Sony presenterar PS5: konsoldesign och första spel

Efter att konferensen skjutits upp på grund av de antirasistiska protester som USA har upplevt de senaste dagarna presenterade Sony igår vad som äntligen blir PS5. Vi har redan de första spelen och vi har till och med kunnat se designen på både konsolen och styrenheterna och deras kringutrustning.

En presentation som varade längre än många av oss förväntade oss - ungefär en timme och ett kvartal - och där det fanns tid att presentera ett brett utbud av nya spel, efterlängtade fortsättningar på kända sagor, nya IP-adresser och en bra handfull indie- stil titlar.

PlayStation 5 gör språnget till vitt: detta är den slutliga designen av Sonys nya nästa generations konsol

Efter flera månader som fått läckor som har visat sig vara falska har vi äntligen kunnat se designen av den nya PS5. Du kanske gillar det mer eller mindre, men det är ingen tvekan om att det har fångat oss alla på fel fot. Du gjorde det, Sony.

Konsolens design överger företagets svart från tidigare PS2, PS3 och PS4 för att omfamna en vit yta med verkligen futuristiska luftar, böjda linjer och en central svart kärna åtföljd av blå bakgrundsbelysning som definierar maskinens marginaler.

En annan höjdpunkt har varit presentationen i vertikalt arrangemang av konsolen, även om det ännu i dag är okänt om den kommer att kunna "lägga sig" horisontellt. Något som för många kan betyda renovering av vardagsrumsmöblerna på grund av en enkel brist på utrymme; det eller ta konsolen till ett annat rum där det lättare kan rymmas eller få mindre uppmärksamhet ... vilket botemedel. UPPDATERAD: Det verkar som om Sony äntligen har bekräftat att konsolen också kan placeras horisontellt, som du kan se på bilden nedan.

Utöver det har två modeller av konsolen presenterats: en med en skivläsare och en annan "Digital Edition" -version utan en plats för att introducera fysiska spel. En tydlig blinkning som pekar på framtiden helt digital där det fysiska stödet har mindre och mindre vikt, och mer om vi tar hänsyn till att de flesta spel numera vanligtvis kräver nedladdning av patchar och ytterligare innehåll från den första dagen då de släpptes på marknaden.

Tillsammans med den nya maskinen - som redan har sina första memes, jämför den med en router eller med själva tornet i ögat på Sauron - har vi också kunnat se lite mer av de nya Dual Sense-kontrollerna, liksom andra tillbehör som laddningsstation för kontroller, trådlöst Pulse 3D-headset, HD-webbkamera och en fjärrkontroll inriktad på återgivning av multimediainnehåll.

Spelen: kvantitet och kvalitet i lika delar

Huvuddelen av presentationen av PS5 har inriktats på att visa några av konsolens första spel. Konferensen började starkt med tillkännagivandet av Spider-Man: Miles Morales, fortsättningen av en av de senaste PlayStation-exklusiven de senaste åren. En titel som kommer att finnas tillgänglig vid avresan - eller nästan, eftersom det fortfarande inte finns något exakt lanseringsdatum - från jul i år.

Vi har också kunnat se trailers, film och spel av andra mycket efterlängtade spel som Resident Evil 8: Village, Horizon Forbidden West (uppföljare till Horizon Zero Dawn), Gran Turismo 7, en ny Ratchet & Clank för PS5 och remake av Demon's Souls. Förutom det nya NBA 2K21 med hyperrealistisk grafik som utan tvekan kommer att ha orsakat svett till mer än en.

Från Square Enix har vi kunnat se de första bilderna av Projekt Athia, en ny exklusiv som kommer att släppas på PS5 på datum som ännu inte fastställts (även om det verkar som att spelet fortfarande är i en mycket tidig utvecklingsfas). Retur är en tredje person shooter som blandar skräck och science fiction, och Kena: Spritens bro är ett öppet världsspel som på ett kraftfullt sätt påminner om Nintendos Zelda: Breath of The Wild.

En slående detalj är att det inte har nämnts det mycket omtalade och efterlängtade under presentationen bakåtkompatibilitet med PS4. Allt pekar på att vissa titlar på konsolen kan spelas med förbättrade egenskaper, även om detta är en faktor som uppenbarligen kommer att uteslutas helt för dem som satsar på den digitala versionen utan en fysisk PS5-läsare.

Kort sagt, en presentation med mycket innehåll och många spel, som inte har lämnat någon likgiltig och som utan tvekan kommer att ge mycket att prata om de kommande månaderna fram till den officiella lanseringen av konsolen vid jul 2020, som, kom ihåg, vi har fortfarande inte meddelat vad priset blir eller dess officiella avresedatum.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found