ASUS Zenfone 5Z i recension: 6 GB RAM, Snapdragon 845 och AI-kamera

Den avancerade marknaden är praktiskt taget mättad. Finns det plats för ytterligare en? ASUS taiwanesiska tror det, och detta Zenfone 5Z är din insats för 2018. Vad erbjuder den här toppen av sortimentet oss som vi inte kan hitta i andra smartphones som redan finns på gatan och presterar på en bra nivå?

I dagens granskning tittar vi på ASUS Zenfone 5Z, en premiumterminal som sticker ut för sitt utmärkta valuta för pengarna och en prestanda som klarar av de mest krävande uppgifterna.

ASUS Zenfone 5Z i recension: bra prestanda och bra design, men med lite ljus och mörkt

5Z är en bra telefon. Det finns inga tvivel. Problemet är att det är svårt att skilja mellan både mobil med hack, oändlig skärm och kristalliserat hus. För att denna Zenfone ska lysa med sitt eget ljus måste den erbjuda något mer, och tillverkaren har beslutat att spela AI-kortet som stjärnfunktion. Något som å andra sidan inte verkar vara något att skriva hem om ... åtminstone för tillfället.

Design och display

ASUS Zenfone 5Z presenterar en 6,2 ”skärm med Full HD + upplösning (2260 x 1080p), 402ppi och 550 ljusstyrka. En bra skärm som, utan att nå nivåerna för en AMOLED när det gäller ljusstyrka, färger och kontrast, ger mer än tillfredsställande resultat.

På designnivå har vi en telefon som mycket liknar Xiaomi Mi 8 eller OnePlus 6. En lätt enhet med 2,5D böjda kanter och ett glasfodral vilket är en magnet för fingeravtryck och damm - men hej, den senare är naturligtvis oundviklig i alla telefoner av denna typ.

Bland skärmens egenskaper, för att markera "smart display" -lägetTack vare vilket systemet kan upptäcka när vi har telefonen i handen, och därmed stänger den inte av skärmen.

Denna Zenfone 5Z har måtten 15.30 x 7.57 x 0.79 cm och en vikt på endast 155 gram. Finns i svarta och silverfärger.

Kraft och prestanda

Vi gräver in i den bästa aspekten av den nya ASUS-terminalen: dess prestanda. Terminalen har SoC Snapdragon 845 Octa Core vid 2,8 GHz, 6 GB LPDDR4X RAM - även om det också finns en 8 GB-version, 64 GB internt lagringsutrymme –Med 128 GB och 256 GB varianter - och Android 8.0 Oreo med ZenUI 5.0-lager. Allt detta med en kortplats för att sätta in en micro SD om du behöver mer utrymme.

För praktiska ändamål ger detta paket oss ett benchmarkingresultat i Antutu på 274 499 poäng. Det är uppenbart att det att ha den bästa chipsetet på marknaden och ett mer än generöst RAM-minne inte kunde ge en helt annan upplevelse än förväntat. Apparna går som ett skott, det finns ingen fördröjning och spelen fungerar i utmärkt skick, även när det gäller tunga spel.

På tal om spel, den här telefonen innehåller det som ASUS kallar ”Game Genie”, Ett verktyg som en gång aktiverats, blockerar alla typer av varningar och avbrott medan vi spelar spel.

Bland andra ytterligare funktioner finns det möjlighet till klonappar, något mycket praktiskt om vi vill använda två WhatsApp-konton samtidigt eller om vi använder flera konton inom samma sociala nätverk.

Vi kan också använda ASUS egen molntjänst och 100 GB ledigt utrymme på Google Drive. Allt detta utan att glömma ZeniMojis, företagets 3D-emoji.

När det gäller AI är det, enligt vad vi har sett på Internet, inte att det är en avgörande faktor för att förbättra terminalens prestanda. Vi förstår att det är där, men åtminstone för tillfället är det inte att det gör någon märkbar skillnad.

Kort sagt, en kraftfull, effektiv enhet med flera plus som förbättrar användarvänligheten och nöjet för användaren i allmänhet.

Kamera och batteri

Nu, ja, vi kommer till känslig mark. Den dubbla bakre kameran har två linser: en 12MP IMX363 med f / 1.8 och 1,4 µm tillverkad av Sony. Y ett andra 8MP-objektiv med f / 2.0-bländare. Selfie-kameran monteras också en 8MP-lins med f / 2.0 på fronten.

Är det här en dålig kamera? Inte mycket mindre: tack vare AI kan kameran skilja på 16 olika scenarier (människor, mat, hundar, katter, solnedgångar, himmel, natt etc.) för att förbättra bilden och uppnå bästa möjliga resultat.

Problemet är att ASUS säljer kamerans AI som huvudfunktionen i 5Z, och sanningen: foton som sådana når inte samma nivå som andra topp i tävlingsområdet. Det är en bra kamera, men det saknar en utmärkt kamera.

Batteriet har dock en bra sak och en annan dålig. Den har ett 3300mAh batteri, som tyvärr tar slut ganska snabbt (cirka 4 timmars skärmtid). I gengäld är dess snabbladdningsfunktion verkligen effektiv, och på kort tid kan vi ha mobilen igång igen.

Andra funktioner

ASUS Zenfone 5Z sticker också ut i ljudavsnittet. Den har stereohögtalare av hög kvalitet som vi kan nå nivåer på upp till 100 decibel och en trippel mikrofon med brusreducering. Förresten innehåller mobilen också ZenEar Pro-hörlurarna.

När det gäller anslutning har enheten Bluetooth 5.0, USB typ C, 3,5 mm-uttag, bakre fingeravtrycksdetektor, Dual SIM, WiFi 802.11ac, 2 × 2 MIMO, WiFi Direct och LTE Cat 18.

Pris och tillgänglighet

För närvarande kan vi få ASUS ZenFone 5Z till ett pris av 484,40 €, cirka 559,99 dollar, på webbplatser som GearBest eller AliExpress.

Kort sagt, vi står inför en topp i intervallet vars maximala är dess prestanda, men som är halvvägs när det gäller att utnyttja andra faktorer som kameran eller autonomi. Ljudet är dock bra, skärmen är anständigt och har en uppdaterad design och ett intressant paket med funktioner. Det bästa utan tvekan priset.

GearBest | Köp ASUS Zenfone 5Z

AliExpress | Köp ASUS Zenfone 5Z

Amazon | Köp ASUS Zenfone 5Z

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found