Du kan nu installera Android på din Nintendo Switch - The Happy Android

Gruppen "switchroot" av utvecklare har arbetat med ett projekt att ta Android till Nintendo Switch. Efter flera månaders utveckling släppte de bara några dagar sedan de första installationsguiderna och relaterad dokumentation på XDA Developers-forumet. Vill du spela Super Mario Run på Nintendos hybridkonsol? Uppmärksamhet, för även om det är lite surrealistiskt är det redan möjligt (och se upp, det har fortfarande en hel del buggar).

Den första inofficiella Android ROM för Switch är baserad på Nvidia Shield TV

Denna version av Android för Nintendo Switch är baserad på Lineage OS 15.1, som i sin tur dricker vattnet i Android 8.1 Oreo. Ett faktum som inte är förvånande, eftersom den här bilden är mycket lik den som är monterad på Shield TV (kom ihåg att Nintendo Switch utrustar samma Tegra X1-processor som Nvidia-enheten).

Detta är verkligen intressant data, eftersom switchroot-teamet har förberett systemet på ett sådant sätt att vi kan använda vår Nintendo Switch som om det vore en Nvidia Shield-TV för alla ändamål. På det här sättet kan vi använd Nvidia-streamingtjänsten eller spela exklusiva spel som bara är kompatibla med den här enheten.

Detta är processen att installera Android på Nintendo Switch

Det bästa av allt är att om vi redan har vår konsol modifierad med Hekate bootloader, är installationsprocessen så enkel som vi kan komma till våra ansikten.

  • Vi kopierar bilden från ROM till ett micro SD-kort.
  • Vi laddar ner GApps-paketet och ZIP för att konvertera konsolen till en Shield TV (valfritt) och kopiera allt till en av SD-partitionerna.
  • Vi startar om konsolen och anger TWRP och blinkar innehållet i SD.
  • Slutligen startar vi om Switch i Hekate-läge och laddar Android.

Obs! Du kan se detaljerna för hela installationen i länken som vi har kvar i första stycket i detta inlägg.

Vissa saker fungerar och andra inte så mycket: lista över buggar

Med tanke på att Switch inte var utformad för att köra något annat operativsystem är resultatet anmärkningsvärt. Android fungerar i både TV och laptop-läge och joycon upptäcker dem och fungerar perfekt.

Vi pratar emellertid om en inofficiell ROM och buggarna är fortfarande betydande: WiFi har intermittenta frånkopplingar, batteriet tappar ganska snabbt och den automatiska rotationssensorn är inaktiverad, förutom andra detaljer som fortfarande ska fixas.

Kom ihåg att ändra vår Nintendo Switch kan vara en anledning till förbud om vi vill spela onlinespel. Hur som helst, om vi är intresserade av att installera Android ROM för Switch, från switchroot rekommenderar de att man använder torrentnedladdningen (det verkar som att deras servrar är ganska mättade just nu).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found