10 användbara knep för att ta bra foton med din mobil - Happy Android

Jag kommer att börja detta inlägg med att kasta bort den trovärdighet som jag hade kvar: nej, Jag är ingen professionell fotograf. Jag är bara en enkel I.T. Jag har kommit för att blogga, men jag kan försäkra er att jag har tagit många bilder med min mobil, och jag vill tro att jag har lärt mig något under hela den här tiden. Och nu kommer nyckelfrågan:Hur man tar ett bra foto med din mobiltelefon? Det är poängen!

Inte allt är megapixlar, även objektivets kvalitet räknas

Innan vi börjar med rådet måste vi komma ihåg att kvaliteten på de fotografier vi tar Det beror inte bara på upplösningen eller megapixlar som kameran har. Du måste också ta hänsyn till andra saker som:

  • Linsöppning (F): Ju lägre "F" -siffran, desto bättre fungerar den i svagt ljus.
  • Sensorstorlek.
  • Bildstabilisator: Optisk (OIS) eller digital (EIS). Optiker är vanligtvis bättre.

I slutändan behöver vi inte betala 600 euro för att ha en smartphone med en bra kamera, men det är värt att ta hänsyn till andra faktorer utöver de användbara megapixlarna. Xiaomi är till exempel ett varumärke som är känt för att ha en av de bästa kamerorna i mobilsektorn, och deras telefoner överstiger vanligtvis inte 300 euro.

10 tips för att ta bra foton med en Android-mobil

Vad vi kommer att se nästa är en sammanställning av rekommendationer som kommer att vara bra för oss att förbättra kvaliteten på våra foton. Som allt i livet är det i slutändan en fråga om att träna och ta många bilder. Allt detta utan att glömma faktorer eller tips som följande.

Känn din kameraprogramvara

Det är viktigt att vi känner till applikationen som mobilkameran använder för att ta bilder. För det är det viktigt att vi använder det och "salser" allt vi kan och mer. Många kameror har vanligtvis inte den maximala upplösningen aktiverad som standard, och det är bland annat något vi kan ändra på några sekunder.

Å andra sidan, om vår kamera inte har en fabriksprogramvara med många möjligheter, vi kan alltid installera en bra kameraapp att ha större makt över konfigurationen av den.

Rengör linsen

Den här är väldigt uppenbar, okej. Naturligtvis, när du rengör linsen, kom ihåg att inte bara någon trasa är värt det och att vi måste vara försiktiga med att inte repa den. Det rekommenderas att använda en speciell sämskskinn, en mikrofiberduk eller en mjuk bomullsduk eller T-shirt. Det bästa.

Notera ramen

Försök att inte placera huvudobjektet i mitten och försök att lämna "lediga utrymmen" i ögonblicksbilden. Om någon till exempel tittar åt sidan är det intressant att lämna lite tomt utrymme mot den plats där blicken pekar.

De flesta mobiler låter dig också aktivera nätläget: Det här är bra för att undvika lutade horisonter och skapa mer stabila kompositioner. Viktig!

Var försiktig med belysningen

Det är rådbart använd naturligt ljus när det är möjligt, och undvik stora ljuskontraster (speciellt om vår kamera inte är särskilt bra). För att lösa det senare är ett bra alternativ aktivera HDR-läge finns i många kameror. På detta sätt undviker vi till viss del att lamporna verkar för brända och detaljerna går förlorade i skuggorna.

En annan sak vi kan göra, om solen vetter mot oss, är att täcka solens strålar med vår hand, som ett visir (men utan att täcka linsen, förstås).

Bildstabilitet

En annan punkt som alltid måste tas i beaktande är att inte flytta och hålla fast mobilen. Bra råd är vanligtvis hitta fotfäste eller håll andan. Dessutom måste vi veta att kamerorna tar bilden innan vi hör ljudet från slutaren. Därför måste vi tålmodigt trycka på slutaren och hålla pulsen i några sekunder.

Det rekommenderas också att använda ett stativ. Speciellt på natten eftersom dålig belysning drabbas mycket mer och genererar mer buller när bilden inte riktigt stabiliseras.

Kom närmare och undvik att zooma

Som vanligtdigital zoom saknar kvalitet - det förvränger och suddas ut - och det rekommenderas att inte använda det. Om vi ​​vill förstora en bild är det bättre att ta den med maximal upplösning och sedan zooma in som vi vill med en bildredigerare.

Ett annat tips för ett bra foto är att använda närbilder eller bilder tagna från mycket nära. Många smartphones har lägena "makro", "detalj" eller "närbild", inställningar som hjälper till att optimera dessa typer av bilder.

Glöm blixten

LED-blixt som de flesta mobiler integrerar har ett mycket starkt ljus, och de genererar mycket markerade skuggor och kontraster. Flash-foton subtraherar naturligheten och platta bilder. Det är bäst att undvika det när det är möjligt.

Våga med planer och kreativa perspektiv

Att ta ett foto framifrån och i ögonhöjd är bra, men tråkigt. Gå ner och leta efter perspektiv på marknivå. Planerna hackad Y låg vinkel De brukar ge en mer kreativ och iögonfallande synvinkel. Om du vill gå ännu längre kan du prova även med nadirplan (underifrån) eller zenithplan (uppifrån).

Försvinnande punkter och känslan av djup

Försvinnande punkter är de linjer som projicerar till oändlighet och som hjälper till att ge en djup känsla av ett fotografi. Det klassiska exemplet är bilden av tågspåren som projiceras till oändlighet, men du kan leta efter mer vardagliga bilder som överväger samma princip. De ger en mycket professionell touch till saken.

Bildredigeraren är din vän

Slutligen får vi inte glömma fotoredigerare. Android har ett fantastiskt utbud av gratis bildredigerare, till exempel, Pixlr och många andra. Redaktörer som vi kan korrigera fel efteråt och retuschera saker som färg, exponering eller justera ramen.

Ladda ner QR-kod Pixlr Utvecklare: 123RF Limited Pris: Gratis

Utöver dessa finns det många andra tips och goda metoder för att ta bilder som en bra hobbyist på hög nivå. Dela gärna dina knep i kommentarområdet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found