frågorna i fortsättningen av Dragon Ball Z är den humor som används i berättelsen. I mangaversionen är humor mycket bättre integrerad än i anime, och det gnisslar inte så mycket, som i anime många gånger slutar ta oss ur samma historia, här flyter det helt naturligt. Det finns några ögonblick som till och med gränsar till geni, som påminner om Villa Pingüinos galnaste knep.

I scener som denna kan du se Toriyamas hand, husets märke

När det gäller stridsscenerna är det första vi ser att känslan av skam från anime försvinner. Här har Toyotaro en lärdom väl lärt sig, och han vet vad det innebär att representera en bra kamp i stil med Dragon Ball. Vi kan märka en viss utveckling i karaktärernas maktskala När det gäller Buu-sagan har karaktärerna utvecklats i verklig strid, och de har till och med lärt sig den udda tekniken som vi aldrig ser i anime. Men som den gloria som går igenom hela mangan, finns det något som inte riktigt övertygar när det gäller strid mellan hand och hand.

Mangaen får oss att vilja se dessa killar i aktion igen

Och sedan är det frågan om Dragon Ball återvänder till sin episka ton eller inte. Vid den här tiden är det lite svårt att bestämma, även om det har den rika, saftiga doften igen, att de kommer att berätta för oss något som kommer att överraska oss, får vi fortfarande inte känna den känslan av nervositet, det något mycket dåligt är på väg att hända. Kanske det är svårt att känna empati med karaktärerna, eftersom det ger en känsla av att allt är ett spel, och ingen är i verklig fara. Som tillsammans med den mer accentuerade humor på denna nya resa gör Dragon Ball Super i allmänhet förlorar den episka tonen som andades i mammaserien. När Vegeta dödade Piccolo vid sitt första besök på jorden, stod alla fans stela framför TV: n när de såg på hur demonernas kung skyddade Son Gohan, sonen till hans största fiende, från de skrämmande attackerna från de fruktansvärda Saiyans. Något liknande i DB Super skulle vara otänkbart. Serien skapar inte sådana miljöer.

Toriyama har haft en bra idé att utöka DB-mytologin

På den ljusa sidan kommer denna nya serie sagor ny mytologi till Dragon Ball-världen, vilket hjälper till att utöka möjligheterna och öppna nya plotterritorier att hantera. 7 nya drakbollar, storleken på riktiga planeter och ger ett oändligt antal önskningar. Men framför allt, strukturen i 13 universum, som öppnar dörrarna för nya karaktärer och möjliga konfrontationer som å andra sidan redan skulle vara uttömda, hjälper till att ta bort läsarens huvud tanken att allt redan har sagts. Det finns nya världar, och praktiskt taget allt är möjligt. Endast tiden visar om resan har varit värt det.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found